Hyppää pääsisältöön

Abiopinnot, lukio-opinnot

Espoon aikuislukio
Lukio-opinto
Espoon aikuislukion abiopintojaksoilla ja AbiPro-opintojaksoilla voit kerrata osaamistasi, valmistautua ylioppilaskirjoituksiin ja samalla vahvistaa mahdollisuuksiasi menestyä jatko-opinnoissa.

Opintojen kuvaus

Abi- ja AbiPro-opintojaksoilla kertaat opittuja asioita ja saat varmuutta ylioppilaskirjoituksiin. Vahvistat myös mahdollisuuksiasi menestyä jatko-opinnoissasi.

Abiopintojaksoja järjestetään elokuussa syksyn kirjoittajille ja 2.–4. periodilla kevään kirjoittajille. Jaksoilla kerrataan ja syvennetään kirjoitusaineen tietämystä sekä harjoitellaan Abitti-kokeen tekemistä. Lisäksi kielistä, lyhyestä ja pitkästä matematiikasta sekä reaaliaineista tarjotaan myös valinnaisia opintojaksoja lähiopetuksessa ja verkossa.

Abiopintojen suorittaminen

Abiopinnoissa voit kerrata opittuja asioita Abiopintojaksolla tai valmistautua ylioppilaskirjoituksiin syventämällä tietojasi intensiivisemmällä AbiPro-opintojaksolla.

Ilmoittautuminen ja muut tärkeät tiedot

Ilmoittautuminen

Katso seuraavan opintojakson ajankohta

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Opintojaksoja järjestetään päivisin ja iltaisin. 

Hinta

Opiskelu on maksutonta Omnian tutkinto-opiskelijoille ja Espoon päivälukiolaisille. Aineopiskelijat, jotka eivät suorita tutkintoa, maksavat hinnaston mukaisen maksun.

Katso hinnasto ja maksuehdot.

Lisätietoja antaa

InfoOmnia, Tapiola

Lähiopetuksen abiopintojaksot lukuvuonna 2021-2022

Lähiopetuksessa osallistut opettajan ohjaamille tunneille muiden opiskelijoiden kanssa. Opiskelet lukion aineita lukujärjestyksen mukaan opetustiloissa Espoon Tapiolassa.

Abiopintojaksot, 2.-3. periodit

Lähiopetuksen 2.-3. periodeilla voit kerrata ja syventää abiopintojaksoilla kielten, matematiikan ja reaaliaineiden osaamista.

Lähiopetuksen 2.-3. periodeilla on tarjolla äidinkieltä (ÄI08, ÄI09) ja 3. periodilla ruotsia (RUB08), englantia (ENA09), lyhyttä matematiikkaa (MAB09), terveystietoa (TE04) yhteiskuntaoppia (YH05) ja psykologiaa (PS06).

AbiPro-opintojaksot, 4. periodi

AbiPro-opintojakso on intensiivinen, ylioppilaskirjoituksiin valmentava opintojakso, joka syventää valtakunnallisilla opintojaksoilla opittuja taitoja. Osallistujien oletetaan osaavan hyvin lukion oppimäärän sisällöt. AbiPro-opintojakson aikana opiskelija voi tehdä 1–2 harjoitus-ylioppilaskoetta. Koepäivät pe 4.3. klo 9–15 ja pe 11.3. klo 9–15.

4. periodilla 28.2.-11.3. (4 opetuskertaa, ei talvilomaviikolla) ennen kevään kirjoituksia voit opiskella useita aineita lähiopetuksessa. AbiPro-opintojaksojen kuvaukset löydät linkkien takaa opintopolku.fi -sivustolta. Tarjolla on äidinkielen, englannin, pitkän matematiikan, biologian, fysiikan ja kemian AbiPro-opintojaksot. Ne on tarkoitettu sinulle, joka tähtäät kirjoituksissa korkealle.

Abiopinnot kesällä 2022

Kesän Abi-opintojaksoilla kertaat opittuja asioita ja saat varmuutta ylioppilaskirjoituksiin. Vahvistat myösmahdollisuuksiasi menestyä jatko-opinnoissasi. 

Tutustu kesän 2022 abiopintoihin.

Abiopinnot verkossa

Verkko-opintojaksoilla opiskelet etänä verkon välityksellä sinulle sopivana ajankohtana.

Moodlen nonstop-verkko-opintojaksoilla voit kerrata ruotsia (RUB08), biologiaa (BI06) ja historiaa (HI07).

Takaisin ylös
Tagit:
Kulttuuri ja yhteiskunta