Hyppää pääsisältöön

Abiopinnot, lukio-opinnot

Espoon aikuislukio
Lukio-opinto
Espoon aikuislukion abiopintojaksoilla ja AbiPro-opintojaksoilla voit kerrata osaamistasi, valmistautua ylioppilaskirjoituksiin ja samalla vahvistaa mahdollisuuksiasi menestyä jatko-opinnoissa.

Opintojen kuvaus

Abi- ja AbiPro-opintojaksoilla kertaat opittuja asioita ja saat varmuutta ylioppilaskirjoituksiin. Vahvistat myös mahdollisuuksiasi menestyä jatko-opinnoissasi.

Abiopintojaksoja järjestetään elokuussa syksyn kirjoittajille ja 2.–4. periodilla kevään kirjoittajille. Jaksoilla kerrataan ja syvennetään kirjoitusaineen tietämystä sekä harjoitellaan Abitti-kokeen tekemistä. Lisäksi kielistä, lyhyestä ja pitkästä matematiikasta sekä reaaliaineista tarjotaan myös valinnaisia opintojaksoja lähiopetuksessa ja verkossa.

Abiopintojen suorittaminen

Abiopinnoissa voit kerrata opittuja asioita Abiopintojaksolla tai valmistautua ylioppilaskirjoituksiin syventämällä tietojasi intensiivisemmällä AbiPro-opintojaksolla.

Ilmoittautuminen ja muut tärkeät tiedot

Ilmoittautuminen

Katso seuraavan opintojakson ajankohta

LOPS2021 Tapiolan lukio-opetuksen opintotarjotin 2022-2023 pdf, 211.9 KB LOPS2016 Tapiolan lukio-opetuksen opintotarjotin 2022-2023 pdf, 205.51 KB

Opintojaksoja järjestetään päivisin ja iltaisin. 

Hinta

Opiskelu on maksutonta Omnian tutkinto-opiskelijoille ja Espoon päivälukiolaisille. Aineopiskelijat, jotka eivät suorita tutkintoa, maksavat hinnaston mukaisen maksun.

Katso hinnasto ja maksuehdot.

Lisätietoja antaa

InfoOmnia, Tapiola

Lähiopetuksen abiopintojaksot lukuvuonna 2022-2023

Lähiopetuksessa osallistut opettajan ohjaamille tunneille muiden opiskelijoiden kanssa. Opiskelet lukion aineita lukujärjestyksen mukaan opetustiloissa Espoon Tapiolassa.

Abiopintojaksot, 2.–3. periodit

Lähiopetuksen 2.–3. periodeilla voit kerrata ja syventää abiopintojaksoilla kielten, matematiikan ja reaaliaineiden osaamista. 3. periodilla voit kerrata ja syventää aineen suomi toisena kielenä osaamistasi.

Lähiopetuksen 2.–3. periodeilla on tarjolla äidinkieltä (ÄI08, ÄI09) ja 3. periodilla ruotsia (RUB08), englantia (ENA09), lyhyttä matematiikkaa (MAB09), terveystietoa (TE04) yhteiskuntaoppia (YH05) ja psykologiaa (PS06). 

Lähiopetuksen 3. periodilla on tarjolla opintojakso suomi toisena kielenä.

AbiPro-opintojaksot, 4. periodi

AbiPro-opintojakso on intensiivinen, ylioppilaskirjoituksiin valmentava opintojakso, joka syventää valtakunnallisilla opintojaksoilla opittuja taitoja. Ne on tarkoitettu sinulle, joka tähtäät kirjoituksissa parhaisiin arvosanoihin. Osallistujien oletetaan osaavan hyvin lukion oppimäärän sisällöt. AbiPro-opintojakson aikana opiskelija voi tehdä 1–2 harjoitus-ylioppilaskoetta. Koepäivät pe 3.3. klo 9–15 ja pe 10.3. klo 9–15.

4. periodilla 13.2.–10.3. (5 opetuskertaa, ei talvilomaviikolla) ennen kevään kirjoituksia voit opiskella useita aineita lähiopetuksessa. AbiPro-opintojaksojen kuvaukset löydät linkkien takaa opintopolku.fi -sivustolta. Tarjolla on äidinkielen, englannin, pitkän matematiikan, biologian, fysiikan ja kemian AbiPro-opintojaksot. Ne on tarkoitettu sinulle, joka tähtäät kirjoituksissa korkealle.

Abiopinnot verkossa

Verkko-opintojaksoilla opiskelet etänä verkon välityksellä sinulle sopivana ajankohtana.

Moodlen nonstop-verkko-opintojaksoilla voit kerrata ruotsia (RUB08), biologiaa (BI06) ja historiaa (HI07).

Abiopinnot kesällä 2023

Kesän Abi-opintojaksoilla kertaat opittuja asioita ja saat varmuutta ylioppilaskirjoituksiin. Vahvistat myös mahdollisuuksiasi menestyä jatko-opinnoissasi. Tutustu kesän 2023 abiopintoihin.

Takaisin ylös
Tagit:
Kulttuuri ja yhteiskunta