Hyppää pääsisältöön

Taitaja9-aluekilpailuissa ratkottiin ammattiosaamisen liittyviä tehtäviä

Uutinen | 23.01.2023
Kilpailu on peruskoululaisille tilaisuus tutustua ammatillisen koulutuksen aloihin ja ottaa samalla mittaa taidoistaan joukkueina.
Skilly-maskotti Taitaja9-aluekilpailuissa Omniassa
Mukana tapahtumassa oli myös Taitaja-kilpailuihin kuuluva Skilly-maskotti.

Omniassa järjestettiin tammikuun 17. päivä Taitaja9-aluekilpailut, joissa peruskoululaiset pääsivät kokeilemaan taitojaan ammatillisen koulutuksen eri aloilla. Aluekilpailussa kilpailivat Omnian, Luksian ja Axxellin järjestämien paikalliskilpailuiden parhaat joukkueet. 

Leikkimielisiin mutta vaativiin tehtäviin osallistui yhteensä 19 joukkuetta, joissa oli mukana peruskoulun yläkoulun oppilaita eri luokka-asteilta.

Kilpailupäivä oli täynnä innostusta ja vauhtia, kun oppilaat kisasivat siitä, mikä joukkue suorittaa annetut tehtävät nopeimmin. Viisi parasta joukkuetta osallistuu toukokuussa 2023 Espoossa järjestettävään finaaliin, joka pidetään Taitaja2023-kilpailujen yhteydessä.

Taitaja2023 on vuosittain järjestettävä ammatillisen koulutuksen SM-kilpailu, joka on myös ammatillisen koulutuksen näyteikkuna. Tänä vuonna Omnia on kilpailun päävastuullinen järjestäjä.

Finaaliin pääsivät seuraavat joukkueet:

  1. Veikkola1, Veikkolan koulu
  2. Bra lag, Ekenäs högstadieskolan
  3. Temprex, Karjaan yhteiskoulu
  4. Karis, Karis svenska högstadium
  5. ASP, Jokirinteen koulu

Onnittelut finalisteille!

Takaisin ylös
Tagit:
Uutinen
Kilpailutoiminta