Hyppää pääsisältöön

Työelämälle uusi työpaikkaohjauspalvelu ja syksyn 2021 työpaikkaohjaajakoulutukset

Uutinen | 26.10.2021
Jokainen ammatillista perustutkintoa opiskeleva käy työelämässä oppimassa osana opintojaan. Jos kaikki Omnian 7200 opiskelijaa kävisivät yhdessä työelämässä oppimispaikassa, tarkoittaisi se yhtä montaa yhteistyötä työelämän kanssa. Todellisuudessa oppilaitoksen ja työelämän välinen yhteistyö on huomattavasti laajempaa, sillä opiskelija osoittaa osaamisensa näytössä työpaikalla. Työelämällä on täten hyvin keskeinen ja merkittävä rooli tulevaisuuden osaajien koulutuksessa.

Syksyn 2021 työpaikkaohjaajakoulutukset

Jokaiselle opiskelijalle nimetään työelämässä oma työpaikkaohjaaja, jonka tehtävänä on perehdyttää, ohjata ja arvioida opiskelijaa. 

Omnia järjestää maksuttomia koulutuksia, joissa perehdytetään työelämässä oppimisen käytäntöihin ja opitaan ohjaamaan opiskelijoita. Koulutukset on tarkoitettu opiskelijoita ohjaaville työntekijöille sekä kaikille työpaikkaohjauksesta kiinnostuneille. 

Tulevat koulutukset: 

  • keskiviikkona 24.11. klo 12.30–15.30 Työpaikkaohjaajan starttipaketti (Teams) 
  • tiistaina 30.11. klo 8.30–15.30 Työelämässä oppimisen ohjaaminen (lähitoteutus) 

Työnantajat voivat pyytää omaa räätälöityä toteutusta isommalle ryhmälle, jossa on vähintään 15 osallistujaa. Lisäksi Ohjaan.fi-kumppanuusverkosto järjestää verkkokoulutuksia (ohjaan.fi) marras- ja joulukuussa. Omnia koordinoi verkostoa vuoden 2021 loppuun. 

Uusi työpaikkaohjauspalvelu tiistaisin klo 13–15

Omniassa aukeaa tiistaina 9.11.2021 uusi työpaikkaohjauspalvelu, joka palvelee Teamsissä ja puhelimitse (040 126 4988) tiistaisin klo 13–15. Palvelu on tarkoitettu kaikille Omnian opiskelijoiden työpaikkaohjaajille, niin nykyisille kuin tuleville.  

Palvelussa voi kysyä mitä tahansa ohjaamiseen liittyvää asiaa – työelämäopettajat vastaavat ja antavat käytännön vinkkejä. Kysymyksiä voi lähettää ja lisätietoja työpaikkaohjauksesta saa myös sähköpostitse osoitteesta tyopaikkaohjaus@omnia.fi.

Työelämäopettajat työelämän tukena

Työelämäopettajat ovat työelämän tukena ja tekevät töitä koulutusalojen, opiskelijoiden ja työelämän välisessä maastossa. Käytännössä se tarkoittaa työelämässä oppimisen paikkojen kartoittamista ja uudenlaisten työelämässä oppimisen mallien ja toteutusten kehittämistä. Työelämäopettajat edistävät myös työelämässä oppimisen laadukasta ja yhdenmukaista toimintaa pedagogisesta ja toiminnallisesta näkökulmasta yhdessä opettajien kanssa. Työelämäopettajat toteuttavat Omnian työpaikkaohjaajakoulutukset. 

Omnian työelämäopettajat

Petri Nieminen

Yhteystiedot

Ulla-Maija Arminen

Yhteystiedot
Takaisin ylös
Tagit:
Uutinen
Ammattitaito
Johtaminen
Oppimisympäristöt
Työelämäyhteistyö