Ajankohtaiset

Yhteistyö mahdollistaa korkeakouluopinnot Omniassa ja sujuvoittaa jatko-opintoja

Omnia tekee yhteistyötä korkeakoulujen kanssa, jotta opiskelijoille voitaisiin tarjota sujuvat jatko-opinnot korkeakouluun. Tällä hetkellä yhteistyötä tehdään viiden ammattikorkeakoulun (Haaga-Helia, Humak, Laurea, LAB, Metropolia) ja Espoon työväenopiston avoimen yliopiston kanssa.

Omniassa tarjolla on pienempiä kurkistuskursseja, sekä laajempia korkeakouluväyliä. Tänä vuonna Omniassa korkeakouluopintoja on suorittanut kymmeniä opiskelijoita.

Erityisesti jatko-opintoja suunnittelevien kannattaa tutustua korkeakouluopintoihin jo Omniassa, sillä

  • näkee, millaista opiskelu korkeakoulussa on
  • opinnoista kertyy osaamispisteitä
  • niitä pystyy usein hyväksilukemaan jatko-opinnoissa
  • ne saattavat mahdollistaa hakemisen jatko-opintoihin erillishaussa ilman pääsykoetta
  • Omniassa opiskellessa tehtävät korkeakouluopinnot ovat opiskelijalle pääosin maksuttomia

Nuorten ja huoltajien on hyvä tietää, että korkeakouluopinnot ovat tasoltaan vaativampia kuin 2. asteella, eivätkä sovi kaikille. Opinnot vaativat hyviä pohjatietoja ja sitoutumista. Ohjausta ja tukea on tarjolla, mutta kurssien suorittaminen vaatii itsenäistä otetta. Pohtiessa korkeakouluopintojen aloittamista, voi tueksi ottaa materiaalin: Sopivatko korkeakouluopinnot minulle?

Case Haaga-Helia ja matkailun väyläopinnot

Omnialta aloitti tänä syksynä viiden opiskelijan pilottiryhmä restonomin väyläopinnoissa, Haaga-Helian matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelmassa. Väyläopinnot ovat laajuudeltaan 60 opintopistettä, joka tarkoittaa käytännössä restonomin ensimmäisen vuoden opintoja. (26.5.2020: Omnia aloittaa restonomin väyläopinnot Haaga-Helian kanssa)

Yksi pilottiryhmäläisistä on Aaron, 18, joka kertoo ensivaikutelman olevan tosi hyvä. Hän kertoo arvostavansa mahdollisuutta ja yrittävänsä parhaansa: ”Tämä on ihmeellinen juttu. Jos olisin tiennyt tästä mahdollisuudesta heti opintojen alussa, olisi se motivoinut opiskelemaan ihan eri tavalla alusta saakka. ” Vaikka Aaron on paljon nuorempi kuin moni muu ja samassa ryhmässä on yliopistonkin käyneitä, on ryhmään päässyt hyvin mukaan.

Toinen pilottiryhmän opiskelija on samoilla linjoilla ja kertoo, että vaikka opiskelu on erilaista ja rankkaa ja ikäeroakin on muihin, niin yllättävän hyvin on päässyt mukaan. Opintoihin kuuluu paljon ryhmätöitä, joka on kivaa. Matkailuala tuntuu opiskelijasta omalta ja ala tuo laajat mahdollisuudet erilaisiin töihin. Kansainvälisyys on se oma juttu.

Korkeakouluopintojen tarjonta löytyy Omnian nettisivuilta: kurkistuskurssit ja laajat väylät.

Kuvituskuva

Lisätietoja antaa
Elina Nissinen
Opinto-ohjaaja
0401267639
Elina.Nissinen@omnia.fi