Hyppää pääsisältöön

Mahdollisuuksia liikuntaan opiskelijoille

Palvelu
Haluamme, että voit hyvin Omniassa. Omnia tarjoaa paljon mahdollisuuksia liikuntaan. Meillä voit harrastaa liikuntaa niin koulupäivän aikana kuin sen jälkeenkin.

Liikunta parantaa terveyttäsi, mutta myös oppimisen edellytyksiä, kuten muistia ja tarkkaavaisuutta. Aktiivisuus läpi opiskeluajan varmistaa, että voit hyvin myös aikuisena ja pysyt työkykyisenä tulevaan ammattiisi. Voit harrastaa liikuntaa Omnian toimipisteissä, lainata liikuntavälineitä kotiin tai hyödyntää ulkopuolisia liikuntapaikkoja. Meillä voit lisätä liikunnan myös luontevaksi osaksi opintojasi. Voit valita laajasta valinnaisliikuntatarjonnasta mieluisen kurssin.

Myös SAKU – Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto ry (sakury.net) liikuttaa sinua läpi opintojesi.

Lajit ja liikuntamahdollisuudet

Omnia tarjoaa paljon liikuntamahdollisuuksia. Voit harrastaa liikuntaa Omnian toimipisteissä, lainata liikuntavälineitä kotiin tai hyödyntää ulkopuolisia liikuntapaikkoja. 

Cuckoo WorkOut

Cuckoo WorkOut -taukoliikuntasovelluksen (cuckoo.fi) avulla voit ohjatusti luoda minitaukoja päivääsi.

Ota käyttöön sovellusrekisteröitymällä käyttäjäksi (app.cuckooworkout.fi). Käytä rekisteröitymisessä Omnian sähköpostiosoitettasi.

Kuntosalit

Opiskelijoiden käytettävissä on sisä- ja ulkokuntosaleja.

Ulkokuntosalit löytyvät neljästä toimipisteestä:

 • Kirkkonummi (keskipiha)
 • Kirkkokatu (parkkipaikan puoli)
 • Lehtimäki (Golfin ja koulun välinen pieni metsä)
 • Leppävaara (koulun puistopääty)

Sisäkuntosalit löytyvät kolmesta toimipisteestä:

 • Kirkkonummi
 • Lehtimäki – harjoitteluvuoroja tiistaisin klo 15-17 ja torstaisin klo 15-17, jolloin valvoja on aina paikalla ohjeistamassa laitteiden käyttöä.
 • Leppävaara – kysy lisää vahtimestarilta

Kaikilla sisäkuntosaleilla tulee käyttää liikuntavarusteita ja sisäkenkiä.

SAKU-liikunta

SAKU ry järjestää hauskoja kisailuja, harrastesarjoja, tapahtumia ja kampanjoita.

Lue lisää SAKU ryn tarjoamista mahdollisuuksista ja ajankohtaisista kisoista (sakury.net) tai kysy lisätietoja liikunnanopettaja Anna Rantinojalta (anna.rantinoja@omnia.fi).

Toiminnallisen oppimisen luokat

Omniassa voit hyödyntää myös erilaisia toiminnallisen oppimisen luokkia. Tilat ovat valoisia ja viihtyisiä, ja niistä on tullut suosittuja. Voit työskennellä luokissa itsenäisesti tai ryhmissä. Tiloissa on säkkituoleja, suuria jumppapalloja ja satulatuoleja. Voit työskennellä niin istuen, seisten kuin liikkuenkin. Luokissa on myös liikuntavälineitä sekä mahdollisuus taukoliikuntaan. Rentoutumiseenkin on varattu tilaa, ja jos työskentely vaatii keskittymistä, voit lainata tabletin ja kuulokkeet ja työskennellä omassa rauhassa. Kysy luokista lisää opettajaltasi, opettaja varaa luokat. Luokkia on Omnian Lehtimäen, Lakelan, Suomenojan ja Leppävaaran toimipisteissä.

Uinti Espoon uimahalleissa

Uintia voit harrastaa Espoon kaupungin uimahalleissa (espoo.fi). Voit lainata uintirannekkeen kirjaston liikuntavälineistä.

Valinnaisliikunta

Voit valita tutkintoosi valinnaisaineeksi liikunnan. Valinnaisliikuntakurssilla voit treenata mm. palloilua ja joogaa tai harjoitella kuntosalilla.

Lisätietoja antaa toimipisteittäin liikunnanopettajat:

Välinelainaus

Saat liikunta- ja ergonomiavälineitä lainaan Omnian kirjastosta. Lainaamiseen tarvitset kirjastokortin. Lainattavana on mm. hula-voimavanne, kuminauhoja, tasapainolautoja, Gymstickit ja kävelysauvoja. Ulkoliikuntaan on lumikengät ja retkiluistimet. Etäopiskeluun ja työskentelyyn saa apuja mm seisomistyöpisteen rakentamiseen.  Välineet löydät Omnian kirjastosta.

Välituntiliikunta

Leppävaaran toimipiste 

 • ulkopingispöytä, ulkokuntosali
 • kirjastossa voi pelata VR-pelejä ja pöytäjääkiekkoa 

Kirkkonummen toimipiste 

 • Pingis, biljardi, liikunnalliset videopelit 
 • Ulkona punttisali ja frisbeegolf 

Kirkkokadun toimipiste 

 • Ulkokuntosalit 
 • Kirjaston pelipäivät

Kysy lisää liikuntavälineistä omasta toimipisteestäsi.

Muut liikunnan ja hyvinvoinnin muodot

Erilaiset kampanjat innostavat henkilökuntaa ja opiskelijoita. Näitä ovat esimerkiksi pyöräilypainotteinen Liikevirtaa-kampanja sekä Kevätpörräys-kampanja. Myös siivouspäivät ja niihin liittyvät turnaukset ja pelit ovat osa Omnian säännöllistä toimintaa.

Seppo-pelit (seppo.io) ovat tukena myös kotona tapahtuvaan liikuntaan sekä ulkoiluun. Etäopiskelun aikana on järjestetty myös hyvinvoinnin ja liikunnan webinaareja.

Takaisin ylös
Tagit:
Hyvinvointi