Ajankohtaiset

Urheilijan kaksoisuralle runsaasti hakijoita

Omnian urheilijan kaksoisuralle oli runsaasti hakijoita tämän vuoden yhteishaussa.

Toimialarehtori Merja Puolakan mukaan urheiluoppilaitoksiin on haettu entistä innokkaammin myös valtakunnallisesti.

”Yhteensä 111 Omniaan hakenutta henkilöä ilmoitti olevansa kiinnostunut urheilijan kaksoisurasta. Tästä joukosta yli 30 prosenttia oli hakenut ensisijaisesti Omniaan. Omniassa on mahdollista yhdistää urheilu ja opiskelu erittäin joustavasti, joten tällä on varmasti vaikutusta hakijoiden kiinnostukseen”, hän toteaa.

Haku etenee siten, että lajiliitot pisteyttävät hakemukset ja opiskelijat valitaan niiden perusteella. Lajeista suosituimpia olivat jalkapallo ja jääkiekko, mutta hakijoiden joukossa on myös monissa muissa valmentautuvia urheilijoita.

Eniten hakijoita oli Leppävaaran toimipisteeseen ja liiketoiminnan perustutkintoon.

”Opinnoissa voidaan joustaa, ja urheilijoilla on mahdollisuus muun muassa aamuvalmennuksiin. Myös läpi vuoden käynnissä olevassa jatkuvassa haussa voidaan noteerata urheilijan kaksoisurasta kiinnostuneet entistä tehokkaammin hakuprosessin selkiydyttyä entisestään”, sanoo Puolakka.

Omnia on ollut urheiluoppilaitos vuodesta 2012 alkaen. Vuonna 2018 se sai virallisen urheiluoppilaitoksen statuksen. Omnia on Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemia Urhean jäsen.