Ajankohtaista ammattiopistossa

  • Opiskelijoiden Hiphop-kerho nykyään tiistaisin klo 16-17 Lehtimäentie 1 B:n liikuntasalissa!

Muita tilaisuuksia

  • Nenäpäivä/avoimet ovet 4.11.2015 Ilmoittaudu tästä! Kirkkokadulla avoimet ovet klo11-19. Muissa toimipisteissä klo 9-14.
  • Oppilaat jotka haluvat seurata opetusta aamu- tai iltapäivän ajan, ilmoitetaan suoraan toimipisteen opinto-ohjaajalle)
  • Avoimet ovet 21.1.2016
  • 8-luokkalaisten tutustumispäivät 28.4.2016 ja 9.5.2016

Syyslukukauden valmistumisjuhla

Lauantaina 19.12.2015 klo 10.00 Kirkkokadun toimipisteessä. Ohjelmallisessa tilaisuudessa juhlitaan syyslukukauden aikana perustutkinnoista valmistuneita ammattilaisia.

oppisopimuspolun infotilaisuudet

Ammattiopiston opiskelija, kiinnostaako sinua oppisopimus? Tiedäthän, että sinulla on mahdollisuus siirtyä oppisopimuskoulutukseen ammattiopiston koulutuksen aikana?


Omnian ammattiopisto ja oppisopimustoimisto järjestävät 27.11. – 9.12.2015 oppisopimuspolun infotilaisuuksia eri toimipisteissä.

Tilaisuudet on tarkoitettu kaikille niille opiskelijoille, jotka lähtevät keväällä 2016 TOP-jaksolle. Jokaiselle opiskelijaryhmälle on oma infonsa.

Katso oman ryhmäsi tarkempi aika ja paikka tästä liitteestä ja tule infoon.

Tervetuloa!

Opintoviikoista osaamispisteisiin

TIEDOTE 3

Hyvä opiskelija! Jatkavien opiskelijoiden kaikki suoritukset viedään Helmi-järjestelmään viimeistään 7.6. Sinun on syytä tarkistaa opintokorttisi silloin ja varmistaa että kaikki suoritukset on merkitty. Jos havaitset puutteita, ota välittömästi yhteys opintotoimistoon.

Kesän aikana kaikki suoritukset siirretään uuteen järjestelmään.  Vain sellaiset suoritukset siirtyvät, joista on olemassa tutkinnon osan päättöarvosana tai opintokortin S-merkintä sekä ammattiosaamisen näytöt arvosanoineen. Jos opintojakson kohdalla on merkintä A (arviointi kesken), on osaamisen saavuttamisesta erikseen sovittava opettajan kanssa, jotta opinnot saadaan tältä osin täydennettyä ja merkittyä järjestelmään.

Syksyn alussa onkin tiedossa opintokorttien ja henkilökohtaisten suunnitelmien päivityksiä.

Nykyiset opintokortit säilyvät järjestelmässä 7.6. tilanteen mukaisesti ja niitä pääsee vielä jälkikäteen katsomaan opinto-ohjaajien ja ryhmänohjaajien avulla.  Jos valmistut kesäkoulusuorituksilla, sinulle kirjoitetaan vielä nykyisten sääntöjen mukainen todistus.  Muut suoritukset jatkaville opiskelijoille siirretään uuteen järjestelmään.

Muista myös tehdä arvioinnin oikaisupyynnöt ajallaan, jos olet tyytymätön arvosanaan.  Sinulla on oikeus pyytää oikaisua sellaisesta osaamisen arvioinnista, josta tulee numeerinen arvosana  todistukseen.  Aikaa oikaisupyynnön tekemiseen on vain 14 päivää siitä, kun sinulla on ollut mahdollisuus saada arvosana tietoosi. Oikaisupyyntölomake löytyy täältä ammattiopiston kotisivuilta kohdasta opiskelijan lomakkeet. 

TIEDOTE 2

Kolmannen jakson arvosanat on pääsiäisen jälkeen viety opiskelijahallintarekisteriin. Tarkista opintokortistasi, että kaikki merkinnät on tehty tähän astisista saavutuksistasi.

Mitä tämän jälkeen tapahtuu?
Opinto-ohjaajat ja ryhmänohjaajat ryhtyvät tekemään henkilökohtaisiin suunnitelmiin päivityksiä, jotta mahdollisimman moni opiskelija valmistuu ennen 31.7.2015.

Opiskelija arvioi yhdessä opinto-ohjaajan ja ryhmänohjaajan kanssa tilanteensa ja tekee pikaisesti suunnitelman mahdollisesti rästiin jääneistä opinnoista ja suorituksista.

Viimeiset mahdollisuudet saada nykyisten perusteiden mukainen todistus, jos jotain on jäänyt rästiin:

1) Opiskelija osallistuu avoimen ammattiopiston tarjoamiin opintoihin.  Vaikka ilmoittautumisaika on mennyt, voi opettajalta vielä kysyä, onko ryhmässä vielä tilaa.  Ilmoittautuminen siis suoraan opettajalle.

2) Omniassa järjestetään poikkeuksellisesti "kesäkoulu", jonka opinnot alkavat jo toukokuun lopulla ja jatkuvat juhannukseen.  Luettelo kesäkoulun tarjonnasta tulee lähiaikoina.  Kesäkoulussa voi suorittaa lähinnä ammattitaitoa täydentäviä tutkinnon osia (ATTO).  Kesäkoulu päättyy ennen juhannusta.

3) Ammatillisia tutkinnon osia voi suorittaa kesällä "laajennetulla työssäoppimisella,"  Arvioinnit on tehtävä ennen 31.7.2015, jotta tutkinto saadaan suoritetuksi nykyisillä tutkinnon perusteilla.

Kesäkoulu ja laajennettu työssäoppiminen on tarkoitettu ensisijaisesti niille opiskelijoille, joiden olisi pitänyt valmistua toukokuussa 2015, mutta niihin voivat osallistua myös jatkavat opiskelijat ja saada mahdollisimman monta tutkinnon osaa arvioitua ja valmiiksi. (päättöarvosana ammattitaitoa täydentävistä sekä ammattiosaamisen näytöt ja päättöarvosana ammatillisista tutkinnon osista).

TIEDOTE 1

1.8.2015 alkaen ammatillisessa koulutuksessa otetaan käyttöön uudet opetussuunnitelmat. Muutos koskee kaikkia opiskelijoita, riippumatta siitä, milloin opinnot on aloitettu. Muutokset perustuvat ammatillisen koulutuksen uuteen lainsäädäntöön, jonka pohjalta Opetushallitus on uudistanut opetussuunnitelmia koskevat määräykset. Näkyvin muutos uusissa opetussuunnitelmissa on siirtyminen opintoviikoista osaamispisteisiin sekä ammattitaitoa täydentävien tutkinnon osien muutokset. Arviointiasteikko ei muutu, vaan osaaminen arvioidaan jatkossakin asteikolla 1 - 3.