Hyppää pääsisältöön

Autoala oli selvä valinta Amispäiväkirjojen Elmeri Suomiselle

Blogi | 25.05.2023
Elmeri Suominen opiskelee Omniassa autokorimekaanikoksi ja on mukana Amispäiväkirjat-televisiosarjassa. Autoala oli Suomiselle itsestään selvä valinta, ja ohjelmassa mukana oleminen tarjosi näköalan tv-tuotannon tekemiseen.
Elmeri Suominen.
Elmeri Suominen

Ensimmäistä vuotta Omniassa opiskelevalle Elmeri Suomiselle Omnia oli luonteva valinta.

”Olen espoolainen ja Suomenojan toimipisteelle on helppo kulkea. Opiskelualaa ei paljon tarvinnut miettiä; oli ihan selvää, että haluan autoalalle”, hän sanoo.

Suominen kertoo harrastaneensa autoja jo vuosia.

”Kavereiden kanssa olemme korjanneet autoja. Olen myös ollut mukana rallia harrastavan kaverin kisamatkoilla”, hän kertoo.

Elmeri Suomisen ensimmäinen työssäoppimisjakso päättyi tänä keväänä. Sen aikana vahvistui tunne siitä, että alan valinta on ollut oikea.

”Opinnot Omniassa on olleet sitä, mitä odotin. Opetus on ollut hyvää”, hän sanoo.

Amispäiväkirjat innosti

Elmeri Suominen on mukana Livellä ja Ruutu-suoratoistopalvelussa esitettävässä Amispäiväkirjat-ohjelmassa. Hän innostui lähtemään mukaan, kun sarjan tuottaja esitteli ideaa opiskelijoille.

”Ajattelin, että otetaan ja kokeillaan, millaista olisi olla mukana. Olin pitkään ajatellut, että voisi olla hauskaa olla mukana tv-ohjelman tekemisessä”, hän sanoo.

Suominen kertoo, että Amispäiväkirjat on tarjonnut mahdollisuuden tutustua tv-ohjelman tekemiseen ja mukana oleminen oli kaiken kaikkiaan mukava kokemus.

”Olen saanut hyvää palautetta ja esimerkiksi sukulaiset ovat olleet iloisia, että pääsin mukaan”, hän kertoo.

Ohjelman kuvaukset lopetettiin kolme kuukautta sitten. Amispäiväkirjat-ohjelmasta ilmestyy kaksi uutta jaksoa sunnuntaisin.

”Kaikki meni hyvin ja nyt on kivaa seurata uusia jaksoja, kun näkee, millaisiksi ne ovat lopulta muotoutuneet”, hän kertoo.

Tulevaisuudessa Elmeri Suomisen tavoitteena on päästä töihin mekaanikoksi. Toinen ja kolmas vuosi autoalan opinnoista sisältävät työssäoppimista.

Kiinnostuitko ajoneuvoalasta?
Tutustu ajoneuvoalan opintoihin
Takaisin ylös
Tagit:
Oppiminen Omniassa
Ammattitaito