Hyppää pääsisältöön

Tarjoilijan koulutus

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto
Ammatti- ja erikoisammattitutkinto
Toimitko ravintola-alalla asiakaspalvelutehtävissä? Sykkiikö sydämesi hyvälle asiakaspalvelulle? Ammattitarjoilija on asiakaskohtaamisten huippuammattilainen, joka muuttaa todeksi palvelun maineen.

Koulutuksen kuvaus

Ravintola-alan asiakaspalvelun ammattitutkinnosta valmistut tarjoilijaksi. Koulutuksessa opit esittelemään, suosittelemaan, myymään ja tarjoilemaan ravintolan ruoka- ja juomatuotteita. Opit palvelemaan asiakkaita oma-aloitteisesti, ystävällisesti ja vastuuntuntoisesti sekä toimimaan yrityksen liikeidean ja palvelukulttuurin mukaisesti.

Opit myös kertomaan asiakkaille myytävien ruoka-annosten raaka-aineet ja valmistustavat ja palvelemaan erikoisruokavalioita tarvitsevia asiakkaita sekä käsittelemään maksuvälineitä. Myös myyntitilitysten tekeminen sekä alan koneet ja laitteet tulevat opinnoissa tutuiksi.

Sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja tai työelämässä oppimisen jaksoja ulkomailla. Omnia on hyvä ympäristö suunnitella myös yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista. Kestävän kehityksen teemat kulkevat mukana osana opintoja ja näyttöjä opiskelujesi ajan. Voit hakea koulutuksen jälkeen ammattikorkeakouluun tai yliopistoon jatko-opintoihin.

Tutustu toteutussuunnitelmaan (eperusteet.opintopolku.fi) ja lue lisää tutkinnon rakenteesta (eperusteet.opintopolku.fi).

Koulutuksen tiedot

Mitä valmiuksia tarvitset?

Omnian koulutuksissa painopiste on omien taitojen hiomisessa, toisia sparraten ja yhdessä oppien. Tutkinnon suorittaminen vaatii työ- tai harjoittelupaikan. Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat ravitsemisalalla baarin tai ravintolan asiakaspalvelutehtävissä. Hakijalla tulee olla tehtynä alan perusopintoja tai olla työkokemusta ravintolan asiakaspalvelusta. 

Koulutuksen kesto

Opintojen kesto on yksilöllinen. Keskimäärin opinnot kestävät 1 vuoden. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.

Toteutus

Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työssä oppimisesta. Koulutuspäiviä on keskimäärin kerran kuukaudessa. Ne tukevat tutkinnon suorittamista ja antavat uusia näkemyksiä ja ideoita.

Finnjävelin Salongissa työskentelevälle Awalle ihmiset ovat voimavara

Awa Camara opiskelee tarjoilijaksi oppisopimuksella.

”Ne on ne vieraat, jotka motivoivat ja saavat jatkamaan joka päivä,” Camara kuvailee.

Lue Awan haastattelu

Hakeutuminen

Tärkeät tiedot hausta

Opiskelijavalinta

Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti. Hakijan tulee tutustua jatkuvan haun tärkeisiin tietoihin.

Tutkintoon ei ole pääsykoetta.

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi

Kielitaidon arviointi

Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin (taso B1.1). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50 % opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu. Muutokset ovat mahdollisia.

Oppisopimuskoulutuksen peruuttaminen on maksutonta.

Haku

Espoon keskus, iltaopetus

Hakuaika:

1.2.2024 klo 00.01 - 31.8.2024 klo 23.59

Koulutus alkaa:

9.9.2024
Hae koulutukseen (opintopolku.fi) (avautuu uudessa ikkunassa, siirtyy toiselle verkkosivustolle)
Takaisin ylös
Tagit:
Ruoka ja juoma