Ajankohtaiset

Yhteishaku 2021 Omniaan jatkuu 7.4. asti

Yhteishakua perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin jatketaan koronavirustilanteesta johtuen 7.4.2021 asti. Samaan aikaan ammatillisen koulutuksen yhteishaun kanssa on hakuaika ammatilliseen koulutukseen valmentavaan VALMA-koulutukseen. Myös englanninkielisiin ammatillisiin perustutkintoihin haku on auki 7.4. asti. 

Omniassa on tarjolla yli 20 eri ammatillista perustutkintoa, joista jokaisessa on mahdollisuus valita monia polkuja erilaisiin ammatteihin. Englanniksi voi opiskella liiketoiminnan, ravintola- ja cateringalan, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan, sosiaali- ja terveysalan sekä tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon. 

Syksyllä 2021 Omniassa alkaa uusia ammatillisten tutkintojen osaamisaloja. Yhteishaussa voi nyt hakea esimerkiksi uuteen tekstiili- ja muotialan perustutkinnon osaamisalaan, josta opiskelija voi valmistua muotiassistentiksi. Uutena alkaa myös autoalan perustutkinnon osaamisala, josta voi valmistua varaosamyyjäksi. 

Omnian ammattilukioon ei ole erillistä hakua. Kaikkien ammatilliseen perustutkintoon valitut opiskelijat voivat ilmoittautua lukio-opintoihin ilman keskiarvorajaa. Kaikkiin tutkintoihin voi yhdistää myös korkeakouluopintoja, opintoja ulkomailla ja yrittäjyysopintoja. Urheiluoppilaitoksena Omniassa on huippu-urheilijan mahdollista sovittaa tavoitteellinen urheiluvalmentautuminen opiskeluun.  

“Jatko-opiskelupaikan suunnittelu on jännittävää aikaa nuoren elämässä. Tärkeää onkin muistaa, että loppuelämän suunnitelman ei tarvitse olla yhteishaussa valmiina. Ei ole vääriä valintoja – on vain erilaisia polkuja. Opinnoissa menestymistä ennustaa parhaiten se, että nuori löytää itselleen sopivimman opiskelupaikan ja häntä tuetaan siinä.”, sanoo Omnian rehtori Maija Aaltola.

Ammatillisesta perustutkintokoulutuksesta saa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opintoihin. Ammattikorkeakoulujen opiskelijavalintauudistuksen myötä ammatillinen tutkintotodistus huomioidaan myös todistusvalinnassa.  

Valtakunnallinen yhteishaku ja VALMA-koulutukseen haku tapahtuu opintopolku.fi-sivustolla. Yhteishaku on suunnattu hakijoille, joilla ei ole aiempaa ammatillista tutkintoa. Kaikille avoin ammatillisen koulutuksen jatkuva haku ja Englanninkielisten tutkintojen haku Omnian verkkosivuilla.

Omniassa opiskelija saa ympärilleen moniammatillisen tiimin, joka tukee tavoitteiden saavuttamista. Tutustu Omnian yhteishaussa olevaan koulutustarjontaan Omnian verkkosivuilla ja hae opiskelijaksi.

Lue lisää aiheesta Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteesta.

Lisätietoja antaa
InfoOmnia
09 2319 8360
info@omnia.fi

Lisätietoa:
InfoOmnian sivut