Hyppää pääsisältöön

Lähihoitaja, suunhoito

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto
Täydennyskoulutus
Oletko valmis lähihoitaja? Haluatko laajentaa osaamistasi suunhoitoon? Suunhoitoon erikoistunut lähihoitaja edistää suun ja hampaiden terveyttä.

Koulutuksen kuvaus

Suun hoidon työmenetelmät, alan työvälineet, materiaalit ja tietojärjestelmät tulevat tutuksi opinnoissa. Opit avustamaan hammaslääkäriä suun sairauksien tutkimisessa ja kliinisissä toimenpiteissä sekä huoltamaan hammashoitovälineitä. Opit arvioimaan suun hoidon tarvetta ja tekemään suppeita terveystarkastuksia. Myös asiakkaiden ja ryhmien ohjaus suun terveyden edistämisessä sekä vastaanotosta ja hoitoympäristön toimintavalmiudesta huolehtiminen hygieniakäytäntöjen mukaisesti tulevat tutuksi opinnoissa. Opinnot valmistavat sinut myös huolehtimaan potilas- ja työturvallisuudesta.

Koulutus toteutetaan muuntokoulutuksena lähihoitajasta suunhoidon osaamisalan tutkintoon yhteistyössä työantajan kanssa. Sinulla tulee olla sosiaali- ja terveysalan perustutkinto suoritettuna ennen hakuajan käynnistymistä.

Omnia on luonnostaan monikulttuurinen opiskeluympäristö, mikä näkyy opinnoissa rikkautena. Omnia on hyvä ympäristö suunnitella myös yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista. Kestävän kehityksen edistäminen on osa perustutkinto-opiskelijan opintoja. Voit hakea koulutuksen jälkeen ammattikorkeakouluun tai yliopistoon jatko-opintoihin.

Tutustu toteutussuunnitelmaan (eperusteet.opintopolku.fi) ja lue lisää tutkinnon rakenteesta (eperusteet.opintopolku.fi)

Koulutuksen tiedot

Minkälaisiin tehtäviin valmistut?

Suunhoitoon erikoistuneena lähihoitajana voit työskennellä yksityisessä tai kunnallisessa hammashoitolassa ja sairaalassa. Voit myös työskennellä alan muissa tehtävissä esimerkiksi markkinointiyrityksessä. Suunhoitoon erikoistuneet lähihoitajat työskentelevät osana moniammatillista tiimiä yhteistyössä hammaslääkärien ja suuhygienistien kanssa.

Koulutuksen kesto

Opintojen kesto on yksilöllinen. Keskimäärin opinnot kestävät 1 vuoden. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.

Toteutus

Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työssä oppimisesta. Opetusta on sekä päivä- että ilta-aikaan ja keskimäärin kerran kuukaudessa myös lauantaisin. 

Opintoihin sisältyy käytännön työelämässä oppimista pääosin Läntisen Uudenmaan hyvinvointialueen kuntien suunhoidon yksiköissä.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Jatkuvassa haussa voivat hakea kaikenikäiset hakijat aiemmasta koulutuksesta riippumatta. Jotkin haut voidaan avata vain kohdennettuina tietyille hakijaryhmille.
 

Tärkeät tiedot jatkuvasta hausta

Opiskelijavalinta

Valinta tehdään hakemuksen ja ohjauskeskustelun tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti. Hakijan tulee tutustua jatkuvan haun tärkeisiin tietoihin.

Tutkintoon ei ole pääsykoetta, mutta kaikki hakijat, joiden kielitaito on todettu riittäväksi, kutsutaan ohjauskeskusteluun. Ohjauskeskustelut toteutetaan hakijoille erikseen ilmoitettavana ajankohtana. Kutsut lähetetään hakijoille sähköpostitse. Mikäli et pääse osallistumaan ohjauskeskusteluun, hakemuksesi joudutaan perumaan.

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi.

Kielitaidon arviointi

Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin (taso B1.1). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.

Haku

Espoon keskus, päivä-, ilta- ja viikonloppuopetus

Lisätiedot:

Ohjauskeskustelut järjestetään 31.10.2022 alkavalla viikolla. Opiskelijavalinnoista ilmoitetaan viimeistään 5.12.2022

Hakuaika:

19.9.2022 klo 09.00 - 23.10.2022 klo 23.59

Koulutus alkaa:

9.1.2023
Hae koulutukseen (opintopolku.fi) (avautuu uudessa ikkunassa, siirtyy toiselle verkkosivustolle)

Koulutuksen esittelyvideo

Takaisin ylös
Tagit:
Hyvinvointi ja terveys