Hyppää pääsisältöön

Lehtorista sähköasentajaksi – Riitta Snellman löysi Omniasta uuden suunnan työelämään

Blogi | 16.01.2023
Riitta Snellmanin pitkä työura peruskoulun lehtorina vaihtui sähköasentajan opintoihin Omniassa. Hän kannustaa muita alanvaihtoa miettiviä tarttumaan rohkeasti mahdollisuuksiin.
Riitta Snellman.
Riitta Snellman on aina ollut kiinnostunut sähköstä ja sen parissa työskentelemisestä.

”Olen aina ollut kiinnostunut sähköstä, ja taustastani matemaattisten aineiden opettajana on ollut paljon hyötyä myös opinnoissa. Halusin aloittaa opinnot ammatillisesta perustutkinnosta, josta voi tarvittaessa jatkaa pitemmälle”, Riitta Snellman kertoo.

Osin ammatillisen taustansa vuoksi Snellmanille teoriaopintojen omaksuminen ja itsenäinen tiedonhankinta on ollut vaivatonta.

”Minulla ei ollut hirveän paljon ennakko-odotuksia, ja lähdin opiskelemaan uteliaalla mielellä. Olemme saaneet edetä joustavasti omaan tahtiin. Aikuisopiskelijoilla on monenlaisia lähtökohtia ja elämäntilanteita”, Snellman toteaa.

Vahva yhteys työelämään

Riitta Snellman pääsee aloittamaan työssäoppimisjaksot tammikuussa 2023.

”Jatkoa varten olen miettinyt myös oppisopimuskoulutusta. Aikuiskoulutusrahalla opiskelemisessa aikajakso on rajattu, joten jatko-opintojen rahoitus on vielä mietinnässä”, hän sanoo.

Snellman on opiskellut osittain lähi- ja osittain etäopintoja.

”Aikuisopiskelijat ovat oma tiivis porukka, ja olemme muodostaneet oman yhteisömme. Opettajilta saa aina neuvoja ja kannustusta. Myös he, joiden äidinkieli ei ole suomi, ovat saaneet erityistukea opintoihin”, hän toteaa.

Snellman iloitsee myös Omnian erinomaisista työelämäyhteyksistä, jotka mahdollistavat monelle opiskelijalle työllistymisen tai esimerkiksi jatkokouluttautumisen oppisopimuksella heti opintojen jälkeen.

Rohkeutta ja motivaatiota

Riitta Snellman kannustaa muita opintoja suunnittelevia pitämään yllä motivaatiota ja uteliaisuutta uuden oppimiseen.

”Vaikka omista opinnoistani oli jo pitkä aika, saimme yhdessä opettajien kanssa selviteltyä esimerkiksi yto-aineisiin liittyvät asiat. Tukea olen saanut juuri niin paljon kuin olen tarvinnut.”

Kiinnostuitko sähkö- ja automaatioalasta?
Lue lisää sähköasentajan opinnoista
Takaisin ylös
Tagit:
Oppiminen Omniassa
Ammattitaito