Ajankohtaiset

Taitaja9 Uudenmaan aluekilpailu kisattiin iloisissa tunnelmissa

Uudenmaan aluekilpailuun oli kutsuttu kaksikymmentä paikalliskilpailuista jatkoon päässyttä joukkuetta. Taitaja9-aluekilpailut järjestetään vuorovuosina Axxellissa Karjaalla, Luksiassa Nummelassa ja Omniassa Espoossa.

Keväällä Tampereelle järjestettävään valtakunnalliseen Taitaja9-loppukilpailuun lähtee Länsi-Uudellamaalta kaksi joukkuetta, SSR Källhagens skola ja Sun mutsis Järnefeltin koulu. Loppukilpailu järjestetään ratakilpailuna, jossa nopein joukkue voittaa. Pääpalkintona voittajille on sähköskootterit!

Opiskelijoita suorittamastta Taitaja9-kilpailutehtävää vuonna 2018.  Opiskelijoita suorittamastta Taitaja9-kilpailutehtävää vuonna 2018.  Opiskelijoita suorittamastta Taitaja9-kilpailutehtävää vuonna 2018.  

Taitaja9-kilpailu on kolmihenkisin joukkuein käytävä kilpailu, joka tutustuttaa oppilaat hauskalla tavalla eri ammattialoihin. Kilpailun on kehittänyt vuonna 2002 Omnian matematiikan lehtori Pekka Ruokomäki, joka toimi tämän vuoden aluekilpailussa päätuomarina. Parina ensimmäisenä vuonna tehtävät olivat tekniikkapainotteisia, mutta muuten formaatti on pysynyt samanlaisena. Tosin sääntömuutos toi vuoden 2016 paikalliskilpailuihin mukaan myös seiska- ja kasiluokkalaiset, eikä vaatimuksena enää ollut ns. sekajoukkue.

SSR-joukkueen Sami Ståhl kertoo, että aluekilpailun voitto saavutettiin sillä, että meillä oli tosi hyvä yhteishenki ja yhteistyö sujui loistavasti. 

 Taitaja9-finalistit Sonja Ståhl,  Sami Ståhl ja Ronja Loman. Heille palkintoja jakamassa kilpailun järjestäjä Terho Moisio Espoon Omniasta.

Uudenmaan aluekilpailusta Taitaja9-finaaliin Tampereelle lähtee kaksi joukkuetta. Toinen joukkue on SSR Källhagens skola, jossa kilpailevat vihtiläiset Sonja StåhlSami Ståhl ja lohjalainen Ronja Loman. Heille palkintoja jakamassa kilpailun järjestäjä Terho Moisio Espoon Omniasta. Kuva: Markku Narinen.

Teksti: Terho Moisio, kehittämispäällikkö,
 kilpailutoiminta ja turvallisuus, 
Omnia