Ajankohtaiset

Yhteishaku käynnistyi – Omniassa on tarjolla yli 20 eri tutkintoa

Yhteishaku peruskoulun jälkeiseen koulutukseen käynnistyi tiistaina 19. helmikuuta ja jatkuu 12. maaliskuuta saakka.

Omniassa on haettavana 23 eri perustutkintoa, joista jokaisessa on mahdollisuus valita lukuisia polkuja erilaisiin ammatteihin ja työtehtäviin. Omniassa voi opiskella muun muassa lähihoitajaksi, talonrakentajaksi, puutarhuriksi, putkiasentajaksi tai datanomiksi. Kaikkiin tutkintoihin voi yhdistää lukio-opintoja, opintoja ulkomailla, yrittäjyysopintoja ja korkeakouluopintoja. Koko koulutustarjonta ja lisätietoja yhteishausta on nähtävissä osoitteessa omnia.fi/yhteishaku.

Samanaikaisesti 19.2.-12.3. on avoinna haku myös englanninkielisiin ammatillisiin perustutkintoihin. Omniassa voi opiskella englanniksi liiketoiminnan, ravintola- ja cateringalan, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan sekä sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon.

Omnian ammattilukiossa ammatilliseen tutkintoon voi yhdistää lukio-opintoja ja suorittaa ylioppilastutkinnon. Ammattilukiossa voi vahvistaa osaamistaan juuri niissä oppiaineissa, joista on hyötyä tulevan työuran ja jatko-opintojen kannalta. Ammatillinen tutkintotodistuksen merkitys vahvistuu korkeakoulujen opiskelijavalintauudistuksessa, mutta kaksoistutkinnon suorittaminen antaa vaihtoehdon jatko-opintoihin hakemiseen. Lisätietoa ammattilukiosta.

Omnia on myös virallinen urheiluoppilaitos, jossa huippu-urheilijoiden opiskelu sovitetaan harjoitus- ja kilpailuaikatauluihin. Urheilijan kaksoisuraopinnot on mahdollista yhdistää kaikkiin perustutkintoihin.

Omnian jokaisella opiskelijalla on maailman tärkein tehtävä –  toteuttaa omaa unelmaansa. Tutustu Omnian koulutustarjontaan osoitteessa Omnian verkkosivuilla ja hae opiskelijaksi osoitteessa opintopolku.fi.