Hyppää pääsisältöön

Merkonomi

Liiketoiminnan perustutkinto
Perustutkinto
Innostutko asiakaspalvelusta, myynnistä ja markkinointiviestinnästä? Ovatko numerot ja tarkkuus vahvin valttisi? Tai haluatko opiskella liiketoimintaa verkossa aikaan ja paikkaan sitomattomasti? Merkonomikoulutuksesta saat monipuolista osaamista asiakaspalvelun, myynnin, kaupan ja taloushallinnon aloille. Voit valita opintopolkusi näille aloille oman kiinnostuksesi mukaisesti.

Koulutuksen kuvaus

Opit liiketoiminnan perusteet ja syvennät osaamistasi itsellesi kiinnostavilla alueille. Tämän koulutuksen voit opiskella verkkototeutuksena tai lähitotutuksena. Opinnot sisältävät paljon teoreettista opiskelua, mutta opintoja rytmittävät erilaiset kiinnostavat projektit. Koulutus antaa valmiudet mm. asiapalveluun, tulokselliselleen toimintaan ja työyhteisössä toimimiseen. Lisäksi syvennyt valintasi mukaisen opintopolun opintoihin.

Lähitoteutuksessa voit valita itsellesi sopivan opintopolun asiakaspalvelu- ja myyntiosaaminen tai taloushallinto-osaaminen.

Verkkototeutuksessa voit valita itsellesi sopivia opintoja myynnin, verkkokaupan, markkinointiviestinnän ja palvelumuotoilun puolelta. Opiskelet itsenäisesti ja joustavasti silloin, kun sinulle sopii. Verkkototeutuksessa voit myyntityön lisäksi erikoistua tuottamaan sisältöä verkkokauppaan sekä toimimaan verkkokauppaympäristössä, suunnittelemaan ja tuottamaan markkinointiviestinnällistä sisältöä tai kehittämään ja suunnittelemaan palveluja hyödyntäen palvelumuotoilun menetelmiä. 

Sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja tai työssäoppimisjaksoja ulkomailla. Kestävän kehityksen edistäminen on osa perustutkinto-opiskelijan opintoja. Omnia on hyvä ympäristö suunnitella myös yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista. Voit hakea koulutuksen jälkeen ammattikorkeakouluun tai yliopistoon jatko-opintoihin.

Tutustu toteutussuunnitelmaan (opintopolku.fi) ja lue lisää tutkinnon rakenteesta (opintopolku.fi).

Koulutuksen tiedot

Minkälaisiin tehtäviin valmistut?

Merkonomina työskentelet kaupan ja palvelualojen yrityksissä asiakaspalvelun, myynnin ja markkinoinnin tai verkkokaupan tehtävissä esimerkiksi myyjänä, somistajana, myyntineuvottelijana, rahoitus- ja vakuutusalan palveluneuvojana, tuoteryhmä- tai osastovastaavana, tuote-edustajana, talous- tai markkinointiassistenttina tai myyntisihteerinä.  Voit työskennellä myös yritysten taloushallinnossa tai tilitoimistossa.

Koulutuksen kesto

Opintojen kesto on yksilöllinen. Keskimäärin opinnot kestävät 2–3 vuotta. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.

Toteutus

Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työssä oppimisesta. Koulutuspäiviä on 3–5 kertaa viikossa.

Koulutuksen voit myös suorittaa oppisopimuksella.

Voit luoda oman opintopolkusi sisällyttämällä tutkintoon esim. AMK-opintoja, lukio-opintoja, aktiiviopintoja tai yrittäjyysopintoja. Urheilijat voivat joustavasti yhdistää ammatillisen opiskelun ja harjoittelun. Lue lisää suorituspoluista.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Jatkuvassa haussa voivat hakea kaikenikäiset hakijat aiemmasta koulutuksesta riippumatta. Jotkin haut voidaan avata vain kohdennettuina tietyille hakijaryhmille.

Tärkeät tiedot jatkuvasta hausta

Opiskelijavalinta

Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti. Hakijan tulee tutustua jatkuvan haun tärkeisiin tietoihin.

Tutkintoon ei ole pääsykoetta. 

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi

Kielitaidon arviointi

Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin (taso B1.1). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.

Haku

Espoon keskus (Kirkkokatu ja Lehtimäki), päiväopetus/iltaopetus

Hakuaika:

2.5.2022 klo 00.01 - 10.7.2022 klo 23.59

Koulutus alkaa:

10.8.2022
Hae koulutukseen (opintopolku.fi) (avautuu uudessa ikkunassa, siirtyy toiselle verkkosivustolle)

Kirkkonummi, päiväopetus

Hakuaika:

2.5.2022 klo 00.01 - 10.7.2022 klo 23.59

Koulutus alkaa:

10.8.2022
Hae koulutukseen (opintopolku.fi) (avautuu uudessa ikkunassa, siirtyy toiselle verkkosivustolle)

Leppävaara, kohdennettu haku

Lisätiedot:

Kohdennettu haku on tarkoitettu vain rajatulle hakijaryhmälle. Tutustu tarkemmin kohdennettuun hakuun ennen hakulomakkeen täyttämistä.

Hakuaika:

2.5.2022 klo 00.01 - 10.7.2022 klo 23.59

Koulutus alkaa:

10.8.2022
Tutustu kohdennettuun hakuun

Verkko-opetus

Hakuaika:

8.6.2022 klo 00.01 - 11.9.2022 klo 23.59

Koulutus alkaa:

24.10.2022
Hae koulutukseen (opintopolku.fi) (avautuu uudessa ikkunassa, siirtyy toiselle verkkosivustolle)

Leppävaara, kohdennettu haku.

Lisätiedot:

Kohdennettu haku on tarkoitettu vain rajatulle hakijaryhmälle. Tutustu tarkemmin kohdennettuun hakuun ennen hakulomakkeen täyttämistä.

Hakuaika:

11.7.2022 klo 10.00 - 14.8.2022 klo 23.59

Koulutus alkaa:

24.10.2022
Tutustu kohdennettuun hakuun.

Yhteishaku

Yhteishaussa voivat hakea perusopetuksesta tai ulkomailla perusopetusta vastaavasta koulutuksesta valmistuneet nuoret, joilla ei ole toisen asteen koulutusta suoritettuna.

Tärkeät tiedot yhteishausta

Opiskelijavalinta

Tutkintoon ei ole pääsykoetta. Katso muut yhteishaun valintaperusteet (opintopolku.fi).

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi

Harkinnanvarainen valinta

Jos olet opiskellut sekä äidinkieltä että matematiikkaa perusopetuksessa yksilöllistetyn oppimäärän mukaisesti, olet automaattisesti mukana harkinnanvaraisessa valinnassa.

Sinut voidaan valita opiskelijaksi harkinnanvaraisesti myös seuraavista syistä:

  • Oppimisvaikeudet
  • Sosiaaliset syyt
  • Koulutodistusten puuttuminen (jos olet keskeyttänyt peruskoulun)
  • Koulutodistusten vertailuvaikeudet (jos haet ulkomaisella todistuksella)
  • Tutkinnon suorittamiseen riittämätön tutkintokielen kielitaito.

Hakija, jonka äidinkieli on muu kuin suomi, kutsutaan tarvittaessa suomen kielen kartoitukseen.

Lue lisää tietoa harkinnanvaraisesta valinnasta.

Haku

Hakuaika ilmoitetaan myöhemmin.

Koulutuksen esittelyvideo

Takaisin ylös
Tagit:
Liiketoiminta ja johtaminen