Ajankohtaiset

Turvallisesti opiskelemaan, työskentelemään ja palveluihin Omniassa -tilannekatsaus 18.8.2020

Opiskelija on ollut Omnian tiloissa viimeksi 12.8.2020. Pienehkö määrä opiskelijoita ja henkilökuntaa on altistunut tartunnalle. Espoon tartuntatautiviranomainen on ollut heihin yhteydessä.

Muiden henkilöiden ei katsota altistuneen tartunnalle, joten oppilaitoksen toiminta voi jatkua normaalisti.

Lisätietoja oheisessa tartuntatautiviranomaisen tiedotteessa PDF iconCovid19 -ohjeet kouluille ja oppilaitoksille.

Omnian Valmiusryhmä on tiiviissä yhteydessä tartuntatautiviranomaisiin ja noudattaa heidän antamiaan ohjeita.

Suojamaskin käyttö

Omnia suosittelee vahvasti suojamaskin käyttöä joukkoliikenteessä ja muissa erityistilanteissa, joissa turvavälejä ei voida toteuttaa. Myös oppilaitoksen tiloissa voidaan käyttää suojamaskeja. Maan hallituksen linjauksen mukaisesti jokainen hankkii tarpeelliset suojamaskit itse.

Turvaväleistä huolehtiminen

Turhaa liikkumista ja oleskelua Omnian tiloissa on vältettävä. Muutenkin suositellaan rajaamaan kontaktien määrää viettämällä tauot ja ruokailemalla vakiintuneen opiskelija-/työntekijäryhmän kesken. Suosittelemme taukojen aikana oleskelua ulkotiloissa. Myös luokkatiloja pidetään aamuisin ja taukojen aikana auki normaalia enemmän, jotta käytäville ei synny ruuhkia.

Hybridimallin toteutus opetuksessa ja ohjauksessa

Opetuksessa ja ohjauksessa tehdään porrastuksia ajoittamalla opetusta eri vuoroihin lähi- ja etätoimintaa vuorotellen. Lisäksi opetusryhmien kokoa voidaan pienentää ns. hybridimallilla, jolloin kaikki opiskelijat eivät ole paikalla samanaikaisesti. Näin lisätään väljyyttä tiloissa, joissa muuten ei voida riittävää väljyyttä taata.

Uusi Drive-In -koronatestauspaikka Otaniemeen

Uusi näytteenottopaikka avataan ke 19.8. Otaniemeen. Lisätietoja: Espoon koronaneuvonta p. 09 816 34600 ma-pe klo 7-18, muina aikoina Päivystysapu, p. 116117.

Perusohjeet koronaviruksen leviämisen ehkäisyyn

  • Käsien pesu – muista käsihygienia ja käytä käsidesiä silloin, kun et voi pestä käsiäsi.
  • Lähikontaktien välttäminen - muista pitää n. 1 metrin turvaväli muihin. Älä kättele.
  • Yskimishygienia – käytä kertakäyttöistä nenäliinaa ja laita nenäliina heti roskakoriin tai yski hihaan, mikäli nenäliinaa ei ole käytössä.
  • Älä tule sairaana tai oireellisena Omnian tiloihin.

Omnian Valmiusryhmä seuraa epidemiatilannetta ja reagoi tarvittaessa nopeasti viranomaisten suosituksiin. Valmiusryhmään kuuluvat kuntayhtymän johtaja Sampo Suihko (pj.), hallintojohtaja Tapio Siukonen, talousjohtaja Kai Iivari, kehittämisjohtaja Tuukka Soini, rehtori Maija Aaltola, liiketoimintajohtaja Riikka-Maria Yli-Suomu, työsuojelu- ja turvallisuuspäällikkö Mia Kivelä ja viestintäjohtaja Päivi Korhonen (siht.).

Vastuu turvallisesta oppimisympäristöstä on jokaisella omnialaisella. Meistä jokainen omalla toiminnallaan vaikuttaa koronaviruksen leviämisen ehkäisyyn – kannetaan vastuu yhdessä ja tehdään arjesta niin sujuva ja turvallinen kuin vain mahdollista!

Lue myös liite PDF iconCOVID 19 ohje kouluille ja oppilaitoksille.

Lisätietoja antaa
Päivi Korhonen
Viestintä- ja markkinointijohtaja
0401267599
Paivi.Korhonen@omnia.fi