Espoon aikuislukio

Espoon aikuislukiossa voit suorittaa aikuislukion oppimäärän, kirjoittaa ylioppilaaksi, opiskella yksittäisiä aineita, tai täydentää opintojasi.

Kursseja voit suorittaa aamulla, päivällä tai illalla Tapiolassa hyvien liikenneyhteyksien varrella lähiopetuksessa tai verkossa. Verkossa voit suorittaa koko lukion. Ilmoittaudu koko lukiota suorittavaksi tutkinto-opiskelijaksi tai aineopiskelijaksi ja aloita opiskelu!

Espoon aikuislukiossa  voit myös valmentautua  yliopiston tai ammattikorkeakoulun pääsykokeisiin esimerkiksi fysiikan, kemian, matematiikan tai biologian kursseilla. Tai miten olisi espanjan, italian, saksan, venäjän tai ranskan opinnot? Voit myös suorittaa korkeakouluopintoja jo lukion aikana.

Opintomaksut

Lukio-opinnot ovat maksuttomia varsinaisille opiskelijoille, jotka tähtäävät lukion oppimäärän suorittamiseen. Myös aineopiskelu on maksutonta Espoon kaupungin nuorisoasteen lukiokoulutuksen, peruskoulun sekä 10-luokkalaisten ja Omnian ammatillisten tutkintojen opiskelijoille. Muut aineopiskelijat maksavat aineopiskelumaksun.

Tulevat aikataulut

  • Lukuvuoden viimeinen, 5. jakso (10.4.-1.6.2018) alkaa ti 10.4.
  • Info yo-tutkinnon täydentäjille ja arvosanojen korottajille pidetään ti 17.4. klo 16.30 alkaen Tapiolassa, Itätuulentie 1, toinen kerros, luokka 236.
  • Ilmoittautuminen kesäkuun ja elokuun kursseille ti 29.5. klo 15-17 paikan päällä osoitteessa Itätuulentie 1. Tuo mukanasi aiemmat koulutodistukset sekä henkilötodistus. Ilmoittaudu kesäopetuksen kursseille viimeistään 31.5. Wilmassa. 

Verkkokurssit ja kesäopetus

Espoon aikuislukion verkkokursseilla voit opiskella yksittäisiä kursseja tai suorittaa koko lukion oppimäärän netissä ajasta ja paikasta riippumatta. Voit aloittaa lukuvuoden aikana verkko-opinnot milloin tahansa ennen vappua ja tehdä kurssikokeen viimeistään 5. jaksolla. Kesällä verkkokursseja ei ole. Voit opiskella kesällä sekä lukiokursseja että valmentavia abikursseja.

Urheilu ja opiskelu

Urheilijana sinun on mahdollisuus saada joustoa lukio-opintoihin esimerkiksi urheiluvalmennuksen tai kisamatkojen aikana. Voit opiskella lukion kursseja aamulla, päivällä, illalla ja verkossa - valitse sinulle sopivin aika ja opiskelumuoto. Lue lisää urheilun ja opiskelun yhdistämisestä Omniassa.

Lukioon valmistava koulutus (LUVA) maahanmuuttajille ja vieraskielisille

Espoon aikuislukio järjestää myös lukioon valmistavaa koulutusta maahanmuuttajille ja vieraskielisille. Koulutuksessa saat tarvittavan suomen/ruotsin peruskielitaidon sekä  muut tarvittavat valmiudet opiskeluun lukiossa.

Lisätietoja

Katso aikuislukion tarjontaa suoritusvaihtoehtoineen sekä opinto-oppaita.

Tervetuloa aikuislukion tehokkaille kursseille Tapiolaan! 

Kuka tahansa voi opiskella Espoon aikuislukiossa aineopiskelijana koulutustaustasta riippumatta. Voit suorittaa koko lukion, jos olet 18 vuotta täyttänyt perusopetuksen tai vastaavan oppimäärän suorittanut. Alle 18-vuotiaat voivat opiskella kursseja aineopiskelijana. Katso lisätietoja.

Jos olet alle 18-vuotias ja haluat Espoon aikuislukion varsinaiseksi opiskelijaksi, ilmoittaudu tutkinto-opiskelijaksi ja toimita vapaamuotoinen hakemus opinto-ohjaajalle ja varaa hänelle keskusteluaika. Hakemuksen liitteeksi tulee asiantuntijan lausunto perusteesta, kuten sosiaaliohjaajan, kuraattorin, lääkärin tai vastaavan hoitavan henkilökunnan. Perusteita voivat olla esimerkiksi sosiaaliset, terveydelliset tai taloudelliset syyt, kuten työssäkäynti ja lastenhoito-ongelmat. Myös ammattimaisesti tai kilpaurheilua harrastava voi hakea varsinaiseksi opiskelijaksi sekä Omnian urheilupolun opiskelijaksi.

Oletko keskeyttänyt opintosi päivälukiossa ja tulet jatkamaan opintoja Espoon aikuislukioon?  Varaa aika opinto-ohjaajalle ja tuo erotodistus lukio-opinnoistasi. Toisessa lukiossa suorittamistasi kursseista hyväksytään aikuislukion opetussuunnitelmaa vastaavat kurssit. Hyväksiluvussa ei hyväksytä nelosia, suoritusmerkintöjä eikä mm. harvinaisempia kieliä, jos niistä on suoritettu alle kolme kurssia.

Sinulle lasketaan suhdeluku, jonka mukaan sinun on suoritettava kursseja Espoon aikuislukiossa. Esimerkiksi, jos päivälukion päättötodistuksesta puuttuu 1/3 kursseista, opiskelet vastaavassa suhteessa kursseja Espoon aikuislukiossa ennen päättötodistuksen saamista.

Aikuislukion toimisto

Itätuulentie 1
Espoo
puh. 040 126 7401
espoon.aikuislukio(at)omnia.fi

Tarkemmat yhteystiedot ja aukioloajat

Opinto-ohjaajien yhteystiedot

Opettajat