Oppisopimus työnantajille

Oppisopimus – tehokasta täsmäkoulutusta.

"Sijoittaminen henkilöstön osaamisen kehittämiseen on yksi keino varmistaa, että yrityksen kilpailukyvyn vahvistaminen ei jää vain puheeksi. Kun ihmiset oikeasti kykenevät enempään ja pystyvät parempaan, niin vasta silloin koko yritys nostaa tasoaan."

– Liiketoimintajohtaja Antti Nevalainen, Tapiolan Lämpö, Espoo 

Joustavasti työssä opiskellen

Oppisopimus on ainutlaatuinen ja joustava tapa pitää osaaminen yrityksessä ajan tasalla. Oppisopimuksella voi suorittaa ammatillisia perustutkintoja sekä ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. Oppisopimuskoulutukseen ovat tervetulleita kaikki nuoret ja aikuiset, kunhan opiskelija on vähintään 15-vuotias ja suorittanut peruskoulun. Koska oppia voi kaiken ikää, emme tunne yläikärajaa!

Maksuton koulutus opiskelijalle

Oppisopimus perustuu opiskelijan ja työnantajan väliseen määräaikaiseen työsopimukseen ja henkilökohtaiseen opiskeluohjelmaan. Sopimuksen aikana maksat opiskelijalle työ- tai virkaehtosopimuksen mukaista palkkaa. Opiskelijalla tulee olla mahdollisuus käydä koulutuksessa oppilaitoksessa tutkinnosta ja opinnoista riippuen yhdestä neljään kertaa kuukaudessa. Tietopuolinen koulutus oppilaitoksessa ja tutkintotilaisuudet ovat sekä työnantajalle että opiskelijalle maksuttomia. 

Työnantajalle voidaan maksaa koulutuskorvaus, josta sovitaan oppisopimusta tehtäessä. Mikäli työllistät oppisopimuskoulutukseen työttömän työnhakijan, voit saada myös palkkatukea. Myös yrittäjä voi solmia oppisopimuksen

Ohjaten

Opiskelijalle nimetään työpaikalta työpaikkaohjaaja. Hänen tehtävänään on ohjata ja tukea työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Työpaikkaohjaaja myös arvioi opiskelijan oppimista. Tarjoamme Omniassa tiiviin koulutuspaketin työpaikkaohjaajille. 

Koulutuskumppaninasi varmistamme, että hyödynnät oppisopimusta yrityksessäsi parhaalla mahdollisella tavalla. Autamme mielellämme, jotta osaaminen yrityksessäsi on aina ajan tasalla!

Oppisopimus ratkaisee koulutustarpeenne, kun: 

  • tarvitsette yhden tai useampia uusia, tarpeisiinne koulutettuja työntekijöitä 
  • ette löydä työntekijää, jolla on juuri sopiva koulutus työtehtävään  
  • koulutatte henkilöstöä täysin uusiin tehtäviin 
  • olette valmiita ottamaan vastaan tuoretta osaamista ja alan uusinta tietoa 
  • haluatte tarjota osaajallenne maksuttoman koulutuksen 
  • kaipaatte räätälöityä henkilöstökoulutusta

Omnian digitaalinen rekrytointipalvelu Tiitus

Omnian digitaalinen rekrytointipalvelu toimii Tiitus-työnhakusovelluksessa. Tiituksen avulla voit tarjota Omnian opiskelijoille ja Omniasta valmistuneille koulutussopimus- tai oppisopimuspaikkaa. Tutustu Tiitukseen ja Omnian profiiliin

Yhteystiedot

Omnian Työelämä- ja yrityspalvelut, p.040 126 7676, yrityspalvelut@omnia.fi.