Moottoriurheilu-ura

Yhdistä moottoriurheilu ja ammattiin opiskelu.

Omnian Moottoriurheilu-ura on täysin uudenlainen ja ainut moottoriurheilumekaanikoksi valmentava koulutus Suomessa. Kiinteässä yhteistyössä suomalaisen autourheilun kattojärjestön AKK-Motorsport ry:n kanssa toteutettava koulutus antaa myös valmiuksia huippukuljettajille edetä urallaan.

Kenelle koulutus on tarkoitettu ja mitä se sisältää?

Moottoriurheilu-ura on tarkoitettu mekaanikoiksi haluaville, lajissa tavoitteellisesti valmentautuville kuljettajille tai lajista kiinnostuneille harrastajille.

Moottoriurheilu-uralta valmistut autoalan perustutkintoon ajoneuvoasentajaksi. Ajoneuvoasentajan koulutuksessa mm. rakennetaan sähkökartingautoja, jotka ovat osa moottoriurheilun tulevaisuutta, uutta teknologiaa ja kestävää kehitystä.

Moottoriurheilijat kuuluvat Omnian Urheilijan kaksoisuran koulutukseen. Opetus suunnitellaan niin, että se mahdollistaa täysipainoisen moottoriurheilun harjoittelun opiskelujen ohella. Urheiluvalmennuksesta ja osallistumisesta oman lajin kilpailuihin voit saada opintosuorituspisteitä.

Mitä valmiuksia tarvitset?

Voit hakea Moottoriurheilu-uralle, vaikka sinulla ei olisi aikaisempaa kokemusta moottoriurheilusta. Tärkeintä on oma motivaatio ja aito kiinnostus alaan.

Moottoriurheilun harrastaminen opintojen ohella vaatii vahvaa sitoutumista ja omistautumista sekä opintoihin että urheiluun. Moottoriurheilu on paitsi urheilijan omaa keskittymistä vaativaa, myös hektistä tiimityötä, jossa kilpailutoiminta on merkittävässä osassa.

Haku koulutukseen

Koulutukseen haetaan normaalisti yhteishaun tai jatkuvan haun kautta hakeutumalla autoalan perustutkintoon.

Katso myös PDF iconUrheiluoppilaitosten opiskelijavalinnan hakuprosessi.

Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian logo    Autourheilun kansallisen lajiliitto AKK:n logo    Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian Urhean logo

Lisätietoja antaa
Jari Tallgren
Opettaja
0401264880
Jari.Tallgren@omnia.fi
Petra Sillanpää
Opettaja
0468515210
Petra.Sillanpaa@omnia.fi
Anita Nordström
Opinto-ohjaaja
0438240361
Anita.Nordstrom@omnia.fi