Hyppää pääsisältöön

Tervetuloa Taitajaan!

Uutinen | 04.05.2023
Espoossa 8.–11.5. järjestettävä ammattiosaamisen huipputapahtuma Taitaja2023 Espoo tarjoaa näkymän ammatillisen koulutuksen nykytilaan ja tulevaisuuteen. Tapahtumassa kisataan ammattiosaamisen suomenmestaruuksista 47 lajissa, tapahtumajärjestelyihin osallistuu 1700 Omnian opiskelijaa ja odotamme Tapiolan urheilupuistoon noin 75 000 kävijää.
Taitaja 2023 Maija Aaltola Thomas Vasenius Tuula Antola.
Rehtori Maija Aaltola, kilpailujohtaja Thomas Vasenius ja koulutuskuntayhtymän johtaja Tuula Antola

Omnia on Taitaja2023-kilpailujen päävastuullinen järjestäjä yhdessä SkillsFinlandin kanssa. Kilpailuissa on tänä vuonna mukana 34 omnialaista kilpailijaa, jotka kilpailevat yhteensä 19 eri lajissa.

”Ammattiosaamisen arvostuksen vahvistaminen ja pitkäjänteiset panostukset ammatilliseen koulutukseen ovat erityisen ajankohtaisia kysymyksiä osaajapulan haastaessa jo nyt yhteiskunnan toimivuutta”, toteaa Espoon seudun koulutuskuntayhtymän johtaja Tuula Antola.

Ammattiosaamisen merkitykseen, oppisopimuskoulutukseen ja maahanmuuttajien työllistymiseen paneudutaan EK:n, SAK:n, SkillsFinlandin ja Omnian Ihmistä tarvitaan aina -seminaarissa 9.5. Tapahtuman miniseminaareissa keskustellaan muun muassa siitä, mitä ammatti- ja erikoisammattitutkinnot tarjoavat osaamisen kehittämiseen sekä paneudutaan työelämän pelisääntöihin.

Kestävästi kilpailemassa

Taitaja2023-tapahtuman yksi kantavista teemoista on kestävä kehitys. Se on läpileikannut tapahtumaa suunnittelusta toteutukseen.

”Kaikissa hankinnoissa on pyritty huomiomaan ympäristövaikutukset. Taitajissa monia materiaaleja ja tarvikkeita kierrätetään vuodesta toiseen. Kilpailusuorituksia varten suurin osa esimerkiksi erilaisista laitteista ja tarvikkeista saadaan lainaan kumppaneilta. Mitään ylimääräisiä hankintoja ei kilpailuja varten tehdä”, Tuula Antola toteaa.

Osaaminen peliin

Taitajassa kilpailevilla opiskelijoilla on ainutlaatuinen tilaisuus näyttää osaamisensa. Monelle Taitaja on myös väylä työelämään, ja työnantajat arvostavat osallistumiskokemusta.

Kilpailu on osallistujille myös ainutlaatuinen tilaisuus tutustua muihin kilpailijoihin. Yleisölle Taitaja tarjoaa ohjelmaa seminaareista työnäytöksiin ja kilpailijoiden suoritusten seuraamiseen.

”Vaikka kyse on kilpailusta, Taitajissa on tärkeää pitää myös hauskaa ja nauttia kisakokemuksesta. Taitaja on myös erinomainen mahdollisuus verkostoitua ja luoda uusia ystävyyssuhteita”, sanoo kilpailujohtaja Thomas Vasenius.

Taitaja2023-kilpailut järjestetään Espoossa 8.-11.5.2023
Lue lisää tapahtumasta (avautuu uudessa ikkunassa, siirtyy toiselle verkkosivustolle)
Takaisin ylös
Tagit:
Uutinen
Ammattitaito
Kansainvälisyys
Kestävä kehitys
Kilpailutoiminta
Työelämäyhteistyö
Verkostot