Hyppää pääsisältöön

Avoin yliopisto, työväenopiston kurssit

Espoon työväenopisto
Työväenopiston ainealueet
Espoon työväenopiston tarjoamissa avoimen yliopiston opinnoissa voit vahvistaa osaamistasi työelämässä, tutustua yliopisto-opiskeluun, kohentaa yleissivistystäsi tai vaikkapa viettää välivuotta opiskellen. Avoin yliopisto on oiva paikka opiskella ikään ja pohjakoulutukseen katsomatta. Liity joukkoomme!

Kurssien kuvaus

Oletko kiinnostunut esimerkiksi psykologiasta, kasvatustieteistä, kielistä, luovasta kirjoittamisesta tai vaikkapa tulevaisuudentutkimuksesta? Espoon työväenopisto järjestää useita opintokokonaisuuksia ja yksittäisiä jaksoja sekä Helsingin että Turun yliopiston tutkintovaatimusten mukaisesti.

  Maksut, opintosuoritusotteet ja tenttitulokset

  Maksut ja perumisehdot

  Maksut

  Opintomaksu koostuu kahdesta osasta ja se maksetaan kahdelle eri organisaatiolle. Maksut näet Ilmonet.fi-verkkopalvelusta kurssitiedoista. 

  • Avoimelle yliopistolle maksettava osuus suoritetaan verkkomaksuna samalla, kun rekisteröidyt avoimeen yliopistoon. Työväenopisto toimittaa sähköpostitse noin viikkoa ennen opetuksen alkua tarkemmat ohjeet Avoimeen yliopistoon rekisteröitymistä ja opintomaksun maksamista varten. Avoimelle yliopistolle maksettavan opintomaksun kohdalla noudatetaan Avoimen yliopiston ilmoittautumis- ja maksuehtoja, jotka löytyvät Helsingin Avoimen yliopiston sivuilta (helsinki.fi) tai Turun avoimen yliopiston sivuilta (utu.fi).
  • Työväenopiston kurssimaksut näet ilmonet.fi-verkkopalvelussa kurssien kohdalta. Maksut ovat opintoainekohtaisia ja voimassa opetusohjelman keston ajan.

  Opintokokonaisuuteen ilmoittautuneille lähetetään laskut opintojaksoittain niiden alettua ilman erillistä ilmoittautumista (poikkeuksena monimuoto-opinnot, jossa kokonaisuus laskutetaan yhdellä kertaa).

  Mahdolliset monistemaksut ovat kurssikohtaisia ja ne peritään kurssimaksun yhteydessä.

  Avoimen yliopiston kurssimaksuja ei voi maksaa työsuhde-eduilla  (ePassi, Eazybreak, Smartum tai Edenred).

  Peruminen

  Opintojakson peruminen edellyttää yhteydenottoa koulutussuunnittelijaan puhelimitse 043 825 3078 tai sähköpostitse avoin.yliopisto@omnia.fi. Kurssia ei voi perua ilmoittamalla opettajalle. Maksun suorittamatta jättäminen tai tunnilta pois jääminen eivät tarkoita kurssin perumista.

  Perumisiin sovelletaan työväenopiston perumisehtoja.

  Työttömät työnhakijat tai koulutustukea saavat eivät saa Avoimen yliopiston kursseista alennusta.

  Opintosuoritusotteet ja todistukset

  Opintosuoritusotteet

  Helsingin Avoimen yliopiston opiskelijoiden opintosuoritukset kirjataan Helsingin yliopiston opintotietojärjestelmään Sisuun (sisu.helsinki.fi) ja Opetushallituksen ylläpitämään Oma Opintopolku-palveluun (opintopolku.fi). 

  Oma Opintopolku-palvelun opintosuoritusotteet ovat virallisia todistuksia tehdyistä opinnoista.  Niiden avulla voit osoittaa suorittamasi opinnot esimerkiksi oppilaitoksille ja työnantajalle. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla. Opintojen aikana voit tilata epävirallisen opintosuoritusotteen suoraan myös Sisusta. Sisuun kirjaudutaan Helsingin yliopiston käyttäjätunnuksella.

  Mikäli olet suorittanut kursseja Turun avoimen yliopiston opintojen mukaisesti, katso vastaavat tiedot Turun avoimen yliopiston opintosuorituksista (utu.fi).

  Perus- ja aineopintojen opintokokonaisuuksien koonti

  Voit pyytää Helsingin Avoimessa yliopistossa suorittamallesi opintokokonaisuudelle koonnin, jos olet suorittanut kaikki sen sisältämät kurssit, ne on kirjattu Helsingin yliopiston opintotietojärjestelmään ja aiot esimerkiksi hakea opiskelemaan toiseen yliopistoon tai korkeakouluun. 

  Lisäohjeet

  Tenttikäytännöt

  Työväenopiston perimään kurssimaksuun sisältyy kurssin ohjelmaan merkityt tentit.

  Lähitenttiin tulee ilmoittautua viimeistään kymmenen päivää ennen tenttiä ensisijaisesti Moodle-oppimisympäristön kautta. Muista ottaa tenttitilaisuuteen mukaan kirjoitusvälineet ja henkilötodistus.
  Verkkotentin ilmoittautumiseen liittyvät ohjeet löydät kurssikohtaisesti Moodle-oppimisympäristöstä

  Arvosanat

  Opettaja arvioi opintosuorituksesi ja antaa siitä arvosanan kuukauden kuluessa tentistä tai tehtävän viimeisestä palautuspäivästä. Jaksot arvostellaan joko asteikolla hyväksytty/hylätty/täydennettävä tai numeroasteikolla 0–5 (0 on hylätty). Kesäaikaan arvioinnissa voi kestää tätä pidempään.

  Kurssin osasuoritukset näkyvät kurssin Moodle-oppimisympäristössä kurssin ajan. Niitä ei kuitenkaan kirjata Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisteriin. 

  Jos opintosuorituksesi ei ole opintorekisterissä kuuden viikon kuluttua kurssin suorittamisesta, ota yhteyttä kurssin opettajaan. Voit tarkastella opintosuorituksiasi Helsingin yliopiston opintotietojärjestelmä Sisussa (sisu.helsinki.fi) tai Opetushallituksen ylläpitämässä Oma Opintopolku -palvelussa (opintopolku.fi).

  Takaisin ylös
  Tagit:
  Kulttuuri ja yhteiskunta