Hyppää pääsisältöön

Tullialan koulutus

Tullialan ammattitutkinto 
Ammatti- ja erikoisammattitutkinto
Työskenteletkö yrityspuolella tulliasioinnin parissa ja haluat kehittää osaamistasi? Tai haluatko suorittaa alan pätevyyden ja saada tutkintotodistuksen? Tullialan ammattitutkinto on takuu osaavasta ammattilaisesta.

Koulutuksen kuvaus

Tullialan ammattitutkinnon myötä opit voimassa olevat maahan tullattavien ja vientiin lähtevien tavaroiden rajoitukset ja lupamenettelyt. Osaat jatkossa hoitaa ilmoitusmenettelyt säädöksien vaatimalla tavalla. Pystyt laskemaan tullaukseen liittyvät verot ja maksut. 

Tullialan ammattitutkinto antaa valmiudet toimia ulkomaankauppaa hoitavien yrityksien tullaus-, huolinta- tai alusselvitystehtävissä.

Tutkinto järjestetään yhteistyössä Tullin kanssa ja kouluttajina toimivat tullin ammattilaiset.

Sinulla on Omniassa mahdollisuus suorittaa opintoja tai työelämässä oppimisen jaksoja ulkomailla. Omnia on hyvä ympäristö suunnitella myös yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista. Kestävän kehityksen teemat kulkevat mukana osana Omnian opintoja ja näyttöjä opiskelujesi ajan. Voit hakea koulutuksen jälkeen ammattikorkeakouluun tai yliopistoon jatko-opintoihin.

Tutustu toteutussuunnitelmaan (opintopolku.fi) ja lue lisää tutkinnon rakenteesta (opintopolku.fi).

Koulutuksen tiedot

Mitä valmiuksia tarvitset?

Sinulla tulee olla työpaikka ulkomaankauppaa tekevässä yrityksessä tullaus-, huolinta- tai alusselvitystehtävissä, sillä tutkinnossa vaadittu osaaminen arvioidaan työpaikalla tehtävissä työtehtävissä. Pohjakoulutusvaatimuksia ei ammattitutkintoon ole. Omnian koulutuksissa painopiste on omien taitojen hiomisessa, toisia sparraten ja yhdessä oppien.

Koulutuksen kesto

Opintojen kesto on yksilöllinen. Keskimäärin opinnot kestävät 1 vuoden. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.

Toteutus

Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työssä oppimisesta. Koulutuspäiviä on keskimäärin kerran kuukaudessa. Ne tukevat tutkinnon suorittamista ja antavat uusia näkemyksiä ja ideoita.

Hakeutuminen

Tärkeät tiedot hausta

Opiskelijavalinta

Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti. Hakijan tulee tutustua ammatillisen koulutuksen opiskelijavalinnan perusteisiin.

Tutkintoon ei ole pääsykoetta.

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi

Kielitaidon arviointi

Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin (taso B1.1). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50 % opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu. Muutokset ovat mahdollisia.

Haku

Hakuaika ilmoitetaan myöhemmin.
Takaisin ylös
Tagit:
Sähkö ja turvallisuus