Ajankohtaiset

Villalangoista neulottiin pipoja!

Pipon neulontaa käsinOmnian Osaamiskeskus (OSKE) koulutus käynnistyi vuosi sitten Omnian Olarin toimipisteessä. Omnian Osaamiskeskuksen tavoitteena on nopeuttaa espoolaisten maahanmuuttajien työllistymistä osaamiskartoituksen, koulutuksessa osaamisen lisäämisen ja työnantajayhteistyön avulla. Vuoden 2019 aikana n. 550 maahanmuuttajaa on osallistunut Osaamiskeskuksen koulutukseen tai työnhakuvalmennukseen.Tuija Ojanen Mari Kiesilä, Anneli Jokisalo ja Eija Roslund

Marttaliiton ja Novitan yhteinen Tuetaan tulevaisuuden harrastajaa -tempauksen tavoitteena on opettaa kädentaitoja ja siirtää osaamista ja perinnettä uusille harrastajille. Syksyn 2019 tempaukseen osallistui yhteensä 139 marttaryhmää eri puolilta Suomea

Espoossa Kiloisten Martat opettivat Omnian Osaamiskeskuksen opiskelijoille kutomista ja sitä harjoiteltiin loppuvuodesta aina tiistai-iltapäivisin.  Martat opettivat kädestä pitäen opiskelijoille silmukoiden luomista ja mm. pipon neulomista. Aluksi kaikki on outoa ja hankalaa, mutta opiskelijat olivat kovin innostuneita oppimaan ja moni värikäs pipo, muutamat rannekkeen lämmittimet ja tossut valmistuivatkin Marttojen Tuija Ojasen, Mari Kiesilän, Anneli Jokisalon ja Eija Roslundin pätevässä ja innostavassa ohjauksessa. Novita lahjoitti tempauksessa käytetyt langat, puikot ja koukut. Tuotepakettiin sisältyi mm. 5 kg villasekoitelankaa.

Iso kiitos Martoille: Tuija, Mari, Anneli ja Eija! Naisten tekemä vapaaehtoistyö muiden hyväksi on vertaansa vailla.

Martoissa toimitaan sen puolesta, että kaikilla ihmisillä, kaikenlaisissa kodeissa, olisi hyvä olla. Martat toimivat valtakunnallisesti ja Martta-ryhmiä on melkein jokaisessa suomalaisessa kunnassa.

Novita on vuonna 1928 perustettu perheyritys ja Pohjoismaiden suurin käsityölankojen valmistaja.

Osaamiskeskus tarjoaa oman uraohjaajan, koulutusta ja valmennusta, suomen kielen ja työelämätaitojen vahvistamista, apua KELA- ja TE-asioissa sekä ohjausta ja tukea omaan jaksamiseen. Kaikki tämä yhdestä paikasta! OSKEn asiakkaaksi voi tulla yli 17-vuotias työtön espoolainen maahanmuuttaja, jolla on oleskelulupa. Ohjaukset Osaamiskeskukseen tulevat joko TE-toimiston tai Espoon aikuissosiaalityön kautta. Tavoitteena on työllistyminen joko suoraan tai jatkaa ohjauksen ja koulutuksen jälkeen työelämään tai ammatilliseen koulutukseen. Palvelua kehitetään jatkuvasti, ja tarkoituksena on luoda kokonaisuus, joka aidosti hyödyttää maahanmuuttajaa.