Hyppää pääsisältöön
Koronaohjeet Omniassa

Baarimestarin koulutus

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto
Ammatti- ja erikoisammattitutkinto
Haluatko kehittää osaamistasi juomien ja juomasekoitusten maailmaan? Tai oletko jo tehnyt töitä baaritiskin takana, mutta sinulta puuttuu tutkinto? Baarimestari on asiakaspalvelun monitaituri, jonka käsissä syntyvät juomat ja joka saa asiakkaat viihtymään.

Koulutuksen kuvaus

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnossa voit suuntautua baarin asiakaspalvelun osaamisalalle ja valmistua baarimestariksi. Koulutuksen avulla laajennat aiempaa ravintola-alan osaamistasi ja erilaisten juomien ja juomasekoitusten saloihin.

Baarimestarin koulutuksessa opit valmistamaan alkoholittomia ja alkoholipitoisia juomia sekä tutustut juomatrendeihin. Opit myös esittelemään, suosittelemaan ja myymään juomatuotteita. Myös alan työvälineet, koneet ja laitteet tulevat opintojen aikana tutuiksi.

Koulutuksen avulla vahvistat ja lisäät osaamistasi baarin toimintojen pyörittämisestä kannattavasti ja alan lainsäädännön huomioiden. Parhaan palvelun takaamiseksi syvennät osaamistasi erilaisten asiakaskohderyhmien kohtaamisesta vaihtelevissa palvelutilanteissa.

Sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja tai työelämässä oppimisen jaksoja ulkomailla. Omnia on hyvä ympäristö suunnitella myös yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista. Kestävän kehityksen teemat kulkevat mukana osana opintoja ja näyttöjä opiskelujesi ajan. Voit hakea koulutuksen jälkeen ammattikorkeakouluun tai yliopistoon jatko-opintoihin.

Tutustu toteutussuunnitelmaan (opintopolku.fi) ja lue lisää tutkinnon rakenteesta (opintopolku.fi).

Koulutuksen tiedot

Mitä valmiuksia tarvitset?

Omnian koulutuksissa painopiste on omien taitojen hiomisessa, toisia sparraten ja yhdessä oppien. Tutkinnon suorittaminen vaatii työ- tai harjoittelupaikan. Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat ravitsemisalalla baarin tai ravintolan asiakaspalvelutehtävissä. Hakijalla tulee olla tehtynä alan perusopintoja tai työkokemusta ravintolan asiakaspalvelusta.

Koulutuksen kesto

Opintojen kesto on yksilöllinen. Keskimäärin opinnot kestävät 1 vuoden. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.

Toteutus

Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työssä oppimisesta. Koulutuspäiviä on keskimäärin kerran kuukaudessa. Ne tukevat tutkinnon suorittamista ja antavat uusia näkemyksiä ja ideoita.

Asiakkaan kokemus

Ammattitutkinto antoi lisää varmuutta baarimestarin työhön

"Olin vihdoin ja viimein löytänyt oman alan ja kollegat sanoivat, että opiskelu oli ollut kivaa ja hyödyllistä."

Lue Ellin haastattelu

Hakeutuminen

Haku

Lakela, iltaopetus

Hakuaika:

3.11.2021 klo 00.01 - 25.2.2022 klo 23.59

Koulutus alkaa:

8.3.2022
Hae koulutukseen (opintopolku.fi) (avautuu uudessa ikkunassa, siirtyy toiselle verkkosivustolle)

Tärkeät tiedot hausta

Opiskelijavalinta

Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti. Hakijan tulee tutustua ammatillisen koulutuksen opiskelijavalinnan perusteisiin.

Tutkintoon ei ole pääsykoetta.

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi

Kielitaidon arviointi

Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin (taso B1.1). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50 % opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu. Muutokset ovat mahdollisia.

Takaisin ylös
Tagit:
Ruoka ja juoma