Ajankohtaiset

Täydennyskoulutus luo uskoa tulevaan

Osaamisen laajentaminen lisää työllisyysmahdollisuuksia alan palatessa normaaliin. Omnia järjestää alan ammattilaisille suunnattua koulutusta mm. erityisruokavalioista, matkailu- ja opastuspalveluista sekä esimiestyöstä. 

Erityisruokavaliopalvelujen ammattitutkinto on suunnattu suurtalous- ja ravintola-alalla työskenteleville, jotka tarvitsevat työssään osaamista erityisruokavalioista.  Erilaiset allergiat ja erityisruokavaliot ovat jokaisen keittiön arkipäivää ja opinnoissa pureudutaan syvälle ravitsemuksen perusteisiin. Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinto antaa lisätyökaluja ja varmuutta esimiehenä työskentelyyn. Opastuspalvelujen ammattitutkinto täydentää taitoja matkaoppaana toimimiseen koti- tai ulkomailla. Matkailupalvelujen ammattitutkinto syventää osaamista matkailun ja hotellin asiakaspalvelutyössä. Koulutus valmentaa erityisesti hotellin vastaanoton, aulabaarin ja kokouspalvelujen työtehtäviin. Leipomoalan ammattitutkinnolla voi  kohentaa leipomoalan taitoja myös ravintola- ja cateringalan tarpeisiin.

Vastaanottovirkailijana aiemmin toiminut Valentin Lindén aloittaa syksyllä jatko-opinnot Omniassa ja tähtää opastuspalvelujen ammattitutkintoon. ”Toivon oppivani lisää alalla tarvittavia taitoja. Erityisesti toivon oppivani lisää markkinoinnista ja saavani tärkeitä kontakteja alalta. Uskon, että opastuspalvelujen ammattitutkinto hyödyttää myös cv:ssä, kun ammattinimikkeenä on opas. Ammattitutkinto on isompi valtti työnhaussa kuin pelkät pienet kurssit ja työkokemus”, miettii Lindén. Lindén aikoo suorittaa samaan aikaan Haaga-Heliassa restonomin koulutuksen monimuoto-opintoina.

Lindén on aiemmin toiminut mm. oppaana Helsinkiin saapuville risteilyvieraille, vastaanottovirkailijana hotellissa, oppaana Siuntion kartanossa, kerroshoitajana hotellissa sekä Bed & Breakfast -majoituksen työntekijänä Turun saaristossa.
Kevät oli haastava ja Lindén työskenteli Postin Logistiikkakeskuksessa ollessaan lomautettuna. ”Onneksi tilanne on laantumassa ja voidaan myös avata hotelleja sekä rajat niiden maiden kanssa, jotka ovat samassa tilanteessa kuin me. Matkailun tuomat ongelmat tekevät asiasta monimutkaisen ja tulevat varmasti puhuttamaan pitkään”, miettii Lindén. Hän ei ole kuitenkaan menettänyt uskoa alan tulevaisuuteen. ”Toivon, että tämäkin ala tulee toipumaan. Ihmisten tarve matkustaa ja kokea uutta ja uusia kohteita ei ole kadonnut mihinkään pelkän viruksen takia. Vaikka matkailuala ei toivukaan ihan heti samanlaiselle tasolle kuin aiemmin, uskon että alalla on tulevaisuus vuosiksi eteenpäin. Kestävällä tavalla kaikissa tilanteissa”, toteaa Lindén.

Lisätietoja antaa
InfoOmnia
09 2319 8360
info@omnia.fi

Lisätietoa:
InfoOmnian sivut