Ajankohtaiset

Turvallisuus on kaikkien oikeus - 112-päivä on torstaina 11.2.

- Omniassa tapaturmat ovat olleet hienosti laskussa jo useamman vuoden ajan, kertoo työsuojelu- ja turvallisuuspäällikkö Mia Kivelä.

Viime vuonna tapaturmia tapahtui työpaikalla 15 kpl ja työmatkalla 6 kpl eli yhteensä 21, mikä on 68 prosenttia eli yli puolet vähemmän kuin vuonna 2019 (65 kpl). Jatketaan samaan malliin, jotta tapaturmat vähenevät entisestään!

Turvallisuudessa tärkeintä on ennakointi

Omniassa kuukausittain nostamme esiin erilaisia turvallisuuteen liittyviä teemoja. Haluamme kiinnittää huomion vahinkojen ja onnettomuuksien ennaltaehkäisemiseen.

Esimerkkejä ennakoinnista:

  • tarkista palovaroittimesi toimivuus.
  • lataa Suomi 112 -sovellus.
  • kertaa turvallisuusohjeet verkkosivuiltamme kohdasta Turvallisuus Omniassa ja osallistu harjoituksiin, kun niitä järjestetään.
  • selvitä mistä löytyy alkusammutuskalusto ja hätäpoistumistiet toimipisteestäsi.

Muista turvallisuus arjessasi sekä talvikeleillä

Nyt on kunnon talvi pitkästä aikaa. Vinkkejä liukkailla keleillä pystyssä pysymiseen voit lukea verkkosivuiltamme: Liukastumisia voi vähentää omilla toimilla ja valinnoilla.

Laskiainen on edessä, ja nyt on hyvät kelit pulkkamäkeen. Muistathan huomioida turvallisuuden myös mäenlaskussa ja ottaa muutkin huomioon laskiessasi, jotta vahingoilta vältyttäisiin.

Jokainen meistä voi parantaa omaa ja läheistensä turvallisuutta kiinnittämällä huomion pieniin arjen tekoihin ja valintoihin.

Tänä vuonna 112-päivää vietetään virtuaalisesti. Jaa turvallisuustietosi käyttämällä sosiaalisessa mediassa aihetunnistetta #112paiva.

112-päivä muistuttaa myös Euroopan yhteisestä hätänumerosta 112 sekä hätätilanteessa toimimisesta. Tiesitkö, että hätänumero 112 toimii kaikissa EU-maissa?

Turvallisuus on meidän kaikkien oikeus. Ennakointi vie vaaroilta voimat. 112-päivä.

Lisätietoja antaa
Mia Kivelä
Työsuojelu- ja turvallisuuspäällikkö
0468515041
Mia.Kivela@omnia.fi