Ajankohtaiset

Urheilupolkuopiskelija Emilia Valkeiselle muodostelmaluistelun MM-hopeaa

Omnian urheilupolkuopiskelija Emilia Valkeinen voitti joukkueensa Marigold IceUnityn kanssa muodostelmaluistelun MM-hopeaa Colorado Springsissä 8.–9.4.2017 järjestetyissä MM-kisoissa jääden vain 0,12 pisteen päähän kultaa vieneestä Venäjän Team Paradisesta.

Emilia Valkeisella, 22, on nuoresta iästään huolimatta jo 15 vuoden ura muodostelmaluistelun parissa, eikä hän osaa kuvitella millaista elämä olisi ilman paikkaa Suomen menestyneimmässä joukkueessa. Huippu-urheilutason lajista huolimatta, ei pelkällä urheilulla kuitenkaan elä – täytyy opiskella itselleen ammatti.

Urheilulukion jälkeen opiskelupaikkaa valitessaan Emilia haki restonomiksi ja matkailupalvelujen tuottajaksi. Paikka Omniasta matkailupalvelujen tuottajana avautui, mihin hän on ollut erityisen tyytyväinen.

- Ihan mun juttu – just oikea valinta. Opiskelutahti ja tyyli ovat olleet sopivia ja opettajat ovat kivoja ja kannustavia. Rakkaus matkailuun ja äidin myötä tullut kiinnostus kulttuureihin tekivät alan valinnasta luontevan. Matkailu on tullut tutuksi myös kisamatkoilta Euroopassa, Kanadassa ja Kiinassa, kertoo Valkeinen.

Viimeiset neljä vuotta Emilia on luistellut SM-senioreissa kilpailevassa joukkueessa. Joukkue on niin suosittu, että jopa Australiasta on muutettu Suomeen joukkueen vuoksi ja pääkaupunkiseudulle muutetaan maakunnista.

Emilia on saavuttanut uransa aikana useita arvomitaleita. Maailmanmestaruus senioreissa ja junioreissa, 6 suomenmestaruutta sekä hopeamitaleita. Viimeisimpinä tänä vuonna saavutetut MM-hopea ja suomenmestaruus. Erityisen mahtavat voitoista teki joukkueen vapaaohjelma Suomi100 samaisena juhlavuotena.

- Muodostelmaluistelu on opettanut paljon. Sosiaalisuus ja erilaisten ihmisten kanssa toimiminen ovat vahvistuneet yhteisöllisen lajin myötä. Voittaminen ja häviäminen ovat myöskin karaisseet ja tuoneet määrätietoisuuttta ja eteenpäin katsovan asenteen – masentelemaan ei tarvitse jäädä vaan täytyy nousta ja tehdä töitä ahkerasti tavoitteiden eteen, miettii Valkeinen.

Lisätietoja