Hyppää pääsisältöön

TeamOmnia saapui Poriin

Uutinen | 16.05.2022
Kaksikymmentä omnialaista kisaajaa saapui Poriin maanantaiaamuna. Paikka Taitaja2022-finaalissa on jo saavutus itsessään, ja torstaina selviää, tuleeko Espooseen myös mitaleita.
Omnian Taitaja2022-finalistit seisovat ryhmäkuvassa kaupunkimetsässä.
TeamOmnia avajaisten jälkeen Isomäki Areenan edustalla.

Kaksi TeamOmnian bussia suuntasi kohti Poria Kirkkokadulta varhain maanantaiaamuna. Kisaajien bussissa tunnelma oli jännittynyt. Osa lauloi ja viihdytti muita kilpailijoita tukijoukkoineen, osa istui hiljaa keskittyneenä.

Finaaliviikko alkoi kilpailualueeseen tutustumisella, yhteisellä illallisella sekä avajaisilla. Taitaja-kilpailu on upea näytönpaikka jokaiselle finaaliin tiensä selvittäneelle. Nyt Porissa kilpailevat pääsevät näyttämään taitonsa työnantajille.

Avajaisissa muistutettiin ammatillisen koulutuksen tärkeydestä

Tunnelmallisten avajaisten puheenvuoroissa korostettiin ammatillisen koulutuksen merkitystä Suomen kilpailukyvylle ja koko yhteiskunnalle.

Avajaisissa finalisteja kannustettiin ottamaan kisasta kaikki irti pelkäämättä mokaamista. Pitämään hauskaa ja nauttimaan hetkestä. Myöhemmin kokemuksesta voi ammentaa sekä omassa elämässä että työuralla.

Espoossa valmistaudutaan ensi vuoteen

Vaikka kilpailijat keskittyvät täysillä finaalisuoritukseensa, on Espoon Taitaja-tiimin ajatukset jo pitkälti ensi vuodessa. Ensi vuoden tapahtumaa valmistellaan kovaa vauhtia ja Porissa Taitaja-tiimi pääsee näkemään, kuinka ammatillisen koulutuksen juhla syntyy ja mitä kaikkea tulee muistaa.

TeamOmnian matkaa Taitaja2022-kilpailussa voit seurata Omnian some-kanavissa.

Takaisin ylös
Tagit:
Uutinen
Ammattitaito
Kilpailutoiminta