Hyppää pääsisältöön

Hanne Jauhiainen sai Nuorten työpajoilta tukea työllistymiseen ruokapalvelualalle

Blogi | 02.05.2024
Hanne Jauhiainen löysi tiensä Omnian Nuorten työpajoille Vamos Espoon yksilö- ja ryhmävalmennuksen kautta.
Hanne Jauhiainen nojaa keittiön työtasoon ja katsoo kameraan. Taustalla näkyy keittiön työvälineitä.

”Olin työtön työnhakija ja tavoitteeni oli hankkia lisää kokemusta omasta alasta, joka tuolloin oli leipuri-kondiittori. Toinen tavoite oli sitten työllistyä siinä samalla”, Hanne Jauhiainen kertoo.

Nuorten työpajoilla pääsee oppimaan tekemällä aitoja töitä turvallisessa ympäristössä. Eri ammattialoihin keskittyneitä työpajoja on yhteensä yhdeksän. Jauhiaiselle ruokapalvelupaja oli selvä valinta.

”Se oli selkeä valinta juuri sen takia, että se vastasi edellistä koulutusta ja olin avoin sille, että voisin jopa työllistyä ruokapalveluun”, Jauhiainen toteaa.

Nuorten työpajojen tunnelma oli vastaanottavainen

Jauhiaisen ensimmäinen kokemus työpajoilta oli positiivinen. Hän kokee, että tuli kohdatuksi ja ilmapiiri oli hyvä.

”Tunnelma oli mielestäni hyvin vastaanottavainen ja ilmapiiri myös. Tunsin, että tarpeitani kuunneltiin ja niihin haluttiin antaa tukea parhain mahdollisin keinoin. Työtehtäviin pystyi keskittymään rauhassa. Koen, että opin paljon uutta, joka oli ehkä ennen jäänyt vähemmälle huomiolle. Ja koin, että sain oppimisvaikeuksiin myöskin tukea ja ymmärrystä”, Jauhiainen muistelee.

Työskentely ruokapalvelupajalla opetti itsenäiseen työntekoon, ajanhallintaan ja työn rytmissä pysymiseen. Ruokien valmistaminen, tarjoilu ja myyminen kasvatti itseluottamusta.

”Sitä kautta pystyi arvioimaan omaa suoritusta ja sai myös tukea ja apua siihen”, Jauhiainen toteaa.

Hän kertoo saaneensa apua aina sitä tarvitessaan. Vaikka töitä tehtiin, ei ollut suorituspaineita.

”Siinä pystyi oikeasti saamaan siitä työstä otteen.”

Yksilövalmentajan tuki antoi uusia näkökulmia

Työpajajakson jälkeen Jauhiainen sai työkokeilupaikan Espoo Cateringistä, johon hänet työkokeilun jälkeen palkattiin. Työkokeiluun siirtymistä helpotti seinätön valmennus. Jauhiainen kertoo, että uuden ympäristön omaksuminen on hänelle haastavaa.

”Oli todella hyvä, että pystyin pikkuhiljaa aloittamaan ja tutustumaan uuteen ympäristöön. Sain tukea siihen, että pääsin alkuun”, Jauhiainen toteaa.

Jauhiaisen työkokeilu kesti 6 kuukautta, joista ensimmäisen kuukauden ajan hän osallistui seinättömään valmennukseen. Sen aikana hän keskusteli yksilövalmentajan kanssa tavoitteistaan ja haasteita, joihin he etsivät yhdessä ratkaisua. 

”Se oli mahtava kokemus. Oli hienoa saada uusia näkökulmia omaan tilanteeseen”, Jauhiainen toteaa.

Siirtyminen leipuri-kondiittorin työstä ruokapalveluihin on ollut Jauhiaisen mielestä hyvä päätös.

”Koen, että isot ruokamassat ja niiden käsittely on enemmän oma juttuni, kuin yksittäiset annokset. Tavallaan se oma juttu löytyi”, Jauhiainen kertoo.

Kaipaatko tukea työllistymiseen?
Tule Omnian Nuorten työpajoille!
Takaisin ylös
Tagit:
Työtä ja tulevaisuutta
Työllisyys