Hyppää pääsisältöön
Koronaohjeet Omniassa

Kiinteistönhoitaja

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto
Perustutkinto
Oletko kiinnostunut talotekniikasta, ylläpidosta ja huollosta? Pidätkö ulkona työskentelystä? Kiinteistönhoitaja on monipuolinen alansa ammattilainen, joka hallitsee kiinteistöjen ulko- ja sisätyöt.

Koulutuksen kuvaus

Kiinteistönhoitajan opinnoissa tutuksi tulevat nykyaikainen talotekniikka sekä kiinteistöjen huoltoon ja ylläpitoon liittyvät tehtävät. Opinnoissasi perehdyt myös rakennusten lämpö-, vesi ja ilmastointijärjestelmiin.

Kiinteistönhoitajan opinnoissa opit myös hallitsemaan sähkö- ja ohjausjärjestelmiä. Pystyt huolehtimaan kiinteistöjen ja ulkoalueiden viihtyisyydestä ja turvallisuudesta ja hoitamaan monipuoliset ulkotyöt, kuten talvella lumityöt ja hiekotukset, keväällä kevätkauden pihatyöt.

Opintojen jälkeen kykenet arvioimaan kiinteistön käyttöolosuhteita, osaat käyttää alan työvälineitä ja -koneita, oikeita työmenetelmiä ja valita kiinteistöhoitajan työssä käytettävät materiaalit kohteen mukaan.

Sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja tai työelämässä oppimisen jaksoja ulkomailla.  Kestävän kehityksen edistäminen on osa perustutkinto-opiskelijan opintoja. Omnia on hyvä ympäristö suunnitella myös yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista.

Voit hakea koulutuksen jälkeen ammattikorkeakouluun tai yliopistoon jatko-opintoihin.

Tutustu toteutussuunnitelmaan (opintopolku.fi) ja lue lisää tutkinnon rakenteesta (opintopolku.fi).

Koulutuksen tiedot

Minkälaisiin tehtäviin valmistut?

Kiinteistönhoitajana työskentelet kiinteistönhuoltoyrityksissä. Myös kunnat palkkaavat kiinteistöpalveluiden ammattilaisia. Oman yrityksen perustaminen on ammattilaiselle myös mainio vaihtoehto. Kiinteistöpalveluissa työllisyysnäkymät ovat hyvät.

Koulutuksen kesto

Opintojen kesto on yksilöllinen. Keskimäärin opinnot kestävät 2–3 vuotta. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.

Toteutus

Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työssä oppimisesta. Koulutuspäiviä on 3–5 kertaa viikossa.

Koulutuksen voit myös suorittaa oppisopimuksella.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Jatkuvassa haussa voivat hakea kaikenikäiset hakijat aiemmasta koulutuksesta riippumatta.

Haku

Espoon keskus (Kirkkokatu ja Lehtimäki), päiväopetus, kohdennettu haku. Tarkemmat tiedot hakulomakkeessa.

Hakuaika:

1.11.2021 klo 00.01 - 9.1.2022 klo 23.59

Koulutus alkaa:

21.3.2022
Hae koulutukseen (opintopolku.fi) (avautuu uudessa ikkunassa, siirtyy toiselle verkkosivustolle)

Tärkeät tiedot jatkuvasta hausta

Opiskelijavalinta

Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti. Hakijan tulee tutustua jatkuvan haun tärkeisiin tietoihin.

Tutkintoon ei ole pääsykoetta.

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi

Kielitaidon arviointi

Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin (taso A2.2). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.

Yhteishaku

Yhteishaussa voivat iästä riippumatta hakea sellaiset peruskoulun tai lukion suorittaneet hakijat, joilla ei vielä ole ammatillista tutkintoa tai korkeakoulututkintoa.

Tärkeät tiedot yhteishausta

Opiskelijavalinta

Tutkintoon ei ole pääsykoetta. Katso muut yhteishaun valintaperusteet (opintopolku.fi).

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi

Harkinnanvarainen valinta

Sinut voidaan valita opiskelijaksi harkinnanvaraisesti seuraavista syistä:

  • Oppimisvaikeudet
  • Sosiaaliset syyt
  • Koulutodistusten puuttuminen (jos olet keskeyttänyt peruskoulun)
  • Koulutodistusten vertailuvaikeudet (jos haet ulkomaisella todistuksella)
  • Tutkinnon suorittamiseen riittämätön tutkintokielen kielitaito.

Lue lisää tietoa harkinnanvaraisesta valinnasta.

Kielitaidon arviointi

Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin (taso A2.2). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.

Takaisin ylös
Tagit:
Puhtaus ja kiinteistö