Ajankohtaiset

Turvallisesti opiskelemaan, harrastamaan ja palveluja käyttämään Omniassa

Turvallinen ja hyvinvoiva Omnia 2020 -suunnitelmassa jokaisella kuukaudella on omat turvallisuusteemansa.

Noudatamme toiminnassamme ja tiloissamme toimenpiteitä, joilla estetään koronaviruksen leviäminen. Toimintamme perustuu valtakunnallisiin suosituksiin ja määräyksiin. Lisäksi seuraamme ennakoiden koronatilanteen kehitystä ja teemme turvallisuuteen liittyviä tehostettuja toimenpiteitä tarpeen mukaan.

Omnian tiloissa on saatavilla käsidesiä ja yhteiskäytössä olevien laitteiden puhdistamiseksi puhdistusliinoja. Jokainen käyttäjä huolehtii puhdistuksesta ennen ja jälkeen käytön.

Asiakaspalvelupisteisiin on sijoitettu Odota tässä -tarrat osoittamaan turvaväliä. Asiakaspalvelupisteissä on suojapleksejä ja ruokapalveluhenkilöstöllä kasvosuojavisiirejä. Ruokailuaikoja on porrastettu ruuhkien syntymisen ehkäisemiseksi. Kaikki pöydät ja tuolit eivät ole käytössä ruokasaleissa.

Luokkatiloihin on tehty tilajärjestelyjä väljyyden lisäämiseksi siellä, missä se on mahdollista. Tilojen siivousta on tehostettu entisestään.

Jokaisella Omniassa opiskelevalla, työskentelevällä, harrastavalla ja vierailevalla on vastuu huolehtia omalta osaltaan käsi- ja yskimishygieniasta, turvaväleistä ja kosketuspintojen puhtaudesta. Sairaana tai oireellisena ei saa tulla Omnian tiloihin, vaan on otettava yhteys omaan terveysasemaan ja odotettava lisäohjeita mm. koronatestiin menosta.

Turvallisuusvideot opastavat turvallisuuteen Omniassa

Turvallisuustoiminta on kaikissa Omnian toimipisteissä yhtenäistä. Ennakoivalla otteella pyrimme minimoimaan tapaturmat ja turvallisuusriskit.

Turvallisuuteen liittyen on tehty videoita, jotka opastavat ottamaan huomioon turvallisuusasioita Omnian toimipisteissä.

Toimipisteeseen saavuttaessa on tärkeää huomioida vahtimestarin tilan sijainti ja tallentaa vahtimestarin yhteystiedot puhelimeen, selvittää hätäpoistumisteiden sijainnit ja merkitä ylös toimipisteen osoite mahdollista hätäkeskukseen soittamista varten. Pidä puhelin lähellä, jotta olet hätätilanteessa valmiina soittamaan hätänumeroon.

Korona-aikaan on huomioitava turvavälien tärkeys. Pesethän kätesi huolellisesti aina WC-käynnin jälkeen ja ennen ruokailua. Katso myös Omnian Koronainfo-video.

Turvallisuuskävelyvideot perehdyttävät turvallisuuteen toimipisteittäin

Toimipisteissä järjestetään turvallisuuskävelyjä ja turvallisuusharjoituksia säännöllisesti.

Turvallisuuskävelyvideoiden tarkoituksena on perehtyä ennakkoon toimipisteen turvallisuuteen, lisäksi opiskelijat perehtyvät toimipisteen turvallisuuteen opettajan johdolla toteutettavassa turvallisuukävelyssä sekä poistumis- sekä sisälle suojautumisen harjoituksissa. Turvallisuuskävelyvideot sekä muut turvallisuuteen liittyvät videot löydät Youtube-kanavamme soittolistalta Turvallisuusvideot.

Meistä jokainen vaikuttaa omalla käytöksellään koronatilanteen kehitykseen - tehdään turvallinen syyskausi yhdessä!

Jos huomaat turvallisuudessa puutteita tai parannettavaa voit tehdä turvallisuuspoikkeamailmoituksen. Ilmoituksesi voi olla myös turvallisuutta kehittävä ehdotus.

Lisätietoa turvallisuudesta Omniassa  löydät Turvallisuus Omniassa-sivultamme, jossa voit tutustua myös turvallisuuspikaohjeeseen ja turvaoppaaseen.

Lisätietoja antaa
Mia Kivelä
Työsuojelu- ja turvallisuuspäällikkö
0468515041
Mia.Kivela@omnia.fi