Hyppää pääsisältöön

Toimialarehtori Erja Kumpulaisesta SAKU ry:n varapuheenjohtaja

Uutinen | 07.11.2022
SAKU ry (Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto) valitsi vuosikokouksessaan 3.11.2022 Omnian toimialarehtori Erja Kumpulaisen varapuheenjohtajakseen vuodelle 2023.

”Minulle tärkeintä on hyvinvointi, osallistaminen ja yhteisöllisyys. Ketään ei jätetä ulkopuolelle; ei opiskelijoita, ei henkilöstöä ihan kaikilla työntekijätasoilla ja positioilla. Kaikkien tulee tuntea, että kuuluu joukkoon ja tulee kuulluksi”, toteaa uusi varapuheenjohtaja Erja Kumpulainen.

SAKU ry:n toiminta-ajatus on edistää työ- ja toimintakykyisyyttä, hyvinvointia, yhdessä tekemistä sekä elämäniloa ammatillisessa koulutuksessa. Toiminnan tavoitteena on todellinen, konkreettinen ja mitattavissa oleva vaikutus hyvinvointiin ammatillisessa koulutuksessa: vaikuttaminen koulutuksen järjestäjien organisaatioihin, henkilöstön toimintaan ja työhyvinvointiin sekä opiskelijoiden työ- ja toimintakykyisyyteen. SAKU ry:n strategian nostoina on huomioitu niin opiskelijat, henkilöstö kuin sidosryhmät ja verkostot. Vuoteen 2025 ulottuvan strategian päämäärä on työkykyinen ammattilainen.

Hyvinvointi ja työkyvyn ylläpitäminen tulevat jatkossakin olemaan tärkeä osa oppijan polkua sekä koko oppilaitoksessa toimijoiden työtä. Tämä pitää sisällään oppilaitoskulttuurin vahvistamisen, oppijakeskeisyyden ja opiskelijoiden osallistamisen, johdon ja henkilöstön motivoinnin ja sitoutumisen, sekä tarvittavan perehdyttämisen toimintaan.

Aktiivinen kumppanuus koulutuksen järjestäjien kanssa ja sidosryhmäyhteistyö varmistavat toiminnan vaikuttavuuden. Koulutuksen järjestäjien ja muiden sidosryhmien omien hyvinvointitoimijoiden kykyjen ja panoksen hyödyntäminen laajassa verkostossa on yhtenä tärkeänä tavoitteena toiminnassa.

Takaisin ylös
Tagit:
Uutinen
Osallisuus
Verkostot