Hyppää pääsisältöön

Uraohjauspalvelut

Palvelu
Omnian uraohjaus palvelee laajasti kaikkia, joilla ei vielä ole opiskelupaikkaa ja jotka haluavat apua työ- tai koulutuspolun suunnittelemiseen. Palvelu on tarkoitettu Suomessa asuville henkilöille. Asiakkaaksi voivat tulla myös työelämässä olevat. Omniasta ammattiin valmistumassa oleville opiskelijoille on tarjolla oma kohdennettu uraohjauspalvelu.

Kaikille avoin uraohjaus

Omnian kaikille avoin uraohjaus on tarkoitettu työttömänä tai vailla opiskelupaikkaa oleville. Uraohjaukseen voivat hakeutua myös jo työelämässä olevat, jotka tarvitsevat tukea urapolun suunnitteluun.

Uraohjaus auttaa sinua suunnittelemaan ura- tai koulutuspolkua, oli sitten kyse nykyisen osaamisesi laajentamisesta tai uudelle alalle suuntaamisesta. Uraohjauksessa selvitetään yhdessä, millaisia vaihtoehtoja sinulle on tarjolla oman osaamisesi kehittämiseen ja millaista tukea siihen on saatavissa. Ohjauksessa huomioidaan mielenkiintosi kohteet, osaamisesi, koulutuksesi sekä aiempi työkokemuksesi. Omnian uraohjauksessa saat tietoa opiskeluvaihtoehdoista niin Omniassa kuin muissakin oppilaitoksissa.

Uraohjaus sopii sinulle, jos

 • tarvitset tukea työ- ja opiskelutilanteesi selvittämiseen
 • tarvitset lisää tietoa opiskelun eri vaihtoehdoista ja hakeutumisesta
 • haluat suunnitella uutta työ- tai koulutuspolkua tai kehittää osaamistasi.

Uraohjauksesta saat

 • yksilöllistä ohjausta
 • tukea vaihtoehtojen selvittämiseen
 • tukea jatkosuunnitelman tekemiseen
 • tietoa työmarkkina-asioista ja opiskeluvaihtoehdoista 
 • tietoa opiskelun aikaisesta toimeentulosta ja eri tukivaihtoehdoista.

Varaa aika avoimeen uraohjaukseen

Voit varata ajan ottamalla yhteyttä InfoOmniaan tai varaamalla ajan ajanvarauskalenterista (Bookings).
Jos olet Omnian opiskelija, varaa aika kohdasta Omniasta ammattiin valmistuvien uraohjaus.

Keskustelut uraohjaajan kanssa ovat luottamuksellisia. Halutessasi voit asioida myös nimettömänä. Palvelua tarjotaan suomen ja englannin kielellä. Voit osallistua myös oman tulkin kanssa. Uraohjauksen kesto vaihtelee tarpeesi mukaan. Palvelu on ilmainen.

Uraohjauksen asiakastapaamiset pidetään Leppävaarassa Upseerinkadun toimipisteessä tai etätapaamisina puhelimen tai Teamsin välityksellä.


Omniasta ammattiin valmistuvien uraohjaus

Oletko valmistumassa Omniasta ammattiin? Uraohjaajalta saat apua työpaikan hakuun, jos olet valmistumassa muutaman kuukauden sisällä, eikä sinulla ole vielä työpaikkaa tiedossa. Uraohjauksessa voidaan mm. etsiä yhdessä erilaisia työmahdollisuuksia, tehdä työhakemuksia ja harjoitella työhaastattelua varten.

Uraohjaus sopii sinulle, jos

 • mietit, mistä kaikkialta oman alan työpaikkoja voisi löytyä
 • työnhaku tai omasta osaamisesta kertominen tuntuu vaikealta.

Uraohjauksesta saat

 • yksilöllistä tukea työpaikkojen etsimiseen ja vaihtoehtojen pohtimiseen
 • vinkkejä työhakemuksen ja CV:n tekemiseen
 • apua työhaastatteluun valmistautumiseen.

Varaa aika ammattiin valmistuvien uraohjaukseen

Voit varata ajan ottamalla yhteyttä uraohjaaja Jonna Korhoseen tai varaamalla ajan hänen ajanvarauskalenterista (Bookings).

Yksilöllistä uraohjausta on tarjolla Kirkkokadulla sekä Teamsissä kaikkien toimipisteiden valmistuville perustutkinto-opiskelijoille.

Takaisin ylös
Tagit:
Ohjaus