Hyppää pääsisältöön

Erikoisammattitutkinto toi yrittäjän osaamisen esille

Blogi | 21.08.2023
Yrittäjän oppisopimuksella leipomoalan erikoisammattitutkinnon suorittanut Ellen Saariniemi on tyytyväinen opintoihinsa. Oman kotileipomon arkeen jäi opinnoista muutama lisätuote, mutta erityisesti erikoisammattitutkinnon vaikutus tuntuu arvostuksena.
Ellen Saariniemi pyörittää kotileipomo Ruusupuuta.
Ellen Saariniemi pyörittää Kotileipomo Ruusupuuta

Ellen Saariniemi pyörittää omaa yritystään Kotileipomo Ruusupuuta (kotileipomoruusupuu.fi), joka valmistaa tilauksesta kakkuja ja leivonnaisia sekä yksilöasiakkaille että yrityksille. Lisäksi hän tekee yhteistyötä erilaisten yhteistyöyritysten kanssa. Saariniemi esimerkiksi järjestää vuosittain yhteistyössä Hirvihaaran kartanon kanssa tuleville hääpareille hääkakkutasting-tapahtuman, jossa hääparit pääset maistelemaan ja valitsemaan tulevan hääkakkunsa.

Leipomoalassa Elleniä kiinnosti erityisesti käsillä tekeminen ja mahdollisuus luovuuteen. Hän oli jo pitkään miettinyt leipomoalan erikoisammattitutkinnon suorittamista ja halusi suorittaa erikoisammattitutkinnon saadakseen lisäarvostusta yritykselleen ja mennäkseen myös itse eteenpäin osaamisessa. 

Ellen suoritti Omniassa Leipomoalan erikoisammattitukinnon yrittäjän oppisopimuksella. Opintojen aikana hän työskenteli omassa yrityksessään ja sai opettajalta oppimistehtävät, joiden tekovaiheet ja tulokset hän raportoi kuvin ja tekstein opettajalle. 

”Sain suurimman osan oppimistehtävistä linkitettyä yritykseni asiakastöihin, joten en joutunut tekemään niin paljon ylimääräistä työtä”, kertoo Saariniemi.

Opinnoista jäi oppeja myös yrityksen arkeen

Erityisesti erikoisammattitutkinnon opinnoista mieleen jäi perinneleivonnaisten tekeminen. Hän haluaakin nostaa perinneleivonnaisia esille omassa työssään, etteivät ne jää aina uusien leipomotuotteiden varjoon. Myös osana opintoja tehty taitotyö suklainen ruusupuu, joka sai inspiraationsa Saariniemen yrityksen nimestä, oli mielenkiintoinen projekti.

”Vaikka teen työssäni paljon koristelua ja käsillä väkertämistä, oli taitotyö huomattavasti isompi laajuudeltaan ja oli kiva projekti”, Ellen kertoo.

Suklaan kanssa työskentely laajemminkin oli yksi asioista, jotka koulutuksen myötä jäivät Saariniemen yrityksen arkeen.

”Olen alkanut työskentelemään enemmän suklaan kanssa ja valmistanut mm. konvehteja asiakkaille”, Saariniemi kertoo.

Ammattitaidon arvostus on lisäkoulutuksen suurin vaikutus

Yrittäjän oppisopimuskoulutus oli Ellen Saariniemelle sopiva tapa suorittaa opintoja. Vaikka opintosuoritusten tekeminen vei aikaa yrittäjän kiireisestä arjesta, sai hän itse valita, milloin tehtävät suorittaa.

”Opettajalta sai aina tarvittaessa apua nopeastikin, mutta itsenäinen opiskelu oli minulle sopiva tapa suorittaa koulutus”, miettii Saariniemi.

”Näen, että koulutuksen suorittamisen suurin vaikutus on asiakkaiden arvostuksessa ja myös omassa arvostuksessa omaa osaamista kohtaan. Tunnen itseni itsevarmemmaksi ja tiedän, että osaan ja olen hyvä, kun olen osoittanut osaamiseni erikoisammattitutkinnolla”, Ellen summaa. 

Kiinnostuitko leipomoalan mestarin koulutuksesta?
Tutustu leipomoalan erikoisammattitutkinnon opintoihin
Takaisin ylös
Tagit:
Oppiminen Omniassa
Ammattitaito
Oppimisympäristöt
Yrittäjyys