Hyppää pääsisältöön
Koronaohjeet Omniassa

Hotellivirkailijan koulutus

Matkailupalvelujen ammattitutkinto
Ammatti- ja erikoisammattitutkinto
Viihdytkö kansainvälisessä ilmapiirissä asiakkaiden parissa? Oletko hyvä organisoimaan? Matkailupalvelujen ammattilaisena voit työskennellä monissa eri tehtävissä vastaanotosta kokouspalveluihin.

Koulutuksen kuvaus

Matkailupalvelujen ammattitutkinto syventää osaamistasi hotellin asiakaspalvelutyössä. Koulutus valmentaa sinua vastaanoton, aulabaarin tai muun asiakaspalvelu- ja myyntipisteen tai kokouspalvelujen työtehtäviin.

Opit työskentelemään myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti, laatutietoisesti, kannattavasti, tuloksellisesti, vastuullisesti ja kestävän toimintatavan mukaisesti. Myös asiakkaan turvallisuudesta huolehtiminen ja oman työn arvioiminen tulevat koulutuksessa tutuiksi. Pääset myös kehittämään kielitaitoasi.

Omniassa on pitkät perinteet hotellivirkailijoiden kouluttamisessa ja vastaanoton palveluihin painottunutta koulutusta jatketaan Matkailupalvelujen ammattitutkinnossa.

Osana opintojasi tutustut kansainväliseen hotellimaailmaan Ranskaan suuntautuvalla opintomatkalla. Sinulla on mahdollisuus suorittaa myös muita opintoja tai työelämässä oppimisen jaksoja ulkomailla.

Omnia on hyvä ympäristö suunnitella yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista. Kestävän kehityksen teemat kulkevat mukana osana opintoja ja näyttöjä opiskelujesi ajan. Voit hakea koulutuksen jälkeen ammattikorkeakouluun tai yliopistoon jatko-opintoihin.

Tutustu toteutussuunnitelmaan (opintopolku.fi) ja lue lisää tutkinnon rakenteesta (opintopolku.fi)

Koulutuksen tiedot

Mitä valmiuksia tarvitset?

Sinulla on alan perusopintoja tai työkokemusta matkailu-, ravitsemis- ja talousalalta tai asiakaspalvelutehtävistä. Omnian koulutuksissa painopiste on omien taitojen hiomisessa, toisia sparraten ja yhdessä oppien. Tutkinnon suorittaminen vaatii työ- tai harjoittelupaikan. Tutkinnossa vaadittava osaaminen arvioidaan työpaikalla tehtävissä työtehtävissä.

Koulutuksen kesto

Opintojen kesto on yksilöllinen. Keskimäärin opinnot kestävät 1 vuoden. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.

Toteutus

Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työssä oppimisesta. Koulutuspäiviä keskimäärin 8-10 kertaa kuukaudessa 4 kuukauden ajan. Ne tukevat tutkinnon suorittamista ja antavat uusia näkemyksiä ja ideoita. Työpaikalla tapahtuva oppiminen on keskimäärin 4-6 kuukautta.

Hakeutuminen

Matkailupalvelujen ammattitutkinto, hotellivirkailija

Lakela, päiväopetus

Hakuaika:

3.11.2021 klo 00.01 - 31.1.2022 klo 23.59

Koulutus alkaa:

8.3.2022
Hae koulutukseen (opintopolku.fi) (avautuu uudessa ikkunassa, siirtyy toiselle verkkosivustolle)

Tärkeät tiedot hausta

Opiskelijavalinta

Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti. Hakijan tulee tutustua ammatillisen koulutuksen opiskelijavalinnan perusteisiin.

Tutkintoon ei ole pääsykoetta.

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi

Kielitaidon arviointi

Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin (taso B1.1). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50 % opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu. Muutokset ovat mahdollisia.

Takaisin ylös
Tagit:
Matkailu ja asiakaspalvelu