Urheilu ja opiskelu

Urheilijan kaksoisura

Urheilijana voit hankkia taskuusi ammatin samalla kun jatkat omassa lajissasi kohti tavoitteitasi.

Urheiluvalmennuksesta ja osallistumisesta oman lajin kilpailuihin voit saada opintosuorituksia kaikkiin Omniassa tarjottaviin ammatillisiin perustutkintoihin. 

”Merkonomeja sanotaan olevan paljon ja työpaikkoja vähän. Mutta jos on osannut kuusi vuotta taistella voitosta ja omasta paikasta, niin miksei se onnistuisi työpaikastakin.”

Lue, mitä nyrkkeilijä Krenar Aliu ja joukkuevoimistelija Mira Syrjälä kertovat urheilu-urastaan ja opiskelusta Omniassa.

Valitse tavoitteidesi mukainen kaksoisura

Koulutuksesi painopisteen voit valita omat tavoitteesi ja urheilutaustasi huomioiden:

  • Huippu-urheilijan kaksoisura (Urhean jäsenille) tavoitteellisesti valmentautuvalle, kansalliselle ja kansainväliselle huipulle tähtäävälle urheilijalle. Huippu-urheilun ja opiskelun yhdistäminen vaatii opiskelijalta vahvaa sitoutumista, ahkeruutta ja itsenäistä otetta opiskeluun.
  • Aktiivisen urheilijan kaksoisura. Jos harrastat aktiivisesti liikuntaa urheiluseurassa, mutta huippu-urheilijan kriteerit eivät täyty, voit silti hyödyntää harrastuksesi kautta saavutettua osaamista tutkinnossasi. 

Miten haet?

Yhteishaku

  1. Täytä yhteishaku-lomake normaalisti opintopolku.fi-sivulla.
  2. Tulosta hakulomake urheiluoppilaitokseen ja täytä itse sivu 1 sekä toimita sivu 2 urheiluseurasi/valmentajasi täytettäväksi.
  3. Toimita täytetty hakulomake InfoOmniaan (Kirkkokatu 16B, 02770 Espoo). Lisää kuoreen maininta "Urheilijan kaksoisura".

Jatkuva haku

Koko vuoden läpi voit hakea joustavasti Omniaan opiskelemaan jatkuvassa haussa. 

  1. Hae avoinna olevia koulutuksia ja täytä hakulomake normaalisti.
  2. Tulosta hakulomake urheiluoppilaitokseen ja täytä itse sivu 1 sekä toimita sivu 2 urheiluseurasi/valmentajasi täytettäväksi.
  3. Toimita täytetty hakulomake InfoOmniaan (Kirkkokatu 16 B, 02770 Espoo). Lisää kuoreen maininta "Urheilijan kaksoisura".

Haku kriteerit löytyvät Olympiakomitean sivulta.

Urheiluoppilaitostoiminta Omniassa

Meille on tärkeää taata urheilijoiden jaksaminen niin päivittäisessä harjoittelussa kuin kilpailu- ja harjoitusmatkojen aikana. Siksi haluamme löytää ja suunnitella juuri sinulle sopivat yksilölliset ja joustavat toimintamallit, jotka mahdollistavat opiskelun urheilun ohella.

Jokaiselle opiskelijalle nimetään vastuuopettaja, sekä tehdään henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma urheilun ja lajin vaatimukset huomioiden. Lukujärjestykset laaditaan niin, että seurojen aamuvalmennuksiin osallistuminen on mahdollista, sekä huomioidaan osallistumiset lajin ja seuran kilpailumatkoille ja leireille. Huoltajat ja valmentajat ovat mukana suunnittelussa.

Yhteistyöverkostot tukevat onnistumista

Kattavien yhteistyöverkostojemme ja monipuolisen osaamisemme avulla tuemme matkaasi kohti tavoitteitasi. Omnia toimii aktiivisena kouluttajana Espoon ja lähialueiden urheilijoille, ja tekee tiivistä yhteistyötä eri urheiluseurojen ja muiden alueen urheilijoita kouluttavien oppilaitosten kanssa. Osallistumme myös vuosittain järjestettäville urheiluoppilaitosten valtakunnallisille kehittämispäiville.

Omnia on Olympiakomitean huippu-urheiluverkostoon kuuluva oppilaitos. Omnia on ollut Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian eli Urhean jäsen vuodesta 2012 saakka. Urhea on asiantuntijaverkosto, joka tukee urheilijoiden päivittäistä harjoittelua, auttaa nuoria huippu-urheilijoiksi tähtääviä yhdistämään urheilun ja opiskelun parhaalla mahdollisella tavalla, sekä tarjoaa valmennuksen asiantuntijapalveluita urheilijalle ja tämän valmentajalle. Urhealla on Suomen Olympiakomitean virallinen huippu-urheiluakatemian status.

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian Urhean logo

Lisätietoja antaa
Petra Sillanpää
Kouluttaja
046-8515210
petra.sillanpaa@omnia.fi