Hyppää pääsisältöön

Uraohjauspalvelut

Palvelu
Omnian uraohjaus palvelee laajasti kaikkia, joilla ei vielä ole opiskelupaikkaa ja jotka haluavat apua työ- tai koulutuspolun suunnittelemiseen. Palvelu on tarkoitettu Suomessa asuville henkilöille. Asiakkaaksi voivat tulla myös työelämässä olevat. Omniasta ammattiin valmistumassa oleville opiskelijoille on tarjolla oma kohdennettu uraohjauspalvelu.
Kaksi opiskelijaa rakentamassa talon kattoa.

Kaikille avoimet uraohjauspalvelut

Uraohjaus auttaa sinua suunnittelemaan ura- tai koulutuspolkua, oli sitten kyse nykyisen osaamisesi laajentamisesta tai uudelle alalle suuntaamisesta. Uraohjauksessa selvitetään yhdessä, millaisia vaihtoehtoja sinulle on tarjolla oman osaamisesi kehittämiseen ja millaista tukea siihen on saatavissa. Ohjauksessa huomioidaan mielenkiintosi kohteet, osaamisesi, koulutuksesi sekä aiempi työkokemuksesi

Keskustelut uraohjaajan kanssa ovat luottamuksellisia. Halutessasi voit asioida myös nimettömänä. Palvelua tarjotaan suomen ja englannin kielellä. Voit osallistua myös oman tulkin kanssa. Uraohjauksen kesto vaihtelee tarpeesi mukaan. Palvelu on ilmainen.

Uraohjaus sopii sinulle, jos

 • tarvitset tukea työ- ja opiskelutilanteesi selvittämiseen
 • tarvitset lisää tietoa opiskelun eri vaihtoehdoista ja hakeutumisesta
 • haluat suunnitella uutta työ- tai koulutuspolkua tai kehittää osaamistasi.

Uraohjauksesta saat

 • yksilöllistä ohjausta
 • tukea vaihtoehtojen selvittämiseen
 • tukea jatkosuunnitelman tekemiseen
 • tietoa työmarkkina-asioista ja opiskeluvaihtoehdoista 
 • tietoa opiskelun aikaisesta toimeentulosta ja eri tukivaihtoehdoista.

Varaa aika uraohjaajalle

Voit varata ajan ottamalla yhteyttä InfoOmniaan tai varaamalla ajan ajanvarauskalenterista. Huomioithan, että Omnian ammatillisen koulutuksen opiskelijoille on oma uraohjauspalvelu.

Uraohjauksen asiakastapaamiset pidetään Leppävaarassa Upseerinkadun toimipisteessä tai etätapaamisina puhelimen tai Teamsin välityksellä.

Omnian ammatillisista koulutuksista valmistuvien uraohjauspalvelut

Oletko valmistumassa pian? Uraohjaajalta saat apua työpaikan hakuun, jos olet valmistumassa muutaman kuukauden sisällä, eikä sinulla ole vielä työpaikkaa tiedossa. Uraohjauksessa voidaan mm. etsiä yhdessä erilaisia työmahdollisuuksia, tehdä työhakemuksia ja harjoitella työhaastattelua varten.

Yksilöllistä uraohjausta on tarjolla Leppävaarassa ja Kirkkokadulla sekä Teamsissä kaikkien toimipisteiden valmistuville perustutkinto-opiskelijoille.

Uraohjaus sopii sinulle, jos

 • mietit, mistä kaikkialta oman alan työpaikkoja voisi löytyä
 • työnhaku tai omasta osaamisesta kertominen tuntuu vaikealta.

Uraohjauksesta saat

 • yksilöllistä tukea työpaikkojen etsimiseen ja vaihtoehtojen pohtimiseen
 • vinkkejä työhakemuksen ja CV:n tekemiseen
 • apua työhaastatteluun valmistautumiseen.

Hakeutuminen uraohjaajalle

Jonna Korhonen

Uraohjaaja

Puhelinnumero: +358401267620

Työnhakupajat kaikille ammatillisen koulutuksen opiskelijoille

Omnian kaikille ammatillisille opiskelijoille on lisäksi tarjolla työnhakupajoja eri toimipisteissä. Työnhakupajassa saat apua työnhakuun tai työelämässä oppimispaikan hakuun. Paikkoja on rajoitetusti, halutessasi voit ilmoittautua pajaan etukäteen. Katso työnhakupajojen aikataulut ja tarkemmat tiedot alta.

Valmistuvien opiskelijoiden infotilaisuudet

Valmistuville opiskelijoille järjestetään vapaaehtoisia infotilaisuuksia kerran kuussa. Infoissa kerrotaan kaupungin palveluista ja tuista työnhakijoille sekä muista valmistumisen jälkeen muistettavista asioista.

Infotilaisuudet ovat suunnattu kaikille valmistuville opiskelijoille eikä niihin tarvitse ilmoittautua. 

Takaisin ylös
Tagit:
Ohjaus