Ajankohtaiset

Uudessa Omnia My Day -videosarjassa tutustutaan eri alojen opiskeluun ja haasteisiin

Omnia My Day -videosarjassa Tuan Doan kiertää Omnian toimipisteissä kokeilemassa erilaisia aloja. Tuan tekee käytännön töitä alan opiskelijoiden kanssa opettajien ohjauksessa. Omnia My Day tutustuttaa katsojat Omnian ammatilliseen opiskeluun hauskalla tavalla, kun Tuanilla tulee jokaisessa jaksossa uuden alan haasteet vastaan. Lähtötaitotasonaan Tuanilla on täysi nolla!

Omnia My Day -sarjaa on tuotettu tähän mennessä seitsemän jaksoa. Voit seurata sarjaa Omnian Youtube-kanavalla.

Jakso 1: Ravintola- ja cateringala

Ensimmäisessä jaksossa Tuan tutustuu kokin työhön. Kokki-opiskelija Tuomaksen ja Tuanin toimeksiantona on valmistaa kolmen ruokalajin päivällinen.

Jakso 2: Rakennusala

Tuan tutustuu rakennusalan opiskeluun Omnian Kirkkonummen toimipisteessä. Tuanin ja rakennusalan opettajan Juhan toimeksiantona on rakentaa Pop Up -kahvila. 

Katso Omnia My Day, jakso 2: Rakennusala

Jakso 3: Sosiaali- ja terveysala

Kolmannessa jaksossa Tuan tutustuu lähihoitajaopiskelija Helmiin, joka on suorittanut opintoja JOTS-opiskelijana (JOTS = joustava tapa suorittaa opintoja).

Katso Omnia My Day, jakso 3: Sosiaali- ja terveysala

Jakso 4: Turvallisuusala

Tuan lähtee turvallisuusvalvojaksi opiskelevan Katariinan kanssa muutamalle pelastusoppitunnille. Tiedossa on mm. alkusammutusta ja valvomossa työskentelyä.

Katso Omnia My Day, jakso 4: Turvallisuusala

Jakso 5: Liiketoiminta

Tällä kertaa Tuan tutustuu Ninniin ja Niklakseen, jotka kertovat millaista on opiskella liiketoimintaa Omniassa.

Katso Omnia My Day, jakso 5: Liiketoiminta

Jakso 6: Taideteollisuusala

Metalliartesaaniopiskelija Deniz ottaa Tuanin mukaansa ahjolle takomaan rautaa. Raskaan paukkeen ja kilkatuksen jälkeen lopputuotteesta arvion antaa opettaja Ilkka.

Katso Omnia My Day, jakso 6: Taideteollisuusala

Jakso 7: Puhtaus- ja kiinteistöpalveluala

Tuan pääsee fyysisiin hommiin tutustuessaan kiinteistönhoidon maailmaan opiskelija Topin opastuksella. Luvassa on mm. paljon koneita ja kovaa pärinää viheralueita siistittäessä.

Katso Omnia My Day, jakso 7: Puhtaus- ja kiinteistöpalveluala