Espoon aikuislukio

Lukuvuosi 2020-2021

Kesällä voit opiskella vielä verkkokursseilla. Kesäopetuksen sivulta löydät aikataulut ym. tärkeää tietoa.

Lukuvuosi 2021-2022

Nollajaksolla tarjoamme elokuussa abikursseja syksyn kirjoittajille. 

Seuraava lukuvuosi 2021-2022 alkaa ma 30.8. Ilmoittaudu tutkinto- tai aineopiskelijaksi verkossa hyvissä ajoin ennen lukuvuoden alkua. 

Jos olet jo kirjoilla ja Wilma-tunnuksesi eivät toimi, voit vaihtaa salasanan osoitteessa oma.omnia.fi.  Jos tunnuksesi ovat lukkiutuneet kokonaan, ole yhteydessä Tapiolan InfoOmniaan: espoon.aikuislukio@omnia.fi tai p. 040 126 7401. Katso lisää lukuvuoden tärkeistä ajoista.

Opiskelu Espoon aikuislukiossa

Jos olet kiinnostunut lukio-opinnoista, meillä on siihen monia vaihtoehtoja. Voit suorittaa lukion, kirjoittaa ylioppilaaksi ja täydentää aiempia opintojasi. Voit myös opiskella yksittäisiä aineita. Kursseja voit suorittaa aamulla, päivällä tai illalla Tapiolassa hyvien liikenneyhteyksien varrella lähiopetuksena tai verkossa.

Aikuislukiossa voit myös valmentautua korottamaan kursseilla ja abi- ja AbiPro-kursseilla valmiin ylioppilastutkinnon arvosanoja tai täydentää tutkintoa uusilla aineilla. Voit myös valmentautua sekä yliopiston tai ammattikorkeakoulun pääsykokeisiin ja lukion oppimäärän suorittajana opiskella korkeakouluopintoja jo lukion aikana. 

Lue lisää miksi kannattaa opiskella Espoon aikuislukiossa.

Kuka voi opiskella Espoon aikuislukiossa?

Aineopiskelijaksi voi tulla kuka tahansa koulutustaustasta riippumatta. Koko lukion voit suorittaa, jos olet täyttänyt 18 vuotta ja suorittanut perusopetuksen tai vastaavan oppimäärän. Jos olet alle 18-vuotias sinut voidaan ottaa aikuislukioon tutkinto-opiskelijaksi vain erityisestä, perustellusta syystä koulutuspäällikön päätöksellä. Lue lisää aikuislukiossa.

Urheilijana sinun on mahdollisuus saada joustoa lukio-opintoihin esimerkiksi urheiluvalmennuksen tai kisamatkojen aikana. Voit opiskella lukion kursseja aamulla, päivällä, illalla ja verkossa - valitse sinulle sopivin aika ja opiskelumuoto. Lue lisää urheilun ja opiskelun yhdistämisestä Omniassa.

Alle 18-vuotias henkilö voidaan ottaa aikuislukioon tutkinto-opiskelijaksi vain erityisestä, perustellusta syystä koulutuspäällikön päätöksellä. Ohjeet ilmoittautumiseen löytyvät sivulta Opiskelu Espoon aikuislukiossa.

Tapiolan InfoOmnia, aikuislukion asiakaspalvelu

Itätuulenpiha 1, Espoo
p. 040 126 7401
espoon.aikuislukio(at)omnia.fi

Katso myös opinto-ohjaajien yhteystiedot