Ajankohtaiset

Taiteen perusopetuksen uudet ryhmät syksyllä 2020

Käsityön syventävien opintojen ryhmän infotilaisuus järjestetään 4.8. Voit hakea käsityön syventäviin opintoihin, jos olet suorittanut Käsityön taiteen perusopinnot tai sinulla on vastaavat tiedot ja taidot. Voit näyttää osaamisesi kokoamalla portfolion.
 
Opinnoissa syvennät ilmaisutaitojasi käsitöissä ja opit suunnittelemaan ja valmistamaan yksilöllisiä teoksia ja tuotteita. Opit valitsemaan ilmaisuun sopivia materiaaleja, työtapoja ja tekniikoita. Opit myös tekemään kulutuspäätöksiä ja ympäristöä koskevia ratkaisuja muotoilun näkökulmasta niin esteettisesti, eettisesti, kuin ekologisestikin. Tutustut myös eri aikakausien käsityöhön, kulttuuriin, taiteeseen ja taideteollisuuteen. Tule kuuntelemaan, mitä kaikkea opinnot pitävät sisällään.  

Opinnot kestävät kolme vuotta. Kokoontumiset kerran viikossa keskiviikkoisin klo 18-20.30 sekä yhden – kahden viikonlopun ajan lukukaudessa.

Käsityön syventävien opintojen etä-infotilaisuus tiistaina 4.8.

Infotilaisuus pidetään tiistaina 4.8.klo 17.30-19.00 etänä. Ilmoittaudu infotilaisuuteen niin lähetämme sinulle osallistumisohjeet sähköpostin välityksellä. Etäyhteyttä varten tarvitset tietokoneen, internet yhteyden ja Chrome-selaimen.

Lue opinnoista lisää Puolaten ja höyläten –blogista.

Taiteen perusopetuksesta näkemystä kuvataiteen moninaisuudesta

Taiteen perusopinnoissa opitaan kuvantekemisen perusteet ja saat näkemystä kuvataiteen moninaisuudesta. Suosio on suuri, ja voit ilmoittautua jonoon Ilmonetissä.

Infotilaisuus järjestetään maanantaina 17.8. klo 17:30 - 19:00

Infossa saat tietoa siitä, millaisia sisältöjä kuvataiteen taiteen perusopetuksen yleinen oppimäärä sisältää. Info järjestetään etänä.

Opinnot alkavat 9.9.2020. Opinnot koostuvat kerran viikossa keskiviikkoiltaisin ryhmän kokoontumisista, Moodle-verkko-oppimisalustan käytöstä ja omasta työskentelystä. Opinnot kestävät kokonaisuudessaan n. 2,5 vuotta.

Tule kuulemaan ja esittämään kysymyksiä taiteen perusopetuksesta. Ilmoittautumiset varsinaisiin opintoihin avautuvat infokerran jälkeen. Opiskelijat otetaan taiteen perusopetuksen kurssille ilmoittautumisjärjestyksessä. Infoon ilmoittautuneille lähetetään linkki sähköpostiin osallistumista varten. Tarkista Ilmonetistä että sähköpostiosoitteesi on ajan tasalla.

Tanssinopetus taiteenlajina työväenopistossa

Työväenopistoa kehittämässä –blogistamme voit lukea tanssista osana Espoon työväenopiston opetusta. Miten tanssinopetus taiteenlajina toteutuu ja miten aikuisten tanssinopetusta kehitetään Espoon työväenopistossa? Blogissa kerrotaan seuraavaa: Tanssiin taiteen lajina kuuluu asiantunteva opetus, mahdollisuus opiskella eri taidetanssin lajeja laajasti sekä esiintymistoiminta.

Syksyllä opistossa järjestetään ensimmäinen espoolaista tanssitaidetta ja taiteen tekijöitä käsittelevä Tanssin taikaa-luentosarja sekä pidetään ensimmäiset avoimien ovien tanssitunnit Tapiola tanssii-teemalla. Toivomme myös viime keväältä peruuntuneen Omnian ensimmäisten Tanssiaisten toteutuvan lukuvuoden aikana.

Lisätietoja kuvataiteesta antaa Minna Kattelus, kädentaidoista Katriina Leppänen ja tanssista Mia Nirhamo. Yhteystiedot alla.

Lisätietoja antaa
Minna Kattelus
Suunnittelijaopettaja
0504289307
Minna.Kattelus@omnia.fi
Katriina Leppänen
Suunnittelijaopettaja
0504289308
Katriina.Leppanen@omnia.fi
Mia Nirhamo
Pedagoginen asiantuntija
0406207134
Mia.Nirhamo@omnia.fi