Espoon aikuislukio

Espoon aikuislukiossa voit suorittaa koko lukion, kirjoittaa ylioppilaaksi, opiskella yksittäisiä aineita, tai täydentää aiempia opintojasi. Kursseja voit suorittaa aamulla, päivällä tai illalla, lähiopetuksessa tai verkossa. Verkossa voit nyt suorittaa koko lukion.  Voit ilmoittautua aikuislukioon koska tahansa.

Aikuislukiossa parannat myös mahdollisuuksiasi menestyä jatko-opinnoissa ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa. Voit valmentautua pääsykokeisiin esimerkiksi fysiikan, kemian, matematiikan tai biologian kursseilla. Tai miten olisi espanjan, italian, saksan, venäjän tai ranskan opinnot? Voit myös suorittaa korkeakouluopintoja jo lukion aikana.

Lukio-opinnot ovat maksuttomia varsinaisille opiskelijoille, jotka tähtäävät lukion oppimäärän suorittamiseen. Myös aineopiskelu on maksutonta Espoon kaupungin nuorisoasteen lukiokoulutuksen, peruskoulun sekä 10-luokkalaisten ja Omnian ammattiopiston opiskelijoille. Muut aineopiskelijat maksavat aineopiskelumaksun. 

1. jakso on jo menossa, mutta voit aloittaa opinnot samantien verkkokursseilla.

Tervetuloa aikuislukion tehokkaille kursseille! 

Katso aikuislukion tarjontaa suoritusvaihtoehtoineen sekä opinto-oppaat.

Ilmoittaudu opiskelijaksi Wilma-lomakkeella.

Ilmoittaudu tunnukset saatuasi kursseille Wilmassa.

Lue opiskelijoiden kokemuksia aikuislukion opinnoista.

 

Kuka tahansa voi opiskella Espoon aikuislukiossa aineopiskelijana koulutustaustasta riippumatta.  Koko lukion voit suorittaa jos olet 18-vuotta täyttänyt perusopetuksen tai vastaavan oppimäärän suorittanut. Alle 18-vuotiaat voivat opiskella kursseja aineopiskelijana.

Jos olet alle 18-vuotias ja haluat Espoon aikuislukion varsinaiseksi lukio-opiskelijaksi, toimita toimialarehtorille vapaamuotoinen hakemus, jonka liitteenä on asiantuntijan, kuten sosiaaliohjaajan, kuraattorin, lääkärin tai vastaavan hoitavan henkilökunnan, lausunto perusteesta. Tällaisia perusteita ovat esimerkiksi sosiaaliset, terveydelliset tai taloudelliset syyt, kuten työssäkäynti ja lastenhoito-ongelmat.

Mikäli olet keskeyttänyt opintosi päivälukiossa ja tulet jatkamaan opintoja Espoon aikuislukioon, hyväksiluetaan aiemmin suorittamasi kurssit. Tuo opinto-ohjaajalle todistus aiemmista päivälukio- tai aikuislukio-opinnoistasi. Toisessa lukiossa suorittamistasi kursseista hyväksytään aikuislukion opetussuunnitelmaa vastaavat kurssit. Hyväksiluvussa ei hyväksytä nelosia, suoritusmerkintöjä eikä mm. harvinaisempia kieliä, jos niistä on suoritettu alle kolme kurssia.

Sinulle lasketaan suhdeluku, jonka mukaan sinun on suoritettava kursseja Espoon aikuislukiossa. Esimerkiksi, jos päivälukio-opinnoistasi puuttuu 1/3 kursseista, opiskelet vastaavassa suhteessa kursseja Espoon aikuislukiossa ennen päättötodistuksen saamista.

Aikuislukion toimisto

Itätuulentie 1
Espoo
puh. 040 126 7401
espoon.aikuislukio(at)omnia.fi

Tarkemmat yhteystiedot ja aukioloajat

Opinto-ohjaajien yhteystiedot

Opettajat