Hyppää pääsisältöön

Lounaskokki

Työvoimakoulutus
Oletko kiinnostunut työstä lounas- tai henkilöstöravintoloissa? Lounaskokin työvoimakoulutuksessa hankit alalla tarvittavaa ammattitaitoa ja saat hyvän pohjan jatko-opinnoille. Koulutus antaa sinulle valmiudet toimia ravintola- ja cateringalan yrityksissä erilaisissa keittiötehtävissä.

Koulutuksen kuvaus

Lounaskokin opinnoissa saat monipuolisen katsauksen erilaisten suurtalouskeittiöiden toimintaan. Opit tunnistamaan ja käyttämään tavallisimpia raaka-aineita sekä perehdyt kasvis- ja erikoisruokavalioihin. Myös asiakaspalvelu tulee opinnoissa tutuksi.

Opit valmistamaan lounasruokia ja leivontatuotteita myyntiin ja huomiomaan hävikin estämisen työssäsi sekä noudattamaan hygienialainsäädäntöä ja omavalvontasuunnitelmaa. Koulutuksen aikana suoritetaan myös hygieniapassi.

Koulutuksen jälkeen osaat työskennellä alan työn säädösten, toimintaperiaatteiden, arvojen ja eettisten periaatteiden mukaan. Myös alan työmenetelmät ja -välineet tulevat koulutuksessa tutuiksi ja opit hyödyntämään niitä työssäsi.

Koulutuksen tiedot

Mitä valmiuksia tarvitset?

Koulutus on tarkoitettu ravintola-alan opinnoista kiinnostuneille henkilöille. Suomen kielen kielitaitotasovaatimus on A2.2. Koulutukseen osallistujien tulee täyttää tutkinnon terveydentilavaatimukset. Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille, työttömyysuhan alaisille ja toistaiseksi lomautetuille TE-toimiston ja kuntakokeilun asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa.

Koulutuksen kesto

Opinnot kestävät noin 7 kuukautta. Päätoimisen opiskelun edellytys on, että opiskelua on 25 h/vko. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.

Toteutus

Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työelämässä oppimisesta.

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan TE-palvelujen kautta.

Haku

Lakela, päiväopetus

Hakuaika:

20.6.2022 klo 00.00 - 18.9.2022 klo 23.59

Koulutus alkaa:

24.10.2022
Hae koulutukseen (te-palvelut.fi) (avautuu uudessa ikkunassa, siirtyy toiselle verkkosivustolle)
Takaisin ylös
Tagit:
Ruoka ja juoma
Työnhakijat