Hyppää pääsisältöön

Talo tutuksi – kuntayhtymän johtaja ja rehtori tutustuvat Omnian toimintaan syksyn aikana

Uutinen | 05.10.2021
Uusi kuntayhtymän johtaja Tuula Antola ja rehtori Maija Aaltola tutustuvat syksyn aikana Omnian koulutus-, opetus- ja ohjaustoimintaan eri toimipisteissä.
Rehtori Maija Aaltola, toimialarehtori Kari Mäenpää ja kuntayhtymän johtaja Tuula Antola vierailemassa Suomenojalla tutustumassa autoalaan.
Rehtori Maija Aaltola, toimialarehtori Kari Mäenpää ja kuntayhtymän johtaja Tuula Antola vierailemassa Suomenojalla.

Nyt tutustumiskierroksia on takana neljä: Viherlaaksossa tutustuttiin pajoihin, Suomenojalla autoalaan, Olarissa OSKEen ja Leppävaarassa ammatillisiin, erityisesti teknisiin, aloihin.

On tärkeää tukea jokaista suuntaa etsivää nuorta ja aikuista oman polun löytämiseen.

Tutustumiskiertue starttasi nuorten työpajoilta Viherlaaksosta, jossa mukana oli myös aikuisten työpajojen edustus. – On tärkeää tukea jokaista suuntaa etsivää nuorta ja aikuista oman polun löytämiseen. Kuulimme hienoja onnistumiskokemuksia ja puhuimme myös kehittämiskohteista. Yhteiskunnan rakenteet muuttuvat ja kehittyvät. Meillä on oiva sauma Omniassa vaikuttaa pajatoiminnan rooliin ja vahvistaa osaamis- ja opintopolkuja siten, että niin asiakkaamme kuin kumppanimme ovat tyytyväisiä.

Kuntayhtymän johtaja ja rehtori tutustuvat Kuusiniemen audiopajaan

Opiskelijoiden mielestä parasta on tehdä oikeita asioita.

Kiertue jatkui Suomenojalle tutustumaan autoalaan. Monet opiskelijat olivat tutustumiskierroksen aikana parhaillaan harjoitustöiden parissa. Kuntayhtymän johtaja ja rehtori ehtivät jututtaa sekä nuoria että vaihtaa ajatuksia henkilöstön kanssa. Opiskelijoiden mielestä parasta on tehdä oikeita asioita. Autoalan opettaja, tiimivastaava Matti Rämö ja koulutuspäällikkö Kenneth Nordström kuvailivat autoalan muutoksia. Tekniikka kehittyy vauhdilla – autojen sähköistyminen, osaamisen kehittäminen, valtakunnallisesti uudistuvat tutkinnon perusteet sekä synergia muiden oppilaitosten ja työelämän kanssa ovat ajankohtaisia teemoja.  

Kuntayhtymän johtaja ja rehtori tutustuvat Suomenojalla autoalaan

Osaamiskeskuksen palveluissa asiakkaan polku räätälöidään yksilöllisen tuen tarpeen mukaan.

Päivä jatkui tutustumiskäynnille Olariin ja OSKEen – Omnian osaamiskeskus maahanmuuttajille – toimintaan. Iltapäivän aikana Tuula Antola ja Maija Aaltola pääsivät käymään kolmen eri valmennuksen oppitunneilla. -Asiakas on subjekti, palvelupäällikkö Annukka Jamisto kertoi. Osaamiskeskuksen palveluissa asiakkaan polku räätälöidään yksilöllisen tuen tarpeen mukaan. Keskustelussa OSKEn merkityksellisestä työstä paneuduttiin sekä haastaviin kohtiin että onnistuneiden kokemusten konseptointiin.

Kuntayhtymän johtaja ja rehtori tutustuvat Olarin Kuunkehrässä OSKEn toimintaan

Osaajia teknologia-aloille.

Kolmannen kiertuepäivän aikana kuntayhtymän johtaja Tuula Antola ja rehtori Maija Aaltola tutustuivat monipuoliseen Leppävaaran toimipisteeseen. Vierailijat pääsivät kiertämään opetustiloja kohdaten eri alojen opettajia ja opiskelijoita. Niin opettajat kuin opiskelijat olivat mielellään palanneet lähiopetuksen pariin. Meneillään olikin hyvä tekemisen meininki – erilaisia harjoitustöitä, näyttöjä, koetilanteita sekä tukea tarjoava kohtaava työpaja. Nuorten joukossa oli paljon osaamista ja päivän aikana sivuttiin useampaan kertaan myös vuonna 2023 Espoossa järjestettävää Taitaja-kisaa.

Kuntayhtymän johtaja ja rehtori tutustuvat Leppävaaran teknisiin aloihin

 

Edessä on vielä viisi vierailua, Lehtimäen, Kirkkonummen, Kirkkokadun, Tapiolan ja Lakelan toimipisteisiin. Tutustuminen taloon ei tietysti jää tähän, vaan tämä oli vasta perehtymistä taloon ja sen toimintaan. Tutustumiset ja kohtaamiset jatkuvat tästä myös eteenpäin. Seuraavaksi on suunnitteilla tutustumiskierros Omnian sisäisiin palveluihin.

Takaisin ylös
Tagit:
Uutinen
Ammattitaito
Johtaminen
Oppimisympäristöt
Osallisuus