Hyppää pääsisältöön
Hei ammatillinen opiskelija! Katso tärkeät tiedot opintojesi aloittamiseksi

Uusien ammattilaisten juhlia vietettiin Omniassa

Uutinen | 03.06.2022
Omniassa juhlittiin ammattin valmistuvia useissa eri tilaisuuksissa. Myös TeamOmnian kilpailumenestystä muistettiin juhlallisuuksin.

Omniasta kevätlukukaudella ammattiin valmistuvia juhlistettiin tällä viikolla useissa eri tilaisuuksissa.

Yhteensä 648 opiskelijaa suoritti kevätlukukaudella perustutkinnon. Lisäksi ammattitutkinnon suorittaneita on tänä keväänä 233 ja erikoisammattitutkinnon suorittaneita 88. 

Monipuolinen ammatillinen koulutus

Kuntayhtymän johtaja Tuula Antola kannusti 3. kesäkuuta vietetyn valmistujaisjuhlan puheessaan viemään eteenpäin viestiä ammatillisen koulutuksen monista mielenkiintoisista mahdollisuuksista. 

"Opintojenne alat muuttuvat, ja olette tervetulleita Omniaan kehittämään osaamistanne myös jatkossa. Olette upeassa vaiheessa omassa onnistumissuunnitelmassane", hän sanoi.

Rehtori Maija Aaltola korosti työelämän tarvitsevan ammattiosaajia. 

"Ammatillinen koulutus on kehittynyt ja kehittyy jatkossakin siihen suuntaan, että jokaisella opiskelijalla on omanlaisensa opiskelupolku. Vaikka ympäröivä maailma muuttuu tällä hetkellä vähemmän kuin koskaan tulevaisuudessa, on tutkintotodistus arvopaperi, joka ei koskaan vanhene."

"Ammattilaiselle tulevaisuus on täynnä vaihtoehtoja"

Kansainvälisellä tasolla kilpaa uiva Vilma Ruotsalainen kiitti torstaina 2. kesäkuuta vieteyssä juhlassa SportOmnian luomasta mahdollisuudesta opiskella ja urheilla tavoitteellisesti samaan aikaan. Hän suoritti Omniassa hius- ja kauneusalan perustutkinnon.

”Ilman kannustavia opettajia se ei olisi ollut mahdollista”, hän totesi.

Niin ikään torstaina juhlinut ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut Alma Aarnio totesi puheessaan, että korona-aikana opiskelu on vaatinut jokaiselta nyt valmistuvalta normaalia enemmän itsekuria ja itsensä johtamista.

Aarnio oli aloittanut yhdeksännen luokan jälkeen opinnot lukiossa, mutta ei kokenut sitä omaksi jutukseen. Lähdettyään Lappiin ravintola-alan töihin hän löysi oman alansa ja palattuaan etelään haki opiskelemaan Omniaan. Opintonsa hän suoritti oppisopimuskoulutuksena. Aarnio katsoo tulevaisuutta avoimin mielin.

”Ammattilaiselle tulevaisuus on aina vaihtoehtoja täynnä.”

Oma juttu löytyi Omniasta

Merkonomiksi valmistuva Aava Raita totesi puheessaan, että ammattiopinnot ovat tarjonneet hänelle mahdollisuuden kehittyä ja auttaneet omien vahvuuksien löytämisessä.

"Amiksessa ymmärsin, että vain taivas on kehitykseni rajana, jos olen itse motivoitunut ja valmis tekemään töitä. Ymmärsin, että myös minä olen taitava, koska olen löytänyt oman juttuni, jonka parissa loistaa."

TeamOmnian kilpailijoita ja urheilijoita muistettiin juhlallisuuksin

Omnialaista osaamista on nähty tänä vuonna Taitaja2022-finaalissa sekä SAKUstars-kulttuurikilpailuissa. Molemmista kisoista tuli Omniaan mitaleja ja SAKUstarsista myös monia kunniamainintoja.

Lisäksi 27 Omniassa opiskelevaa urheilijaa on saanut tänä keväänä kisamenestystä. Omnian oma koripallojoukkue Omnia Basketball Academy sai toukokuussa SM-hopeaa alle 19-vuotiaiden sarjassa. 

Tuula Antola kiitti ja onnitteli jokaista kilpailijaa TeamOmnialle järjestyssä juhlatilaisuudessa:

"Jokainen teistä on mestari", hän totesi. 

Takaisin ylös
Tagit:
Uutinen
Ammattitaito
Kilpailutoiminta