Espoon aikuislukio

Lukuvuosi 2020-2021

Lukuvuoden 3. jakso alkaa 7.12. mahdollisesti etäopetuksella koronapandemian vuoksi. On tärkeää, että ilmoittaudut lähiopetuksen kursseille Wilmassa ennen jakson alkua, niin saat kurssin opettajalta opetusjärjestelyistä tietoa. Jos Wilma-tunnuksesi eivät toimi, voit aktivoida ne osoitteessa oma.omnia.fi.  Jos tunnuksesi ovat lukkiutuneet kokonaan, ole yhteydessä InfoOmniaan: espoon.aikuislukio@omnia.fi tai p. 040 126 7401. Katso lisää lukuvuoden tärkeät ajat.

Opiskelu Espoon aikuislukiossa

Jos olet kiinnostunut lukio-opinnoista, meillä on siihen monia vaihtoehtoja. Voit suorittaa lukion, kirjoittaa ylioppilaaksi ja täydentää aiempia opintojasi. Voit myös opiskella yksittäisiä aineita. Kursseja voit suorittaa aamulla, päivällä tai illalla Tapiolassa hyvien liikenneyhteyksien varrella lähiopetuksena tai verkossa.

Aikuislukiossa voit myös valmentautua korottamaan kursseilla ja abi- ja AbiPro-kursseilla valmiin ylioppilastutkinnon arvosanoja tai täydentää tutkintoa uusilla aineilla. Voit myös valmentautua sekä yliopiston tai ammattikorkeakoulun pääsykokeisiin ja lukion oppimäärän suorittajana opiskella korkeakouluopintoja jo lukion aikana. 

Lue lisää miksi kannattaa opiskella Espoon aikuislukiossa.

Kuka voi opiskella Espoon aikuislukiossa?

Aineopiskelijaksi voi tulla kuka tahansa koulutustaustasta riippumatta. Koko lukion voit suorittaa, jos olet täyttänyt 18 vuotta ja suorittanut perusopetuksen tai vastaavan oppimäärän. Jos olet alle 18-vuotias sinut voidaan ottaa aikuislukioon tutkinto-opiskelijaksi vain erityisestä, perustellusta syystä koulutuspäällikön päätöksellä. Lue lisää aikuislukiossa.

Urheilijana sinun on mahdollisuus saada joustoa lukio-opintoihin esimerkiksi urheiluvalmennuksen tai kisamatkojen aikana. Voit opiskella lukion kursseja aamulla, päivällä, illalla ja verkossa - valitse sinulle sopivin aika ja opiskelumuoto. Lue lisää urheilun ja opiskelun yhdistämisestä Omniassa.

Aikuislukion opintotoimisto

Itätuulenpiha 1, Espoo
p. 040 126 7401
espoon.aikuislukio(at)omnia.fi

Katso myös opinto-ohjaajien yhteystiedot