Ajankohtaiset

Tekoälyrekka kiinnosti Espoon Otaniemessä

”Espoossa halutaan kehittää palveluja ennakkoluulottomasti ja yhdessä yritysten ja yhteisöjen kanssa. Ajattelutapamme on, että kaikissa hankkeissa, joihin saadaan ihmiset mukaan, onnistutaan kestävästi yhteistyöllä”, totesi kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä rekan avajaistilaisuudessa.

Koulutuskuntayhtymän johtaja Sampo Suihko totesi, että opiskelijoiden innostus rekan rakentamisvaiheessa oli käsinkosketeltavaa. 

”Tämänkaltaiset projektit ovat tärkeitä myös opiskelijoiden osallisuuden vahvistamisen kannalta. Rekka on myös kansainvälinen näyteikkuna ja opetukselle valtava mahdollisuus. Opetus on globaalia, ja tällaiset projektit voivat toimia opetuksen malleina myös muissa maissa.”

Tekoälyrekan projektipäällikkö Samuli Koskinen kertoo, että kansainvälisessä tiimissä oli mukana vahva sekoitus monenlaista osaamista, ja rekka toteutettiin tiiviissä yhteistyössä Aalto-yliopiston ja Omnian opiskelijoiden kesken.

Microsoftin toimitusjohtaja Jussi Tolvanen korosti teknologiayritysten vastuuta tekoälyn käytössä ja digitaalisen yhdenvertaisuuden vahvistamisessa.

Lenovon toimitusjohtaja Eino Tainio korosti tekoälyn mahdollisuuksia ongelmien ratkaisemisessa ja tekoälyn käsitteen laajuutta.

Tekoälyrekka aloittaa 28. toukokuuta kiertueen, jonka aikana yleisö voi tutustua tekoälyyn rekassa olevan pakohuonepelin avulla. Tekoälyrekan ovat toteuttaneet yhteistyössä Espoon kaupunki, Lenovo, Microsoft Oy ja Omnia.

Lisätietoa löydät Tekoälyrekan verkkosivuilta.

Lisätietoja antaa
Päivi Korhonen
Viestintä- ja markkinointijohtaja
0401267599
Paivi.Korhonen@omnia.fi