Hyppää pääsisältöön

Varaudumme mahdollisiin sähkökatkoihin Omniassa

Uutinen | 15.12.2022
Varaudumme Omniassa tulevan talven mahdollisen sähköpulan aiheuttamiin sähkökatkoihin. Valtakunnan tasolla mahdollista sähköpulaa yritetään hallita sähkökatkoilla tilanteessa, joissa sähkön kulutus on suurempi kuin tuotanto.

Vuorokauden aikana huippukuormitustilanteet osuvat yleensä aamuun ja alkuiltaan, ja vuoden aikana kulutus taas on suurinta kylminä talvipäivinä. Mahdollisessa sähköpulatilanteessa sähkönsaantia saatetaan rajoittaa esimerkiksi kahden tunnin (2 h) ajan alueittain. Sähköpulasta saatetaan viestiä valtakunnallisesti tai alueellisesti etukäteen, mikäli tilanne on ennakoitavissa.

Ylioppilaskirjoitukset pyritään järjestämään kaikissa olosuhteissa.

Omniassa huolehditaan opetuksesta ja turvallisuudesta myös mahdollisen sähkökatkoksen aikana. Opetus järjestetään soveltuvin osin joko lähiopetuksena tai etäopetuksena. Henkilökunta varautuu toimintaan mahdollisten sähkökatkosten ajaksi ja tiedottaa opiskelijoille ja huoltajiin tarvittaessa.

Mikäli sähkökatkos estää ruoanvalmistuksen, tarjotaan kylmää vararuokaa. Allergiat ja erityisruokavaliot on huomioitu myös vararuoissa. Mikäli ollaan etäopetuksessa ei ruokaa ole tarjolla ja opiskelijat hakevat päivältä ateriakorvauksen.

Lisäksi on hyvä pukeutua lämpimästi, käyttää heijastinta ja ottaa mukaan vesipullo mahdollisen sähkökatkoksen varalta. Toivomme, että kaikkia ottavat mukaan kotoa mukaan taskulampun tapaturmariskien minimoimiseksi.

Takaisin ylös

Lisätietoja antaa

Mia Kivelä

Työsuojelu- ja turvallisuuspäällikkö

Tagit:
Uutinen
Turvallisuus