Opintoviikoista osaamispisteisiin

Tiedote 2

 

Kolmannen jakson arvosanat on pääsiäisen jälkeen viety opiskelijahallintarekisteriin. Tarkista opintokortistasi, että kaikki merkinnät on tehty tähän astisista saavutuksistasi.

Mitä tämän jälkeen tapahtuu?

Opinto-ohjaajat ja ryhmänohjaajat ryhtyvät tekemään henkilökohtaisiin suunnitelmiin päivityksiä, jotta mahdollisimman moni opiskelija valmistuu ennen 31.7.2015.

Opiskelija arvioi yhdessä opinto-ohjaajan ja ryhmänohjaajan kanssa tilanteensa ja tekee pikaisesti suunnitelman mahdollisesti rästiin jääneistä opinnoista ja suorituksista.

Viimeiset mahdollisuudet saada nykyisten perusteiden mukainen todistus, jos jotain on jäänyt rästiin:

1) Opiskelija osallistuu avoimen ammattiopiston tarjoamiin opintoihin.  Vaikka ilmoittautumisaika on mennyt, voi opettajalta vielä kysyä, onko ryhmässä vielä tilaa.  Ilmoittautuminen siis suoraan opettajalle.

2) Omniassa järjestetään poikkeuksellisesti "kesäkoulu", jonka opinnot alkavat jo toukokuun lopulla ja jatkuvat juhannukseen.  Luettelo kesäkoulun tarjonnasta tulee lähiaikoina.  Kesäkoulussa voi suorittaa lähinnä ammattitaitoa täydentäviä tutkinnon osia (ATTO).  Kesäkoulu päättyy ennen juhannusta.

3) Ammatillisia tutkinnon osia voi suorittaa kesällä "laajennetulla työssäoppimisella,"  Arvioinnit on tehtävä ennen 31.7.2015, jotta tutkinto saadaan suoritetuksi nykyisillä tutkinnon perusteilla.

Kesäkoulu ja laajennettu työssäoppiminen on tarkoitettu ensisijaisesti niille opiskelijoille, joiden olisi pitänyt valmistua toukokuussa 2015, mutta niihin voivat osallistua myös jatkavat opiskelijat ja saada mahdollisimman monta tutkinnon osaa arvioitua ja valmiiksi. (päättöarvosana ammattitaitoa täydentävistä sekä ammattiosaamisen näytöt ja päättöarvosana ammatillisista tutkinnon osista).

 

Tiedote 1

 

1.8.2015 alkaen ammatillisessa koulutuksessa otetaan käyttöön uudet opetussuunnitelmat. Muutos koskee kaikkia opiskelijoita, riippumatta siitä, milloin opinnot on aloitettu. Muutokset perustuvat ammatillisen koulutuksen uuteen lainsäädäntöön, jonka pohjalta Opetushallitus on uudistanut opetussuunnitelmia koskevat määräykset. Näkyvin muutos uusissa opetussuunnitelmissa on siirtyminen opintoviikoista osaamispisteisiin sekä ammattitaitoa täydentävien tutkinnon osien muutokset. Arviointiasteikko ei muutu, vaan osaaminen arvioidaan jatkossakin asteikolla 1 - 3.

Ajankohtaista ammattiopistossa