Ajankohtaiset

Uusi yrittäjyyden oppimaisema aloittaa ensi syksynä

Uusi yrittäjyyden oppimaisema avataan Omniassa ensi syksynä. Avajaisia vietetään yrittäjyysviikolla 3.-7.9.

Kirkkokadun toimipisteessä on avajaiset 4. syyskuuta.

Yrittäjyyden oppimaisema on yrittäjyysopintojen uusi oppimisympäristö, jossa hyödynnetään sekä fyysistä, monipuolista tilaa, virtuaalista oppimisympäristöä että ohjauksen uudenlaisia menetelmiä.

Yrittäjyyden oppimaiseman koordinaattori Tuula Kurkisuo toteaa, että tavoitteena on saada monipuolisesti mukaan toimijoita Espoon yrityksistä.

”Yrittäjyyden oppimaisema tekee vahvasti yhteistyötä muun muassa yrittäjäyhteisö LUOVIVAn ja OmniaShopin, Espoon seudun naisyrittäjien sekä muiden yrittäjien ja elinkeinoelämän kanssa”, hän kertoo.

Omniassa yrittäjyysosaaminen on tärkeä osa opintoja ja osaamista. Kaikki Omnian ammatilliset opiskelijat opiskelevat yrittäjyyttä vähintään yhden osaamispisteen verran.

Tuula Kurkisuon mukaan yrittäjyyden oppimaisemassa keskitytään niin yrittäjyysidentiteettiin kuin toimintatapoihin. 

”Yrittäjyyden oppimaiseman tavoitteena on tuoda esiin opiskelijan omia vahvuuksia ja luoda yrittäjyydestä myönteinen kuva. Tämä on tärkeää myös yrittäjän identiteetin kehittymisen kannalta.”, hän toteaa.

Yrittäjyysopinnoilla pyritään saamaan nostetta työelämään ja valmiuksia yrittäjyyteen. Yrittäjyysopinnoissa opiskelijan on myös mahdollista testata omia ideoitaan.

Yrittäjyyden oppimaisemassa työskentelee elokuusta alkaen yrittäjyyslehtorit Jonna Haltia, Katri Savolainen ja Juha Vettenniemi sekä yrittäjyyden koulutuspäällikkö Heli Väre.

Yrittäjyyden oppimaiseman kotipesä on Kirkkokatu 16A:ssa sijaitseva Hulabaloo-tila.

Yrittäjyyden oppimaisema Omnian verkkosivuilla