Ajankohtaiset

Tiituksella sujuvuutta työn ja tekijöiden kohtauttamiseen

Tiitus on digitaalisen yhteistyön alusta, jossa oppilaitos, opiskelija ja yritys voivat ”löytää toisensa”. Toisen sanoen kyse on siitä, että yritys voi luoda Tiitukseen profiilin ja ilmoittaa profiilin kautta niin koulutussopimus-, oppisopimus-, harjoittelupaikkoja kuin työpaikkojakin. Profiilin luominen ja ilmoitusten laatiminen avainsanoineen on helppoa.

Opiskelijat tekevät Tiitukseen oman työnhakuprofiilinsa, jonka luominen edellyttää Tiitus-sovelluksen lataamista. Profiiliin laitetaan perustiedot itsestä, työkokemuksesta, osaamisesta ja kiinnostuksen kohteista. Sinne on mahdollisuus lisätä myös vaikkapa lyhyt video itsestään. Sovelluksen tekoäly ”mätsää” sopivia työnhakijoita ilmoitettujen työpaikkojen kanssa.

Tiitus tarjoaa valtavasti, ja ennen kaikkea todella kätevästi, mahdollisuuksia opiskelijoiden ja työpaikkojen kohtauttamiseen. Tarpeet niin hakijoilla kuin työ/koulutussopimus/oppisopimuspaikkojen tarjoajilla ovat moninaisia ja sovellus hoitaa mätsäyttämisen puolestamme.

Omnia Tiituksessa

Oppilaitoksilla on Tiituksessa oma urasivustonsa, Omnialla se löytyy osoitteesta www.tiitus.fi/omnia. Sivustolta pääsee suoraan luomaan omaa työnhaku- tai yritysprofiiliaan ja teknistä tukea asiassa antaa koordinaattori Minnie Rasila. Samalta sivulta löytyy myös linkki ohjesivulle, josta työnantaja saa apua profiilin luomiseen tai työpaikkailmoituksen tekemiseen.

Omniassa on lähdetty edistämään Tiituksen käyttöönottoa monin tavoin. Maaliskuun aikana on ollut kolme työnhakuklinikkaa Yrittäjyyden oppimaisemassa. Niissä opiskelijoilla on ollut mahdollisuus saada yksilöllistä tukea CV:n luomiseen Tiituksessa ja töiden hakuun. Klinikat saivat runsaasti kiitosta opiskelijoilta. Tiituksesta kerrotaan myös YTOjen Työelämävalmiudet-osiossa, Omnian eri kampuksilla kevään aikana, opettajien infoissa, opiskelijoille suoraan luokissa, Info-TV:ssä, ilmoitustauluilla ja sosiaalisessa mediassa.

Tiituksesta on erinomaisia kokemuksia ympäri Suomea yhteistyökumppaneillamme ja pikkuhiljaa se saa jalansijaa myös meillä Omniassa. On kaikkien etu, että tekijät ja tarjonta kohtaavat. Yritykset ovat jo löytäneet Omnian Tiituksen kiitettävästi ja siellä on pian jo 200 työ- ja työelämässäoppimispaikkojen tarjoajaa.

Lisätietoja antaa
Terhi Haapaniemi
Yrittäjäpalvelupäällikkö
0401267213
Terhi.Haapaniemi@omnia.fi
Minnie Rasila
Koordinaattori
0401264961
Minnie.Rasila@omnia.fi