Ajankohtaiset

Tipaton tammikuu on hyväksi terveydelle

Oli kyse kohtuukäyttäjästä tai runsaasti alkoholia kuluttavasta aikuisesta, on tipattoman viettäminen hyväksi terveydelle. Työssä ja opinnoissa jaksaminen paranee ja monia Tipaton kannustaa suurempaankin elämänmuutokseen.

Tipaton tammikuu on perinne, joka on jatkunut jo vuosikymmeniä. Tipatonta voi viettää itselleen sopivalla tavalla, esimerkiksi viettämällä kuukauden kokonaan ilman alkoholia, tai vähentämällä alkoholin käyttöä.

Ennen kaikkea Tipattoman tarkoituksena on pysähtyä miettimään omaa suhdetta alkoholiin. Mihin alkoholia tarvitsen? Mistä syistä ja missä tilanteissa sitä käytän?

Tipaton kannustaa pohtimaan uusia tottumuksia

Mitä uusia tottumuksia sinä voisit vuoden alussa aloittaa? Voisiko hyvää oloa ja rauhoittumista saavuttaa liikunnan tai harrastusten kautta? Oman kehon mielihyvähormonien tuotantoa voi aktivoida myös liikkuen.

Ideoita uusiin tottumuksiin voit löytää Tipaton-kampanjan verkkosivuilta, jossa on koottuna videoita aiheeseen liittyen.

Oppilaitoksemme Turvallinen ja hyvinvoiva Omnia -suunnitelmassa pyritään siihen, että Omniasta teemme kaikki yhdessä turvallisen ja hyvinvoivan. On hyvä pohtia miten omaa hyvinvointia voi eri tavoin parantaa, ja miten voimme yhdessä parantaa myös toistemme hyvinvointia ja turvallisuutta.

Tipaton tammikuu -kampanjan väki kehottaa huomioimaan turvavälit ja muut varotoimet korona-epidemiaan liittyen myös uusien tottumuksien suhteen. Pidetään huolta sekä muiden että omasta terveydestä.

Mitkä ovat sudenkuoppasi?

Milloin päihteen käyttö tai pelaaminen on ongelmatonta? Mistä taas tunnistaa, että kyseessä on riippuvuus? Mitä riippuvuudet aiheuttavat ja mitä niille voisi tehdä?

Päihdelinkin maksuton verkkokurssi Uusi alku – 30 päivää ilman alkoholia on neljän viikon mittainen verkkokurssi, jonka aikana saat monia tuoreita näkökulmia oman alkoholinkäyttösi tarkasteluun. Maksuttomalla verkkokurssilla saat tutkittua tietoa alkoholista ja sen vaikutuksista ja opit tunnistamaan omat alkoholinkäyttöön liittyvät sudenkuoppasi sekä varautumaan tulevaisuuden tilanteisiin, joissa alkoholi on sinulla yleensä ollut automaationa mukana.

Testaa tietosi Tipattomasta

Kuinka moni suomalainen viettää Tipatonta tammikuuta? Milloin ja miksi Tipaton tammikuu keksittiin? Oletko tiedoiltasi skarppi kuin kylmä kivennäisvesi vai vaatimaton kuin lasillinen Mehukattia? Kokeile Tipattoman tammikuun pubivisaa Ehkäisevän päihdetyön verkkosivuilla ja näytä miten nokkela olet!
Pubivisan jälkeen voit jakaa tuloksesi somessa.

Tipaton Facebookissa

Lisätietoja antaa
Mia Kivelä
Työsuojelu- ja turvallisuuspäällikkö
0468515041
Mia.Kivela@omnia.fi