Ajankohtaiset

Vieraskieliselle ammatilliselle koulutukselle kasvava tarve

Omnia kannattaa vieraskielisen ammatillisen koulutuksen järjestämisen vapauttamista lupamenettelystä. Kauppakamarit ja ammatillisen koulutuksen järjestäjät julkaisivat viime viikolla kannanoton, jossa ne vaativat vieraskielisen ammatillisen koulutuksen järjestämisen vapauttamista lupamenettelystä.

Omnialle myönnettiin syksyllä 2018 lupa englanninkielisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen perustutkinnon, matkailupalvelujen ammattitutkinnon, ravintola- ja cateringalan perustutkinnon ja tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon järjestämiseen.

Omnialla on pitkä kokemus englanninkielisen tutkintokoulutuksen järjestämisestä. Liiketoiminnan perustutkinto ja sosiaali- ja terveysalan perustutkinto ovat olleet osa Omnian koulutustarjontaa jo vuosien ajan.

”Omnian toiminta-alueella englanninkielisen koulutustarjonnan lisääminen on kriittistä. Erityisesti englanninkieliselle yrittäjän ammattitutkinnolle on kasvava tarve”, sanoo rehtori Maija Aaltola.

Omnian toiminta-alue on Uusimaa, joka on yksi Suomen vetovoimaisimmista alueista palveluiden, teollisuuden sekä asumisen osalta. Lisäksi alue on Suomen kansainvälisintä ja monikulttuurisinta. Talouskasvun jatkuminen edellyttää työvoiman saatavuuden varmistamista sekä uusia yrityksiä.

Omnian toiminta-alueella on useita kansainvälisiä yrityksiä, ja vieraskielisen väestön määrä kasvaa voimakkaasti. Englanninkieliselle tutkintokoulutukselle on tarvetta. Englanninkielinen koulutustarjonta myös monipuolistaa suomenkieliselle kantaväestölle tarjottavaa koulutusta.

Omniassa avattiin tämän vuoden alussa osaamiskeskus, jonka kautta erilaisin palveluin ohjataan ja tuetaan maahanmuuttajataustaista väestöä joustavasti koulutus- ja urapoluille. Maahanmuuttajilla urapolku etenee usein yrittäjäksi. Tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla jo joka kolmas yritys on maahanmuuttajan perustama.

Lisätietoja antaa
Maija Aaltola
Rehtori
0503849354
Maija.Aaltola@omnia.fi