Ajankohtaiset

Viherrakentaja Miikka Kääntä edustaa Suomea Abu Dhabin MM-kisoissa

Viherrakentaja Miikka Kääntä edustaa Suomea Abu Dhabin MM-kisoissa

Maailmanmestaruudesta kisataan n. 50 ammatillisessa lajissa. Kilpailun kansainvälisestä arvostuksesta kertoo jotain se, että Etelä-Korea palkitsi vuonna 2015 oman maansa kultamitalistin yli 50 000 eurolla ja kaikki 1. – 6. sijalle päässeet saivat rahapalkinnon.

Miikalle kilpailutoiminta on tuttua. Kisakokemusta hänellä on vuoden 2015 Taitajista ja Viron Räpinasta vuosina 2015 ja 2016. Tänä vuonna Miikka kisaa maailmanmestaruuden lisäksi Taitajissa suomenmestaruudesta.

”Kilpailuihin osallistuminen on muuttanut käsitystäni siitä, mihin pystyn. Niissä olen oppinut toimimaan paineen alla”, kertoo Miikka.

Kilpailut ovat erinomaisia paikkoja nähdä alan kansallinen ja kansainvälinen taso. Menestyminen on tunnustus kuulumisesta oman alan parhaimmistoon, vahvistaen kilpailijoiden ammatti-identiteettiä ja uskoa osaamiseen. Kisoissa menestyminen on tae ammattitaidosta ja ehdoton valttikortti työmarkkinoilla.

Viherrakentaja rakentaa, hoitaa ja uudistaa pihoja, puistoja, sekä tie- ja katuympäristöjä. Omniassa opetus keskittyy viheralueiden suunnitteluun, kivitöihin ja piharakenteisiin. Suomen viherrakentamisen eksperttina ja lajipäällikkönä toimii Omnian Thomas Vasenius.

Ammattitaitokilpailut
Taitaja             SM-kilpailu       joka vuosi
EuroSkills         EM-kilpailu      joka 2. vuosi
WorldSkills       MM-kilpailu     joka 2. vuosi

*Vaihtuvin vuosin EuroSkills ja WorldSkills

Monilla aloilla on lisäksi alakohtaisia ammattitaitokilpailuja. Ammattikilpailuja järjestetään myös kulttuurin ja urheilun saralla.