Ajoneuvoasentajalta sujuu myös renkaiden ilmanpaineen tarkistaminen käden käänteessä.
Autoalan perustutkinto

Ajoneuvoasentaja

Ajoneuvoasentaja on kädentaitaja, joka hallitsee auton etupuskurista takapuskuriin ja kaiken siltä väliltä. Kun autoalan työturvallisuus on käyty läpi ja päästy sinuiksi huoltolaitteiden kanssa, opiskelijat ryhtyvät samantien tositoimiin. Omnian Suomenojan toimipisteessä toimii harjoituskorjaamo, johon asiakkaat tuovat korjattavaksi autojaan.

Huolto- ja korjaustyöt, auton rakenne ja järjestelmät, asiakaspalvelu, sähkötekniikka, alan säädökset, rekisteriasiat, turvavaruste- ja lisävarustetyöt, sähköjärjestelmät. Ajoneuvoasentaja on monipuolinen autoalan ammattilainen!

Opiskelu on hyvin käytännönläheistä, ja suurin osa opeista hankitaan tekemällä oikeita töitä. Omnian kouluttajat ovat useiden kymmenien vuosien korjaamoalan työkokemuksellaan todellisia asiantuntijoita!

”Sain koulutuksessa nopeasti toivomani ammatin. Parasta koulutuksessa oli hyvä opiskeluporukka ja mukavat ja ammattitaitoiset opettajat! Työelämälähtöisyys näkyi kaikessa, ja pääsinkin heti ensimmäisen syksyn jälkeen yritykseen työssä oppimaan. Minut palkattiin töihin jo opiskeluaikana.”

– Eveliina Järveläinen, Omniasta valmistunut ajoneuvoasentaja

Omnialla on erinomaiset kansainväliset yhteydet. Autoalan opiskelijat ovat käyneet työssäoppimassa muun muassa Ranskassa, Turkissa, Unkarissa ja Saksassa.

Ajoneuvoasentajalta kysytään hyviä kädentaitoja, loogista ajattelukykyä, pitkäjänteisyyttä ja halua oppia jatkuvasti uutta. Autoalan ammattilaiset kouluttautuvat jatkuvasti pysyäkseen alan kehityksessä mukana.

Kaikissa autoalan ammateissa ympäristömyönteinen asenne on keskeinen osa ammattitaitoa.

Monissa korjaamoissa ajoneuvoasentajat hoitavat työn vastaanottamisen ja valmiin auton luovuttamisen asiakkaalle, joten asentaja on myös asiakaspalvelija.

Ajoneuvoasentajan työpaikat löytyvät isoista autotaloista ja merkkikorjaamoista.

Korjaamoketjut ovat yleistyneet ja ne tarjoavat paitsi työpaikkoja, myös mahdollisuuden oman yrityksen perustamiseen. Omnia on oiva ympäristö suunnitella myös yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista!

Opiskeluaikana solmitaan arvokkaita kontakteja työelämään, ja useat löytävätkin valmistumisen jälkeen työpaikan näiden verkostojen kautta. Omnialla on hyvät yhteydet työelämään ja vinkkejä työssäoppimispaikoista saa myös Omnian kautta.

Suoritus­vaihtoehdot

Kenelle?

Kaikille autoalasta kiinnostuneille. Kaikilta autoalalla työskenteleviltä kysytään loogista ajattelukykyä, pitkäjänteisyyttä ja halua oppia jatkuvasti uutta. Kaikissa autoalan ammateissa ympäristömyönteinen asenne on keskeinen osa ammattitaitoa. 

Haku koulutukseen

Seuraava hakuaika tarkentuu myöhemmin.

Opiskelijavalinta

Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti.

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi

Koulutusaika

Valmistava koulutus toteutetaan lähiopetuksena ja etäopiskeluna ma-pe klo 8.00-16.00 välisenä aikana.

Opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Kielivaatimukset

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan sähköpostitse kielikokeeseen (taso B1.1)

Toteutus

Lähiopetuksen ja etäopiskelun lisäksi koulutukseen kuuluu työmaakäyntejä sekä työssäoppimisjaksoja paikallisissa alan yrityksissä ja työpaikoissa.

Tutkinnon suorittajalle laaditaan koulutuksen alkaessa henkilökohtainen opiskelusuunnitelma.

Päätoimisen opiskelun edellytys on 25h/vko.

Koulutuksen sisältö

Tutkinto muodostuu viidestä tutkinnon osasta, joista kaksi on pakollista ja kolme valinnaista.

Pakolliset osat:

Auton tai moottoripyörän huoltaminen

Auton korjaaminen

Valinnaiset osat:

3 alaan liittyvää vapaasti valittavaa tutkinnon osaa

Hinta

Koulutus on maksuton.

Lisätietoja antaa

kouluttaja Pauli Holttinen, p. 050 389 4109, pauli.holttinen@omnia.fi

opinto-ohjaaja Anita Nordström, p. 0438240361, anita.nordstrom@omnia.fi