Koulutuksen kuvaus
Lounaskokin opinnoissa saat monipuolisen katsauksen erilaisten suurtalouskeittiöiden toimintaan. Opit tunnistamaan ja käyttämään tavallisimpia raaka-aineita sekä perehdyt kasvis- ja erikoisruokavalioihin. Myös asiakaspalvelu tulee opinnoissa tutuksi.
Opit valmistamaan lounasruokia ja leivontatuotteita myyntiin ja huomiomaan hävikin estämisen työssäsi sekä noudattamaan hygienialainsäädäntöä ja omavalvontasuunnitelmaa. Koulutuksen aikana suoritetaan myös hygieniapassi.
Koulutuksen jälkeen osaat työskennellä alan työn säädösten, toimintaperiaatteiden, arvojen ja eettisten periaatteiden mukaan. Myös alan työmenetelmät ja -välineet tulevat koulutuksessa tutuiksi ja opit hyödyntämään niitä työssäsi. Halutessasi voit jatkaa ravintola- ja cateringalan perustutkintoon. Tässä koulutuksessa tehdyt tutkinnon osat voidaan hyväksi lukea perustutkintoon.
Koulutuksen tiedot
Koulutuksen valintakriteerit
Koulutus on tarkoitettu ravintola-alan opinnoista kiinnostuneille henkilöille. Suomen kielen kielitaitotasovaatimus on A2.2. Koulutukseen osallistujien tulee täyttää tutkinnon terveydentilavaatimukset.
Koulutuksen kesto
Opinnot kestävät noin 7 kuukautta. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.
Toteutus
Koulutus sisältää lähiopetusta sekä työelämässä oppimista.
Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työelämässä oppimisesta.
Koulutuksessa suoritettavat tutkinnon osat
Koulutus koostuu ravintola- ja catering-alan perustutkinnon osista. Tutustu tutkinnon osien toteutussuunnitelmiin: