Ajankohtaiset

Tilannekatsaus opiskelijoille | Korona 30.4.2020

Hyvät opiskelijat!

Yli kuukausi etäopiskelujaksoa on takana. Haluan kiittää teitä opiskelijoita, että etäopiskeluun siirtyminen on onnistunut niin hyvin! Eilen Suomen hallitus päätti päiväkotien ja peruskoulujen avaamisesta. Muiden koulutusten osalta ei valtakunnallista päätöstä vielä ole.

Omniassa etäopiskelua- ja ohjausta on päätetty jatkaa mahdollisimman laajasti syyslukukauden alkuun asti. Seuraamme valtakunnallista tilannetta ja tarkennamme linjausta sen perusteella.

Tässä tiedotteessa on useita ajankohtaisia asioita, joihin Sinun kannattaa tutustua.

Toivotan iloista Vappua, juhlitaan sitä turvallisesti!
rehtori, Maija Aaltola

Lähiopetusta lisätään asteittain

Vaikka etäopiskelua Omniassa jatketaan mahdollisimman laajasti, niin lähiopetusta ja -ohjausta on myös tarve lisätä. Tarve lähiopetuksen lisäämiseen on noussut teidän opiskelijoiden palautteista ja henkilöstöltä.  
Lähiopetuksen lisätään, jotta voimme varmistaa jokaisen opiskelijan opintojen etenemisen.  

Lähiopetusta ja -ohjausta lisätään vain tilanteissa, joissa etäopiskelu ei ole mahdollista tai emme muuten voi varmistaa opiskelijan opintojen etenemistä, valmistumista ja hyvinvointia.

Lähiopetus ja -ohjaus toteutetaan aina pienissä, turvallisuusmääräysten mukaisissa ryhmissä (tällä hetkellä max. 10 henkilöä). Toiminnassa noudatetaan hygieniasäädöksiä. Sairaana ei saa tulla kouluun.

Muista hyödyntää ruoka-annosten jakelua

Omnia jakaa maksuttoman kouluruoan piiriin kuuluville opiskelijoilleen ruokaa poikkeustilanteen ajan. Jakelupäivät ovat maanantai ja keskiviikko. Maanantaina noudetaan sekä maanantain, että tiistain lämmitettävä ruoka. Keskiviikkona noudetaan keskiviikon lämmitettävä ruoka sekä torstain ja perjantain ruokien raaka-aineet valmistettavaksi kotona.

Toimi näin:

Tilaa viikon ruoka-annokset edellisen viikon torstaihin klo 15:00 mennessä Wilman lomakkeella ”Ruoka-annosten noutotilaus / Food delivery registration”. Lomake löytyy Wilman sinisen yläpalkin Lomakkeet-valikosta (tai yläpalkin kolmen pisteen alta).

Nouda tilaamasi ruoka-annokset lomakkeessa ilmoittaminasi ajankohtina valitsemaltasi kampukselta klo 12:00 – 14:00 välillä.

Ilmoita ruokatilauksen muutoksista ja peruutuksista sähköpostitse timo.martin@omnia.fi.

Ruoka-annokset saa tulla noutamaan vain terveenä. Huomioi turvavälit ruokaa noutaessasi. Jakelupisteissä noudatetaan turvallisuutta pysytellen vähintään metrin päässä muista ja noudattaen jakelupisteellä annettavia muita ohjeita. Ruoka-annosta ei saa syödä toimipisteen sisä- eikä ulkotiloissa vaan mieluiten kotona. Kaksoistutkintoa suorittavien tilauslomake löytyy ammatillisen Omnian Wilmasta. Tilauksen tekemistä varten Wilmaan tulee kirjautua selaimen kautta.

Muista palauttaa kirjaston lainat

Valmistuvien opiskelijoiden tulee muistaa palauttaa kirjaston lainat ennen valmistumistaan. Lainoja voi palauttaa Espoon keskukseen (Kirkkokatu 16 A) ja Leppävaaraan (Upseerinkatu 11) arkipäivisin noin klo 8-15 välisenä aikana. Vahtimestarit ottavat palautuksen vastaan. Kun olet ovella, soita vahtimestarille. Tarkemmat ohjeet kirjaston nettisivuilla.

Opiskelijapalaute etäopetuksesta

Omnia toteutti 8.–22.4.2020 kyselyn opiskelijoilleen, joka koski etäopetuksen ja -ohjauksen toteutumista poikkeustilanteen aikana. Kyselyn vastausaika alkoi kolme viikkoa etäopetukseen siirtymisestä.
Kyselyyn vastasi 2289 opiskelijaa, joista 1270 oli ammatillisesta koulutuksesta ja 815 työväenopistosta. Loput vastaukset jakautuivat aikuislukion, aikuisten perusopetuksen, ammatilliseen koulutukseen valmentavan koulutuksen (VALMA), Nuorten Työpajojen ja Osaamiskeskuksen (OSKE) välillä. Kyselyä räätälöitiin kullekin asiakasryhmälle sopivaksi.

Kyselystä selvisi, että suuri osa opiskelijoista oli saanut hyvin tai kiitettävästi tietoa etäopetukseen siirtymisestä. Lisäksi enemmistö opiskelijoista on mielestään saanut tarpeeksi opetusta ja ohjausta opettajalta. Saadun opettajan pitämän verkko-opetuksen ja itsenäisen opiskelun määrä vaihteli erittäin paljon. Opetuksessa oli käytetty myös hyvin moninaisia menetelmiä.

Annoitte paljon kiitosta opettajille, ohjaajille sekä muille Omnian toimijoille. Välitämme nämä kaikki eteenpäin.

Vastauksista nousi esille myös huolta mm. opintojen etenemisestä ja valmistumisesta sekä ohjeiden ja ohjauksen vähäisyydestä. Otamme vakavasti huolen aiheet ja puutumme niihin.
Kyselystä saimme paljon hyvää tietoa, kiitos vastaajille! Palautettanne tullaan hyödyntämään etäopetuksen kehittämisessä, mutta myös laajemmin syksyn toiminnan suunnittelussa. 

Kyselystä on julkaistu yhteenveto ja lisäksi suunnitellaan keskustelutilaisuuksia.

Virtuaalinen kevätjuhla pe 29.5. klo 17-18

On kyse sitten valkolakista, uudesta ammatista, päättötodistuksesta tai koulutuksen päättymisestä, kukin opiskelija on juhlansa ansainnut. Maailmassa vallitsevan poikkeustilanteen takia emme kuitenkaan voi järjestää valmistujaisjuhlia tai muita tilaisuuksia fyysisesti tiloissamme.

Omnian Virtuaalinen Kevätjuhla järjestetään perjantaina 29.5.2020 klo 17.00 – 18.00.  Kevätjuhlassa juhlitaan kevättä, lukukauden päättymistä sekä satoja Omniasta ylioppilaslakin, uuden ammatin tai päättötodistuksen saaneita oppijoita. Lisätietoja päivitetään tapahtumasivulle.

Hyvää ja turvallista vappua!